Тази селска къща има много съвременен селски стил

Тази селска къща има много съвременен селски стил
Тази селска къща има много съвременен селски стил
Anonim

Разположена в град Палс, в Жирона, тази къща запазва рустикалната си същност, подобно на други в района на Бахо Ампурдан. Конструкцията му датира от 1900 г., но сега има модерен имидж, след брилянтен ремонт и съвременен интериорен дизайн. Архитектът Glòria Duran Torrellas отговаряше за проекта, който комбинира уважение за оригинална структура и естествени материали с критерии за устойчивост и комфорт. По тази причина подовете и покривите са изолирани; старата дограма е сменена с нова, с термо прекъсване и усилен стъклопакет; цялото осветление е проектирано с LED технология и са монтирани слънчеви панели за производство на битова гореща вода в къщата.

При това обновяване възстановяването на естествения камък по фасадата и интериора също беше ключово, , както и това на старите подове и тавани, направени от дърво и керамични греди, така характерни за градежите в региона. Да, разпределението беше частично променено, за да възстанови вътрешния двор, за да го превърне в градина с басейн,с директен достъп от общите части. Поради тази причина външното стълбище беше разрушено и преместено вътре, дневната зона беше реорганизирана, за да свърже дневната-трапезария и кухнята с офис към градината, а сервизната спалня, тоалетната и гаражът бяха преместени в задната част на. къщата.

Акцент в проекта, ролята, която играят стените, таваните и подовете, особено в три пространства. В дневната-трапезария естественият камък е успешно съчетан с нов паркет, а таванът от греди и сводове е придаден на максимална изчистеност за подобряване на светлината.Второ, кухнята придобива визуален интерес чрез запазване на волта или каталонски свод,, който приютява модерно и функционално оборудване. И накрая, спалните на горния етаж, където е възстановен под от хидравлични плочки, който излъчва чар и осигурява изблици на цвят и характер.

По отношение на декорацията, съчетаването на бяло и дърво е доминиращо, , но също и сливането на минало и настояще, с балансирана комбинация от рустик и дизайнерски стилове. главната спалня, самостоятелна баня, е добър пример. Неговият оригинален висок наклонен таван е запазен, но сегашния облик са проектирани решения в дърводелството и интериора на банята.

Дневна със стъклени врати

Саксия, Интериорен дизайн, Стая, Под, Стена, Таван, Под, Интериорен дизайн, Дом, Твърда дървесина,

Ключовият момент в рехабилитацията: интериорът се отваря към екстериора. В този случай стъклените врати свързват хола с озеленения вътрешен двор. Трябва да се подчертае, че оригиналният естествен камък на стените и стените е възстановен, но с критерии за устойчивост и комфорт, старата дограма е заменена с друга със счупване

с термомост и стъклопакет.

Архитект, Glòria Duran Torrellas.

Алуминиеви врати, от Metallbisbal.

Фасада и веранда със стъклени врати

Архитектура, Тухла, Арка, Недвижими имоти, Градински мебели, Аркада, Външна маса, Сянка, Двор, Хасиенда,

Градината с басейн също е достъпна от тази веранда, с лятна трапезария, която от своя страна се свързва с кухнята през големи стъклени врати.На първия етаж зад красивата галерия с арки са разположени спалните. Градински мебели, закупени в Graó. На стената, барбекю, проектирано от архитекта и направено от Ferros Forjats Genís, с мивка Saron, от The Bathco, в Tono Bagno.

Дневна в съвременен рустик стил

Интериорен дизайн, Стая, Съдове, Стена, Таван, Диван, Под, Мебели, Всекидневна, Интериорен дизайн,

Смесването на рустик и актуални стилове определя стаята: декорацията в бяло и дърво, яркостта на тавана и изискания дизайн на мебелите й придават стил на рустикална същност, но с модерна естетика. Диван Code от Joquer и дъбови маси Naomi от Ethnicraft, придобити в Graó. Раирани възглавници от Индия и Тихия океан.Килим Esparto, от Jordi Batlle. Сцена Doussier, от Madertec

Базов модул с вградена камина

Интериорен дизайн, Стая, Маса, Таван, Офис оборудване, Интериорен дизайн, Дизайн, Тапети, Периферия, Всекидневна,

Долен модул, с вградена камина, покрита с Pladur, изработена от лакирано естествено желязо; проектиран от Glòria Duran и направен от Ferros Forjats Genís. Кошници, от Jordi Batlle.

Бяла трапезария

Стая, Интериорен дизайн, Маса, Мебели, Под, Таван, Стена, Стол, Твърда дървесина, Дизайн,

Изтънченият дизайн, който обновява облика на тази среда, споделя светлината на прожекторите с камъка на стените.Белотата на мебелите е перфектна, за да осигури допълнителна доза яснота в тази област. Обратна маса, от фирма Andreu World. Столове CH24, в пепел, от Carl Hansen & Son. Подова лампа Twiggy, от Foscarini.

Каменна кухня с каталонски свод

Стая, Интериорен дизайн, Под, Стена, Таван, Мебели, Маса, Оранжев, Интериорен дизайн, Стол,

В кухнята традиционни елементи като камък и Волта, или каталонски свод, съжителстват с модерно разпределение и мебели. Арковидната врата на заден план е входът от улицата.

Кухня Class Blanc, от Àmbit, в Cuina 1. Всички уреди са Bosch, с изключение на аспиратора, от Novy.

Дървен стелаж за списания, интегриран в масата

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Диван, Стена, Дневна, Интериорен дизайн, Дом, Бежово, Клонка,

На масата Naomi, от фирмата Ethnicraft, единият й крак се превръща в практична поставка за списания. Това е модерен и многофункционален дизайн от дъбово дърво, който е придобит в Graó.

Остров, в който се намира мивката

Стая, Таван, Оранжево, Интериорен дизайн, Осветително тяло, Кухня, Кухня, Праскова, Съдове, Рафтове,

Двете работни зони са обърнати една към друга благодарение на остров, в който се намира мивката. С практичен смисъл едно от лицата му е оптимизирано с рафтове, където можете да поставите най-използваните кухненски съдове. Мебели Class Banc, от марката Àmbit, в Cuina 1.

Мед, която предпазва от насекоми

Прибори за сервиране, цвете, букет, ваза, аксесоари за дома, артефакт, съдове, спално бельо, център, аранжиране на цветя,

Детайли на открито. Покривалото за храна е задължително в трапезарията на открито, за да се предотврати кацането на насекоми върху приготвеното. Има много модели, но този с мрежеста „палатка“е идеален за маси в провинциален стил и шаби шик.

Спалня в съвременен рустик стил

Етаж, Стая, Интериорен дизайн, Подови настилки, Покривка, Таван, Стена, Мебели, Недвижими имоти, Спално бельо,

Неговият правоъгълен подов план е разделен на три стаи с лакирани дърводелски решения, проектирани от архитекта Glòria Duran.

До входа, съблекалня с две лицеви части на шкафове, образуващи L и допълнена с бюро, действа като прелюдия към зоната за почивка. В този, друг ad hoc дизайн, той се превръща в табла, която центрира позицията на леглото в стаята. Накрая, за отделяне на двете от банята, е изградена отворена преграда с плъзгаща се врата; интегрира се в декорацията, защото

цветът и дизайнът му са толкова изискани, колкото и останалата част от дърводелството.

Спалня, която предлага внушителни контрасти

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Стена, Мебели, Таван, Спално бельо, Дом, Легло, Интериорен дизайн,

За спалнята са проектирани две L-образни фронтове на гардероб и бюро.

Неговата чиста естетика и гладка повърхност предлагат приятен контраст на стенните плочки.

Мебели, проектирани от архитекта, направени от Berbio Fusters. Стол Kartell. Месила, Хей, в Грао. Плитка за завивка, от Filocolore. Възглавници и одеяла, от Materia.

авангардна баня с рустикални покрития

Стая, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Стена, ВиК инсталация, Под, Таван, Мивка за баня, Смесител,

Баня с авангардна естетика сред рустикални покрития; контраст, който придава на пространството максимален визуален интерес Умивалник в Corian, от Monthersan. Смесители на Hansgrohe: модел Talis в умивалник и термостатичен душ Ecostat.Закачалка за кърпи Micra, от Pom D'Or. Вана Cora, фирма Hidrobox. Кора екран, от Lasser. Всичко в Тоно Баньо. Рафтът, полата на ваната и стъпалото са изработени от Berbio Fusters от лакирано мербау дърво.

Плот и мивка от синтетичен и ковък материал

Водопроводна инсталация, Имот, Кран, Стая, Течност, Мивка, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Аксесоар за баня, ВиК,

Плотът и мивката са от едно парче Corian, синтетичен и ковък материал, подходящ за кухни и бани. Смесител Talis, от Hansgrohe. Умивалник, от Monthersan. Chrome Towel Bar, от Pom D’Or

План и идеи за реформата

Имот, План, Дом, Къща, Паралел, Правоъгълник, Схема, Градски дизайн, Етажен план, Диаграма,

- Спалня: Неговият правоъгълен план е разпределен

в три среди с лакирани дърводелски решения, проектирани от архитекта Glòria Duran.

До входа, съблекалня с две лицеви части на шкафове, образуващи L и допълнена с бюро, действа като прелюдия към зоната за почивка. В този, друг ad hoc дизайн, той се превръща в табла, която центрира позицията на леглото в стаята. Накрая, за отделяне на двете от банята, е изградена отворена преграда с плъзгаща се врата; интегрира се в декорацията, защото цветът и дизайнът му са толкова изискани, колкото и останалата част от дърводелството.

Популярна тема