Как да изплете XXL одеяло, стъпка по стъпка

Съдържание:

Как да изплете XXL одеяло, стъпка по стъпка
Как да изплете XXL одеяло, стъпка по стъпка
Anonim

Имате всичко в тази галерия. Идеи да ги носите вкъщи в спалнята или в хола, как се плетат тези XXL плетени одеяла, откъде да закупите материала, каква вълна е необходима за направата им или как се перат.

Ще имате възможност да създавате шалове, шалтета или килими, съобразени с вашите нужди и с уникална текстура, идеални за декорация на вашия дом. Те са много полезни за създаване на уютна атмосфера в спалнята или хола, затова ви показваме тези 30 красиви дизайна на одеяла за дивана или леглото.

Техники за дебело плетене

Hands е един от най-често срещаните начини за плетене на XXL. Този урок е много лесен стъпка по стъпка, за да направите най-уютното одеяло със собствените си ръце. Ще използвате ръката си като водач, за да изплетете първия ред. Започнете с възел около цялата си китка и продължете до желаната ширина, в този случай десет възела. Отсега нататък създавайте бримки с дебелата прежда, за да направите голям бод с ръцете си. За да завършите одеялото, пуснете всички бримки и завършете, като изплетете няколко бримки отново с ръката си, така че да е добре завършено.

Можете да използвате и прави дървени игли, въпреки че те са ограничени в размера на това, което искате да плетете и винаги има шевове или фуги поради техния размер. С кръглите игли обаче те имат повече възможности и позволяват да се плетат много големи парчета, колкото по-дълъг е кабелът. Номерът на иглата, необходим за плетене, обикновено идва на кълбото прежда. Имайте предвид, че за дебелите прежди иглите са от номер 6 нагоре.

Как да перете XXL поларени одеяла

Вълната е естествено влакно, направено от животински косми, затова е толкова топла. При контакт с тялото и околната среда одеялата се зацапват и трябва да се изперат. Най-хубавото е, че го занесете на химическо чистене. Но можете да ги перете у дома, да, изисква работа. Винаги ще е добре да прегледате тези 12 съвета, за да се грижите за бельото.

Можете да перете одеялото във ваната. Напълнете половината вана със студена вода и добавете две или три пълни чаши мек препарат за вълнени дрехи. Смесете препарата във водата, за да образувате сапунен разтвор. Поставете одеялото във водата, накиснете го и го дръжте 20-30 минути. След това време го преместете, за да го разтриете. Тук започва трудната част. След това извадете щепсела от ваната, за да я изпразните и изплакнете със студена вода, като повтаряте движенията, като сгъване върху същото одеяло.

За да завършите, изцедете одеялото на гънки, без да го усуквате много, за да не се деформира върха.И го оставете да изсъхне на въздух добре разстлано, въпреки че трябва да имате предвид, че водата ще падне на пода. Ако вашата пералня има капацитет и голям барабан, можете да я перете в пералнята на деликатна програма.

Направен шал

Този домашен занаят може да се превърне в идеален подарък. Осмелете се да изплетете своя шал или шал, само трябва да изберете кълбо от дебела вълна с много цвят. Следвайте техниката за плетене с кръгли игли стъпка по стъпка, ще видите, че е много проста и най-хубавото е, че е много релаксираща. Резултатът е грандиозен!

Естетическите и декоративни съвети

спалня с масивно плетено одеяло в прашен розов цвят

Тези XXL плетени одеяла ви канят да се сгушите под тях в най-студените дни (защото са толкова топли!).Можете да ги поставите на леглото като декорация в подножието като каре и да го хвърлите в хладните нощи. Но можете също да ги поставите на дивана във всекидневната, за да ви придружават в филмова сесия. Тъй като заемат много, оставете ги видими от едната страна, на облегалката или ги съхранявайте в голяма кошница, специално предназначена за това одеяло.

Двуцветно покритие

двуцветно одеяло с xxl бримка изплетено на ръка или с кръгли игли

Вижте колко ефектно и апетитно изглежда това двуцветно одеяло на дивана. Най-лесният начин да постигнете такъв завършек е да изберете двуцветни или трицветни топки. Една и съща нишка има няколко цвята.

Съвети за плетене без игли

рустикална атмосфера на спалня с бежово масивно плетено одеяло

За да направите XXL плетено одеяло с ръцете си, основните стъпки са да направите възел, да наметнете бримките според размера, който желаете, да изплетете с ръката си, да намалите и да отхвърлите.

Препоръки: колкото повече затягате възлите, толкова по-малко празнини ще има в одеялото, така че е най-добре да ги затегнете колкото можете, но внимавайте все още да можете да ги преместите нагоре по ръката си.

Важно е при намаляване на бримките те да не са прекалено стегнати, за да не е тясно одеялото.

В кой момент да изплетете одеялото

холна гарнитура с xxl плетено одеяло с модел на осмица

Основен или плетен бод, бод за семена или в осмица. Ще бъде красиво върху вас. Комбинирайте ги! Резултатът може да бъде толкова красив, колкото този, представен в този проект за интериорен дизайн от Лола Родригес и Евгения Матеос.

Мерки и количество прежда

дебели дървени игли за плетене

15, €97,в Amazon.

Едно одеяло може да има 18 начални точки и 32 реда, включително първия. За тази мярка са необходими 11 топки много дебела вълна (№ 6), за да сте сигурни, че размерите на текстилния аксесоар са приблизително 1,50 х 0,90 см. Разбира се, зависи от дебелината на иглите.

Кръгли игли, познавате ли ги?

Зелено, шарка, текстил, снимка, синьозелено, синьо, аква, вълна, тюркоаз, снимка,

51, €90,в Amazon.

Ако предпочитате да нямате усложнения, вземете комплект игли с различна дебелина за плетене на всякакви дрехи. Ще намерите кръгли игли от 4 см до 10 см, много лесни за използване.

Кошница, изплетена с вашите ръце

xxl плетена ръчно тъкана кошница от филц, на Amazon

15, €99,в Amazon.

Тази дебела нишка е изработена от мек памук, така че не се налепва. Много е еластично, идеално за ръчно плетене, особено за начинаещи. Можете да правите занаяти „Направи си сам“, за да създавате шалове и одеяла с това хипоалергенно влакно, което го прави идеален за изработване на аксесоари за хора с алергии или домашни любимци, като тази кошница или одеяло, на което да спи вашето кученце. Може да се пере в пералня.

Любящо одеяло

xxl масивно плетено одеяло, на amazon, 100 x 120 cm

51, €99,в Amazon.

Винаги можеш да купиш своето одеяло, ако не смееш да го изплетеш. В Amazon има различни модели, в допълнение към широка гама от цветове, така че можете да изберете този, който ви подхожда най-добре, за да облечете вашата селска къща, всекидневна или спалня със зимен текстил. Също така е идеален за йога или като постелка.

Най-оригиналния

лот топки от едра прежда с помпони, от amazon

46, €55,в Amazon.

Изплетете одеяло с красиви помпони с този комплект от три полиестерни топки, които тежат много малко. Можете да изчислите, че с две топки ще изплетете повърхност 42 х 42 см.

Популярна тема