10-те най-добри барбекюта за здравословно готвене на открито

10-те най-добри барбекюта за здравословно готвене на открито
10-те най-добри барбекюта за здравословно готвене на открито
Anonim

Не мислите ли, че храната е по-вкусна на открито? Това празнично усещане се пренася и в готвенето с рецепти на скара за изненада. Тествайте го! Инсталирайте барбекю или скара във вашата градина,тераса или балкон и можете да готвите навън всеки ден.

Видове барбекюта

По принцип има три вида барбекюта в зависимост от горивото, което използвате като източник на топлина за печене на месо, риба или зеленчуци. Най-често срещаните са въглища или дърва, но има и газови барбекюта. Последните са много практични, защото спестявате време, преди да запалите въглищата или дървата и постигане на перфектна жарава, за да започнете да готвите, но те не му придават онзи богат вкус, който дървата за огрев или дървените въглища придават на вашето готвене.Електрическите барбекюта несъмнено са най-удобните и най-бързите. От вас зависи да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Предимства от използването на барбекю в градината

Предимствата се умножават. Ще избегнете дима и миризмите от пържене или скара в кухнята на закрито. Освен това ще почиствате много по-малко, тъй като мазнината няма да остане полепнала по керамичния плот на кухнята. Въпреки това се препоръчва да поставите винилова подложка под краката на барбекюто, така че петната от масло да не полепват по настилката на верандата или градината.

Вашата диета също ще е от полза Децата наистина харесват барбекюто, за тях това е купон и е идеалното време да ядат всичко: зеленчуци на скара - аспержи, домати или патладжани са изящни; риба - сардините и сепията са отлични - и всички видове месо. При печене на скара консумацията на мазнина е сведена до минимум, така че е здравословен вариант за цялото семейство.Вкусът на съставките добавя точки, хранителните вещества не се губят и рецептите са по-сочни.

Madrid Hardware Stores Cooperative (Comafe) изчислява, че това лято продажбата на барбекюта ще се увеличи с над 50% у нас. 95% ще бъдат преносими модели, останалите ще бъдат построени и повечето ще са на дървени въглища или дърва за огрев, въпреки че продажбите на газови грилове се увеличават с до 9%.

Какво трябва да знаете за барбекютата

Когато го купувате, трябва да вземете предвид предназначението, което ще използвате за барбекюто. Например, ако искате да готвите барбекю с вкус на дърва в месото или рибата, ще трябва да изберете дизайн на дърва, но трябва да имате предвид, че газовите барбекюта имат по-добър контрол на огъня и температурата, така че те оптимизират готвенето и са много по-лесни за почистване. газовите скари са много бързи за приготвяне на рецепти, но е жизненоважно да поемете изключителен контрол върху веригите, за да избегнете ненужни инциденти.

Има значение колко често готвите навън и за колко гости. Ако ще правите само барбекю парти, можете да вземете преносим евтин модел, който след това можете да занесете във второто жилище или къща, в която сте поканени. Въпреки това, ако обичате да събирате приятелите или семейството си през уикендите, най-добре е да имате вградено барбекю в градината, с добър отвор за дим - винаги го поддържайте много чист - и много проста поддръжка.

Къде да поставим барбекюто

Накрая опитайте да поставите барбекюто на правилната височина, за да готвите, без да се налага да се навеждате. Трябва да е достъпно място, където грилът винаги да е пред очите ви, по-добре е да имате помощни маси или странични тави, за да имате под ръка съставките, също и подправките и приборите, като щипки, тави или чинии. Десет ключа към перфектен план за барбекю.

1

tepro

Барбекю на дървени въглища тип кола

снимка

€129,00

Това барбекю, поради своя дизайн и функционалност, е едно от най-ценените в Amazon (и най-продаваните).

2

Leroy Merlin

Hudson NATERIAL газово барбекю

снимка

€12,00

Има 3 горелки и 13,5 kW мощност. Работи с газови бутилки, които са скрити в долните врати и има две практични странични опори, едната от които крие трета горелка.

3

LotusGrill

Бездимно барбекю на дървени въглища

снимка

135, €72

Фирмата LotusGrill ви помага да приготвите барбекю на голяма надморска височина с това барбекю на дървени въглища. Включва чанта за носене и четири батерии, тежи по-малко от 4 кг и размерите му са: 35 x 26 x 23,4 см. Един от най-продаваните модели в Amazon.

4

IKEA

BBQ IKEA

снимка

450,00 €

Ikea представя тази новост за вашата тераса или градина. Моделът Grillskär включва капак от неръждаема стомана и долни рафтове, за да държите под ръка всички необходими прибори, за да приготвите храната си на открито. Работи с брикети или дървени въглища.

5

Campingaz

Най-професионалното барбекю

снимка

€12,00

Дърво и черен хром са елегантните покрития от серията Woody Adelaide с три чугунени горелки. Това газово барбекю на фирмата Campingaz е много бързо и има две сгъваеми странични масички с кукички за прибори и тава за събиране на жаравата.

6

Английският двор

Сгъваемо барбекю на дървени въглища

снимка

39,95 €

Рибата, зеленчуците и месото имат много по-добър вкус на скара. Сгъваема, за да можете да я носите където пожелаете. Дизайнът Burn с размери 45 x 30 x 30 cm се захранва с въглен и се продава в El Corte Inglés.

7

Weber

За пушене или готвене

снимка

€99,00

Този компактен дизайн от фирмата Weber се побира на тераса, веранда и балкон. Чайникът модел E-5730 включва система за почистване на пепел One Touch. Продава се в ManoMano. Височината му е 65 см.

8

Слънчево

Ще отидем ли на къмпинг?

снимка

46, €99

Това барбекю е идеално за къмпинг или пикник поради своите размери: 47 x 47,5 x 70 cm. Пригответе вашите рецепти с дървени въглища на скара, която служи и като опушвач. Двете му колела са много практични.

9

Cecotec

Електрическо барбекю

снимка

52, 62 €

Най-сочното месо на скара PerfectSteak 42 от Cecotec. Има ветроустойчив панел, подвижна тава за почистване, решетка от неръждаема стомана и две странични опори за увеличаване на работното пространство. Продава се в Worten.

10

Vaggan

Най-евтино

снимка

€18,00

Със сладка, малка естетика и страхотна цена; такъв е и този грил от Vaggan, наличен в черно и червено. Поканете приятелите си на забавно барбекю, всичко, от което се нуждаете, е този разглобяем дизайн и торба с дървени въглища. Това е един от най-продаваните на Amazon с причина.

Популярна тема