Апартамент в Мадрид с грандиозна тераса

Апартамент в Мадрид с грандиозна тераса
Апартамент в Мадрид с грандиозна тераса
Anonim

Който има тераса, има съкровище… И много приятели! Това сигурно са си помислили собствениците на този апартамент в Мадрид с великолепна гледка и достатъчно външно пространство, за да се насладите, практически през цялата година, на прекрасни вечери, заобиколени от добра компания. Благодарение на големите си размери, терасата може да бъде подредена в различни настройки:

салон, зона за релакс, солариум и трапезария. Всички те дават усещането за много далеч от града, въпреки че къщата се намира във финансовия център на столицата. Не е чудно, че при първия слънчев лъч домашният живот се пренася навън.

Терасата, с бохо шик усещане, е много практична за съхранение. До плъзгащата се врата мебел заема цялата стена.

Друго предимство на терасата е светлината, която излъчва към къщата. Две плъзгащи се врати, от всяка страна на терасата, комуникират отвън и отвътре: едната от тях се свързва с кухнята, а другата води към трапезарията. Към тези две стаи е добавена всекидневна зона, която допълва отвореното пространство. Кухнята е разпределена в L, като в по-късата предна част са разположени зоните за готвене и вода, а в по-голямата са монтирани уредите и барплотът, закрепен към стената.

Вместо офис, малка сгъваема маса и две табуретки осигуряват подобна употреба.

До ТВ шкафа, в хола,врата води към просторната спалня, оборудвана с двойно легло, гардеробна и напълно оборудвана баня.

По отношение на декорацията на къщата, беше търсен уютен и комфортен стил, с функционални елементи както отвън, така и отвътре. Като цяло в текстилните аксесоари преобладават неутрални тонове, обсипани с цветни пръски. Всичко това подправено с подбрани аксесоари - като хубавия плетен трофей, който стои над кухнята или малката дървена рибка, която украсява стената на банята - и страстта към естествените растения,присъстващи във всички стаи, те правят тази къща зелен рай в града, който приятелите, които я посещават, трудно напускат…

В спалнята е избрано приглушено сиво на стената и интензивно на таблата. Сместа подобрява атмосферата, без да претрупва декора.

Кътче за разговор

апартамент в мадрид с тераса извън хола

Светли мебели в дискретни сиви тонове обзавеждат зоната за сядане на терасата, идеално място, което приканва към разговор. Текстилът и сервизите в розово и зелено изсветляват, без да са натруфени. Диван, фотьойли и холна масичка, от градината на Алис. Раиран килим от Maisons du Monde. John, Ava и суахили малинови възглавници, от Gastón и Daniela.

Допълнителна площ за съхранение: До плъзгащата се врата за достъп една мебел заема цялата предна част. Много функционален, вътрешността му се използва за съхранение на възглавници, карета, градински инструменти и външни кухненски прибори. Саксии и кашпи украсяват повърхността му. Фенери от естествени влакна от El Corte Inglés. На холна маса, сервизи, продавам в студио Мераки.

Toque fresh: Собственичката обича растенията и на тази красива тераса може да ги покаже. Благодарните видове, като карамфили, и устойчивите, като кактуси, папрати и палмови листа, добавят свежа нотка към различните си среди.

солариум

апартамент в мадрид с шезлонги на терасата

Просторната тераса разполага с пространство, оборудвано с два удобни хамака, идеални за слънчеви бани, почивка или наслаждаване на аперитив. Външен душ ви позволява да се охладите, когато жегата е силна. Лежащи шезлонги, от градината на Алис. Възглавници и кърпа от El Corte Inglés.

Подслон: В определени моменти слънцето е твърде интензивно на терасата; За да го екранира, е монтирана конструкция с моторизирани тенти, които се разширяват частично или изцяло, според желанието. Платната, в светли тонове, филтрират лъчите, без да отнемат светлината от интериора на къщата.

Малко разпускане

апартамент в мадрид с чилаут тераса

В другия край на терасата е организирана непринудена среда за четене, която ви позволява да се отпуснете на сянка благодарение на сламения си покрив. Плетени столове от Maisons du Monde. Възглавници, от Meraki Studio. Пуф от фибри, от Zara Home. Поднос, от El Corte Inglés. Екран за клонове, от Amazon.

Трапезария с изглед

апартамент в мадрид с открита тераса за хранене

Между зоната за хамаци и зоната за отдих беше разположена маса за хранене за шест души с невероятна гледка.

Маса и столове, от градината на Алис. Меламинова покривка и кухненска посуда от новата колекция за открито на El Corte Inglés.

Г-образен диван

апартамент в мадрид с тераса всекидневна със сив диван и жълти възглавници

Следвайки същата формула като зоната за сядане на терасата, той разполага със сив тапициран ъглов диван, масичка за кафе, лежаща върху килим, и растения навсякъде. Диван, поднос, вази и килим от El Corte Inglés. Холна маса, от Maisons du Monde.

Весел текстил: Отлична идея да оживите всекидневната е да изберете аксесоари в ефектни тонове, като тези текстилни изделия в синьо, зелено и жълто. Възглавници с цветя Palampore от колекция Librería и кадифе, хаванско злато; всичко, от Гастон и Даниела. Жълто одеяло, от Munay.

Хранене на закрито

апартамент в мадрид с тераса за хранене

Дневната споделя пространство с трапезарията, въпреки че и двете среди са идеално разграничени.Големите му прозорци и плъзгаща се врата позволяват достъп до терасата и съзерцаване на градския пейзаж. Трапезарията е оборудвана с маса за шест души и столове от скандинавски дизайн. Маса от Maisons du Monde. Столове от SuperStudio. Demijohns, от El Corte Inglés.

Повече уединение: Многобройните прозорци, които къщата има, улесняват проникването на светлина през целия ден. За да го скрият, бяха поставени ролетни щори със екранна тъкан в сив тон, които ви позволяват да виждате отвън, като същевременно запазвате уединението вътре в къщата.

Работно пространство

апартамент в мадрид с тераса кухня в черно и бяло

В зоните за мивка и готвене е създаден цокъл с бели плочки, подходящи за цялостно почистване. Пералнята беше поставена до мивката.На горната стена два прости рафта съхраняват буркани, малки уреди, книги с рецепти и ароматни растения. Кухня, от El Corte Inglés.

В контраст: Кухненските мебели в бяло бяха завършени с антрацитно сив плот, като табуретките, контраст, който поддържа същата хроматична игра като останалата част къща Подчертава цвета на мивката и смесителя в девствено бяло, за да даде по-голямо усещане за чистота.

пари

апартамент в мадрид с тераса кухня в черно и бяло

Върху керамичния плот беше поставен декоративен аспиратор от неръждаема стомана, съвпадащ с часовника и отцедника, разположен хоризонтално върху метална греда. Трофей от ракита, от кралската испанска фабрика.

Бар за закуска: В малки кухни, като тази, без място за офис, можете да разширите повърхността, като инсталирате сгъваема маса с две табуретки, което позволява бързо ястия. Табуретки, от El Corte Inglés.

Мини строителен рафт

апартамент в мадрид с тераса спалня със сива табла

От всекидневната, врата комуникира с единствената спалня в къщата. Има двойно легло със сива тапицирана табла, в тон с пейката в краката. Неутралният тон на стаята се съживява от спалното бельо. Табла, от фирма Kenay Home. Щамповани юргани, възглавници и одеяла; всичко, от El Corte Inglés. Тапицирана пейка, от westwing.es

Стената на таблата е завършена в ъгъла със сиви лакирани рафтове за съхранение на книги, рамки за снимки и различни декоративни предмети.

С табла

апартамент в мадрид с тераса сива спалня

В дубликат: От едната страна на леглото бяха поставени две маси тип гнездо, които действат като нощни шкафчета. Неговите две височини ви позволяват да разширите повърхността, ако е необходимо. След тях е съблекалнята, обзаведена с два успоредни шкафа.

На лични: В спалнята нощната лампа беше заменена с LED дизайн във формата на звезда, който не само осветява, но и украсява. Под гнездото от маси беше поставена кошница, за да държи книгите и списанията под ръка. Светеща звезда, от дома. Плетена кошница с дръжки от Maisons du Monde.

С прилежаща баня

апартамент в мадрид с тераса баня в бяло

Облицована на половин височина с керамично покритие, банята разполага с мивка, душ и тоалетна. Изпъква оригиналната декорация на стената. Хавлиени кърпи и корали, от Zara Home. Дървена риба, от www.amazon.es

План на къщата

апартамент в мадрид с плоска тераса

Голяма тераса в "L" обгражда къщата. Това пространство се състои от 4 стаи и е свързано със социалната зона и кухнята, без отделения, чрез големи плъзгащи се врати. Спалнята със самостоятелна баня заема по-личната част на къщата.

Популярна тема