27 стайни растения за хола, които са на мода

27 стайни растения за хола, които са на мода
27 стайни растения за хола, които са на мода
Anonim

Растенията внасят живот, надежда и цвят във вашия дом. Те допринасят за декорацията и обогатяват околната среда, освен че предават свежест и насищат атмосферата с кислород. Ако искате да промените имиджа на къщата си и да изненадате всичките си гости, ние ви представяме 27 красиви стайни растения за украса на всекидневната.

На всички ни се е случвало по някакъв повод да сме направили лош избор на растения или да сме въвели видове, които не поддържат добре вътрешните пространства.С други думи, не сме взели правилното решение. Поради тази причина сме избрали видовете, които най-добре се адаптират към вътрешния климат, отоплението или стайната температура. Не забравяйте да се консултирате с избора на най-оригиналните и красиви саксии, така че вашите растения да изглеждат възможно най-красиви.

Ползи от растенията у дома

Дълбоко в себе си, ние сме наясно с добрата работа, която предлагат горите на Земята; в крайна сметка те са белите дробове на живота за всички животни. Ако приложим тази формула в малък мащаб и създадем зелени кътчета в къщата си, ще се възползваме от всички добри неща, които те могат да ни донесат,тъй като стайните растения осигуряват благополучие.

Издръжливите стайни растения са сигурен залог за декориране и разкрасяване на дома. Те се превръщат в още един аксесоар за декориране на всяка стая: банята, спалнята, кухнята и т.н.Все пак основното внимание трябва да се съсредоточи върху хола, затова трябва да сме внимателни при избора на вида. Това е мястото, където ще доведем гостите и където прекарваме повече време през деня; затова е добре да изберете правилния вид растения за къщата.

Защо да декорирате всекидневната с растения?

Дневната е голяма и просторна стая. Искаме да имаме персонализирана и естетически издържана декорация, по такъв начин, че зеленият цвят да не може да липсва. В този смисъл растенията пречистват въздуха и имат релаксиращ ефект, без да забравяме, че повишават влажността на въздуха и предпазват околната среда от изсушаване.

Фактът за декориране на ъгли с растения, рафтове или маси е нещо, което може да бъде много положително за нашите умове. Те ни карат да се чувстваме добре и предават мир, спокойствие и спокойствие. В допълнение, те генерират опияняващи аромати и карат природата да присъства в хола, за да подобри качеството на околната среда.

Ефектите на стайните растения върху емоциите

Стайните растения имат ефект върху нашите емоции и психическото ни благополучие. Растенията намаляват стреса и превръщат всекидневната в релаксиращо пространство. Всъщност те ни помагат да подобрим настроението си и са източник на творчество и вдъхновение. Ключът е да изберете сортовете, които най-добре подхождат на вашия дом, да ги поставите на място, където получават много естествена светлина, но не на пряка слънчева светлина и далеч от течение, без да забравяте, че не могат да бъдат в контакт с отопление.

Има много разновидности, така че, за да изясните всякакви съмнения, нищо по-добро от това да направите селекция от най-подходящите за вашия дом. Видовете растения по-долу са налични на Amazon и са идеални за вашия дом.

1

DECOALIVE

Палма за хола

снимка

14, €95

Тези растения не понасят суша и трябва често да се оросяват със спрей, за да се поддържа влагата. Camadorea издържа перфектно на всякакви условия на светлина, въпреки че идеалното е да го поставите в ъгъл с частично осветление, никога пряко (тъй като листата могат да пожълтяват).

2

DECOALIVE

Стаен бръшлян

снимка

12, €48

Къщата ви няма много естествена светлина? Така че това е идеалното местообитание за бръшлян. Малките екземпляри са идеални за отглеждане на закрито и с някои водачи можете да го оформите както желаете. Предпочита сенчести и влажни места. Поливайте го пестеливо и пръскайте вода от време на време листата му.Понася много добре ниски температури.

3

DECOALIVE

Реброто на Адам

снимка

28, €95

Формата на листата на Monstera Deliciosa и малкото грижи, които изисква, правят това растение най-добрият приятел за тези, които не разполагат с много време и обичат декорацията. Умерено поливане и светлина. Въпреки че издържа много добре на суха среда, добре е да го пръскате с вода от време на време.

4

DECOALIVE

Sansevieria

снимка

18, €95

Наричан също меч на Свети Георги и тъщин език. Това е едно от най-издръжливите растения и може да се адаптира към всяко пространство. Расте добре на сянка или на слънце и в много суха среда.Издържа от високи температури до умерени студове и изисква много малко поливане. Нашият съвет: колкото по-малко му обръщате внимание, толкова по-добре ще расте.

5

ботанически

Aspidistra

снимка

Този оцелял е растение par excellence за врати и коридори, защото издържа идеално без светлина. То ще бъде щастливо във всеки ъгъл на къщата ви (дори и в най-тъмния). Поливайте пестеливо и за оптимален растеж пръскайте листата веднъж седмично, въпреки че не е необходимо.

6

DECOALIVE

Potho

снимка

17,95 €

90-те се завръщат и потото, най-типичното растение (и лесно за поддържане у дома), също. Един съвет: по-добре е да не правите композиции със стъблата му по стени или мебели.Потото не се нуждае от много поливане, поддържа добре сухи среди и предпочита места без пряко слънце и с умерени температури.

7

Jaravia Gardens

Трънът на Христос

снимка

14, €95

Красиво растение, много лесно за грижи и предлагащо колоритен, поразителен и уникален външен вид. Изглежда страхотно за масичката за кафе или дори за декорация на рафт. Успех за декориране на всекидневната.

8

Naturgarden

Алое Вера

снимка

16, €50

Освен че е много декоративно растение, неговите лечебни и естетически свойства го правят един от най-желаните видове за отглеждане в домашни условия. Расте много добре на открито в средиземноморски климат или в топли, светли интериори. Вода между веднъж седмично или два пъти месечно.

9

TodoCactus

Сукуленти

снимка

€21,00

Известни още като сукулентни растения, има голямо разнообразие, което ще ви позволи да създадете много интересни комбинации за вашия дом. Техните месести листа и стъбла съхраняват вода, така че е най-добре да ги поливате пестеливо и да се уверите, че имат добър дренаж. Те ще растат много щастливи на пълно слънце.

10

DECOALIVE

Cactus Cereus Peruvianus

снимка

9, €82

Можете ли да направите списък на най-устойчивите растения, без да включите тази велика класика? Подобно на сукулентите, има голямо разнообразие от видове кактуси и всички те са силно декоративни.Както е известно, поливането трябва да е доста слабо и е по-добре да ги поставите близо до слънчевите лъчи.

11

DECOALIVE

Папрат

снимка

17,50 €

Казва се, че папратът е най-старото растение на земята и произходът му се променя според сорта. Те могат да бъдат намерени в тропически, екваториални и средиземноморски региони.

12

verdecora

Peace Lily

снимка

14,99 €

Лилията на мира или Еспатифило е красив сорт, който пречиства въздуха в помещението, в което се намира. Освен това излъчва приятен аромат, което го прави отличен естествен освежител за въздух.

13

ботанически

Шефлера

снимка

Шефлера е много ковък сорт, който ви позволява да получите желания силует чрез подрязване на листа и дори цели клони, сякаш е бонсай. Поливането трябва да бъде редовно, без наводняване на почвата. Трябва да се постави на топло място с естествена светлина, няма проблем с пряката слънчева светлина.

14

ботанически

Кротон

снимка

Кротонът е роден в Азия, където расте диво, докато се превърне в храст висок няколко метра Гамата от цветове и форми на листата се дължи на лекотата, с която трябва да се кръстосват с други растения. Нуждае се от влажна почва през лятото и пролетта, но без преовлажняване, и субстрат през вегетационния период.Светлината е фундаментална, без нея листата биха загубили цвета си.

15

DECOALIVE

Растение тамян

снимка

14, €95

Ароматно растение, което където и да бъде поставено ще остави нотки на цвят и приятни аромати. Той предлага цветен, естествен и поразителен образ. Зеленчук, който също създава усещане за листност и величие.

16

DECOALIVE

Златни палмови плодове

снимка

15, €49

Това растение е високо около 40 сантиметра и предлага ефектен и елегантен образ с листата си. Предлага свежест и зеленина в околната среда, както и идеален ресурс за декориране на интериори.

17

DECOALIVE

лента

снимка

14, €36

Известно още като Lazo de amor, то се е превърнало в класика за домакинството. Ако кихате всяка зима заради прах, имате нужда от ленти в живота си. Листата абсорбират алергени (като прах) и за два дни това растение може да елиминира до 90% от токсините в стая.

18

DECOALIVE

мадагаскарски жасмин

снимка

20, €56

Красиво растение за украса на интериора, с дебели и широки листа, които предлагат зеленина и много естественост. Става добро парче за разкрасяване на интериора, в допълнение към генерирайки опияняващи аромати.

19

DECOALIVE

Бугенвилия

снимка

21, €50

Защо не изпълните интериора с цвят чрез бугенвилия? Това растение има тънко и твърдо стъбло, с малки листа и розови цветя, които без съмнение привличат вниманието и предават естественост.

20

DECOALIVE

Гинко Билоба

снимка

16, €50

Наричано още дърво на дълголетието, то е широколистно растение. Става добър ресурс за декорация, особено за централната маса в стаята или за украса на рафтовете. Грижата за него е проста, а зеленият цвят, който предава, е ярък и привлекателен.

21

DECOALIVE

Сърцебиене

снимка

15, €25

Растение, което може да набере доста висока височина, то е идеално за поставяне в ъгли или други големи пространства; да, важно е да получава достатъчно светлина. Грижата за него не изисква големи усложнения и се счита за добър декоративен залог за дома.

22

DECOALIVE

Кафе арабика

снимка

14, €95

Ароматно растение със сочни, дебели и много зелени листа. Той предлага оживено и пищно изображение, което е чудесно, ако искате да придадете по-фин щрих на хола. Не е много обемист и може да бъде поставен навсякъде.

23

DECOALIVE

китайски карамфил

снимка

14, €95

Предимството на такова растение е динамичният и весел образ, който показва. Неговите пъстри цветя и простите, фини листа се отварят по изненадващ начин и, от друга страна, не е твърде голямо, така че може да бъде добър център.

24

Дамата

Розов храст мини

снимка

22, €84

Разбира се, мини розовият храст не можеше да липсва, малък по размер, така че да може да бъде поставен навсякъде в стаята. Радостта, предадена от цветята и красотата на техните листа и стъбла, създават като цяло отличен и приятен външен вид.

25

Naturgarden

лавандула

снимка

14, €49

Харесвате ли ароматни растения? Лавандулата без съмнение е прост и красив вид за интериор, освен че генерира приятни аромати и добавя нотка цвят към пространството.

26

DECOALIVE

Нефритено растение

снимка

19,95 €

Едно от най-любопитните растения, които можем да закупим от Amazon. Дебелите зелени листа задържат вода, за да издържат на периоди на суша. Следователно може да се счита за много красив вид растение за украса на всяка част от стаята.

27

Viveros La Dama

Орхидея

снимка

24, 32 €

Специалните грижи, от които се нуждае това растение, го карат да расте по-добре на закрито. Разбира се, трябва да е на светло място, така че всекидневната е един от най-добрите варианти.

Популярна тема