Растения с цветя през есента

Растения с цветя през есента
Растения с цветя през есента
Anonim

Смяна на сезоните, смяна на цветята! През есента широколистните видове губят листата си, които също стават жълтеникави, червеникави или кафяви, преди да паднат на земята. Температурите постепенно падат и има по-малко часове естествена светлина.

Има голямо разнообразие от цветя, които устояват на есента, дори ако температурата падне, средата е по-влажна и дните са по-къси. И това е, че цветът на градината не трябва да изчезва, ако са избрани правилните цветя,които по това време на годината осигуряват голямо разнообразие от тонове, създаващи по-приветливо и весело усещане в градината или терасата.

Венчелистче, цвете, лист, кармин, почвопокривно растение, цъфтящо растение, едногодишно растение, цветарство, тревисто растение, многогодишно растение,

Основните сезонни видове цветя са:

1.- Viola cornuta и viola tricolor. Те са по-известни като теменужки и имат продължителен цъфтеж, до април, което означава, че поддръжката им е оскъдна, освен че са много устойчиви на студено. От своя страна те имат голямо разнообразие от цветове, така че могат да бъдат интегрирани във всяка среда, въпреки че, да, по-добре е да са ориентирани към слънцето.

2.- Декоративно зеле (Brassica oleracea). Този вид е много устойчив на студ и може да се намери в различни нюанси на бяло и лилаво.И това е, че когато студът е подчертан, цветът му се увеличава. Но те също са много декоративни и имат особеността да цъфтят, преди да умрат с повишаването на температурите и настъпването на пролетта.

3.- Циклама. Това е елегантно есенно и зимно цъфтящо растение с цветови гами, които преминават от бяло до цикламено, преминавайки през различни нюанси на розово. Това е крушка, която излиза всяка година, въпреки че е удобно да се защити растението по време на силни студове. Цикламата може да се използва и вътре в къщата, стига да е на хладно и светло място. В случай на екстериори е по-добре да ги поставите на места с малко слънчева светлина. Също така много декоративна е "мини" цикламата, която има същите характеристики, само че растението е по-малко, както и цветята му, да, по-богати на брой.

4.- Многогодишна белис или маргаритка на ливадите. Цъфтяща през зимата маргаритка в нюанси на бяло и червено, както и много весело цвете с голяма устойчивост на студ.

5.- Heathers и callunas. Те са много впечатляващи храсти поради големия си есенен цъфтеж. Имат голяма студоустойчивост, оцеляват и в планинските райони, но е по-добре да ги засаждате в райони, които не са много слънчеви. Можете също да се наслаждавате на цветето му на закрито, но в стаи без отопление, тъй като високите температури и сухата среда могат да причинят преждевременно падане на цветето.

Растение, вода, градина, цвете, воден елемент, венчелистче, храст, почвопокривно покритие, пролет, езерце,

Информация, написана със съветите на пейзажиста Фернандо Позуело. www.fernandopozuelo.com

Популярна тема