Какво означават звуците, които издава вашето морско свинче?

Съдържание:

Какво означават звуците, които издава вашето морско свинче?
Какво означават звуците, които издава вашето морско свинче?
Anonim

Ако току-що сте осиновили морско свинче,вероятно се чудите какво означават тези непрекъснати шумове или защо тези скокове са достойни за токов удар. Е, както всичко в природата, има обяснение, което го осмисля! Готови ли сте да знаете речника Cobayil? Да отидем там!

1. Cuiiiii cuiiiiiiiiii

Това е може би най-типичният звук на морските свинчета и ако го чуете, той може да означава само две причини: или че е гладно, или че изисква вашето внимание.Толкова е просто и толкова сложно, защото морските свинчета са много общителни животни (винаги се препоръчва да ги осиновявате две по две), които се нуждаят от глезене и постоянно взаимодействие, така че е по-добре, ако няма да можете да харчите много време с тях, вие избирате друг домашен любимец.

2. Cui cui cui cui cui

Ако те са кратки звуци много често и той ги издава, когато изследва къщата до насита, това е неговият начин да покаже любопитството си към околната среда. Искам да кажа, тя е забавна.

3. Ррррррррр

Друг от звуците, които привличат вниманието, е мъркането. Може да изглежда, че е като котката, но не, тя е много по-специфична (и пристрастяваща) и те го правят, когато се чувстват щастливи. Хайде, ако я галите и започнете да чувате някакъв вътрешен двигател, бъдете сигурни, че тя е възхитена от живота.

4. Chotttttt chotttttt

Това е нещо като тихо скърцане със зъби и съскане (подобно на звука на пръскачка), но не се паникьосвайте, защото както в предишната точка, това също означава, че тя е щастлива и спокойна!

5. Ниско мъркане с много вибрации

Ако в даден момент чуете този особен звук (по-често срещан при мъжете), това е, защото е време за ухажване! Хайде, ако пред очите ви има морско свинче от противоположния пол, то ще разгърне всичките си оръжия за съблазняване, за да създаде семейство…

6. Grunties

Да, мрънкат, защото са кратки и продължителни, а когато ги издават, е защото се чувстват неудобно или има нещо, от което не са много доволни. Да кажем, че е като предварителна стъпка към истинския гняв.

7. Тракане със зъби

Ако чуете този шум, бягайте! Защото това означава, че сте успели наистина да я ядосате и в тези моменти най-доброто, което можете да направите, е да я оставите сама, докато се отпусне (уверяваме ви, че ще го направи). Най-добрият начин да я спечелите обратно? Очевидно с храна. Предложете му парче краставица или червен пипер и ще видите как веднага ще се поправите.

8. Птиче чуруликане

Да, морските свинчета също чуруликат като птици, но истината е, че причината е неизвестна. Някои смятат, че това е вид песен, но въпросът остава във въздуха.

Както виждате, звуците са много и разнообразни, защото морските свинчета са животни, колкото очарователни, толкова и загадъчни,затова ги харесваме толкова много! А сега… обиколка на най-смешните морски свинчета в Instagram. Насладете се!

Клетки и аксесоари за вашето морско свинче:

Клетка за морско свинче

Ferplast

73, 70 €

клетка за игра

Arquivet

50, 61 €

Хранилка за морски свинчета

STKYGOOD

22, €45

Поилка за морски свинчета

BUCATSTATE

14,99 €

Популярна тема