15 декоративни стълби, които са рафтове за книги

15 декоративни стълби, които са рафтове за книги
15 декоративни стълби, които са рафтове за книги
Anonim

Обзавеждането на дома не трябва да се ограничава изключително до типичните традиционни ресурси. Защо не потърсите други алтернативи, които са по-оригинални и иновативни? Каним ви да откриете тази селекция от 15 декоративни стълби с функция рафтове, най-добрият начин да придадете на интериора малко повече индивидуалност.

Декоративен и функционален ресурс

Поддържането на ред у дома е една от задачите, които ни отнемат най-много време в ежедневието ни. Когато става въпрос за поставяне на книги или подреждане на някои декорации, можем да прибегнем до организиране на мебели, такива, които изпълняват декоративна функция, без да губят функционалност. Това е мястото, където можем да поставим тези стълби като рафтове.

Мебелите за съхранение са основни в един дом: шкафове, скринове, скринове и др. Те се превръщат в основен ресурс за облекло, съдове, лични принадлежности и т.н. От друга страна, рафтовете изпълняват по-естетична функция, въпреки че имат и утилитарен характер; затова обикновено ги използваме, за да покажем определени предмети или лични аксесоари.

Този тип мебели могат да бъдат подредени във всяка стая в дома. Особен случай са рафтовете за поставяне на книги в хола. Те ни помагат да създадем малка библиотека, за да придадем по-изтънчен щрих на стаята. От друга страна, има такива, които са налични в кухнята за съдове, в килера за консерви, в банята за кърпи и тоалетни принадлежности и в спалните за дрехи и декорации.

Помощна мебел за къщата

Всъщност няма къща, в която да няма поне една лавица. Ако сте уморени от типичния скучен и скучен дизайн, обърнете внимание на тези красиви рафтове тип стълба. Освен че изпълняват функция, те са много интересни за декориране на хола и създаване тенденция. Имайте предвид, че стъпка по стъпка декоративните стълби са издълбали ниша за домовете ни.

Употребите са многобройни: като поставка за списания, закачалка за дрехи, за окачване на кърпи и одеяла… Просто ги облегнете на стена и ги превърнете в декоративни елементи. Със своите рафтове, разположени под формата на стълба, те се стремят да бъдат идеален спомагателен продукт за всяка стая в дома. В крайна сметка те попадат в групата на функционалните мебели, за да оползотворят максимално пространството.

Има много модели, които можете да закупите в обикновените магазини за декорация; но можете също да създадете лавица за книги от стълби със собствените си ръце.

Ето няколко добри идеи, за да изберете най-добрата стълба за вашия дом. Ако някое от тях ви съблазни, просто трябва да помислите къде да го поставите.

1

Бамбукова стълба

декоративно бамбуково стълбище в трапезарията

Декоративните стълби пасват на всяка стая. Те могат да се носят без аксесоари или можете да закачите други декоративни предмети от тях (като кошници или гирлянди) или да им дадете по-конкретна употреба като поставка за списания или поставка за кърпи Тук, в трапезария, с фибран кош с растения. Много естествено. Това е дизайн от бамбук. Всичко от Kenay Home.

2

Като закачалка за кърпи

Хавлиена стълба

За да организирате кърпите,, но не само в банята, но и на терасата, за да са ви под ръка, когато се печете на слънце.

3

Нощно шкафче

Спалня с жълта декоративна стълба като нощно шкафче

Има дизайни на рафтове, които симулират стълби или стълби със стъпала, превърнати в рафтове. Във всеки случай те са лек вариант за решение на нощно шкафче. От Kenay Home.

4

За организиране на добавки

Декоративна стълба в спалнята

Като аксесоар в съблекалнята или до гардероба за подреждане на обувки, чанти, парфюми… Спално бельо, от Pip Studio.

5

Рафтове със стълба

Стелажи за стелажи от Caseys Furniture

Открихме това предложение в къщата на Сара, автор на блога Home Archilab. Рафтовите стълби се намират в прохода между хола, кухнята и антрето. Освен че са супер декоративни, те са много функционални. Рафтовете са от Caseys Furniture.

6

В банята

Рафт стълба в банята

Организирайте кърпите и бурканите в банята върху рафт със стълба до стената. Всичко на ръка. От Ikea е.

7

В работната зона

Рафт със стълба на бюрото

За да имате под ръка най-търсените документи, папки, кутии с химикалки… Придайте нотка мода на работното си място.

109 €

Мебели, от Kenay Home.

8

Други опции

Рафт стълба в банята

Има дизайни, които комбинират частта от стълба с табуретка или седалка. Така че имате две в едно парче.

49 €

Този на снимката е хавлиен стол модел RÅGRUND от Ikea.

9

Като стелаж за списания

Бамбукова стълба като поставка за списания

Много практична идея за организиране на списания. Стилизиран дизайн с натуралистичен характер, който дори предлага простота и елегантност. Това е от Kenay Home.

10

В залата

декоративна стълба

И също като декоративен аксесоар (много лек, идеален за малки пространства), с низ от светлини, увити около стълб.

11

За всякакви обекти

стълба рафт

Идеален дизайн за всяка стая. Не заема нищо и служи като опора за поставяне на книги, декорации и кутия.

Купете от тук

54, 95€

Amazon.

12

Бял рафт

Рафт за стълба Bassay

Изберете покритие, което да подхожда на останалите мебели в стаята. Рафтът Bassay,от Banak Importa, се предлага в бяло, тиково дърво и пясък. Размерите му са 52,8 x 42,5 x 184,6 cm.

Купете от тук

299 €

Banak Importa.

13

Само звънене

Хавлиена стълба

Ако изберете такъв без рафтове,само със стъпала, ще можете да го поставите в много тясна зона, без да ви пречи. Дизайнът на Ghada е с размери 40 x 168 cm.

Купете от тук

99, 99 €

La Redoute.

14

Relaxdays

С три рафта

снимка

€90,00

С 3 дървени рафта, в различни размери, това е библиотека с оригинален триъгълен дизайн.

15

SoBuy

Рафт за стъпала

снимка

39,95 €

Идеален за декориране на детска спалня. Важно е да го закрепите към стената с дюбели. Никога не знаеш дали ще се опитат да се качат!

Популярна тема