20 стъклени заграждения за отделяне на среди вътре в къщата

20 стъклени заграждения за отделяне на среди вътре в къщата
20 стъклени заграждения за отделяне на среди вътре в къщата
Anonim

Стъклените заграждения са идеално решение за получаване на светлина и възползване от пространството, особено в апартаменти или малки къщи. Ако искате да ги инсталирате в дома си, ние разполагаме с всички ключове, съвети и идеи, за да откриете всичко, което трябва да знаете за остъкляването.

Как да разделим стаите

Остъклените прегради променят декора. Можете да създадете коридори или ограничени зони, но винаги в рамките на отворено разпределение на къщата ви.Отворените концептуални пространства се постигат със стъклени прегради, те променят пространственото възприятие и правят помещенията по-прозрачни. Интериорният дизайн е вдъхновен от няколко години от тези различни идеи за разделяне на помещения, които детронираха екраните.

Използват се за превръщане на сляпа стая в светла стая, само чрез инсталиране на стъклени разделители, обикновено с метални профили, въпреки че понякога се използва дърво. Намерението на това гениално решение е да комуникира визуално различни среди и да добави ретро нотка към атмосфера в индустриален стил.

Стъклените врати все още са много полезни интериорни прозорци за отделяне на спалнята от съблекалнята или банята, ако е в стил апартамент; кухнята от трапезарията, работен кът в хола или разграничете коридора от останалата част от къщата. Голямото предимство е, че те не изискват големи ремонти, някои модели се монтират без ремонт и позволяват естествена светлина да преминава в цялата къща.

Има много модели, както ще видите в тези практични идеи, които намерихме в Pinterest, така че можете да избирате между стъклени прегради с панти или плъзгащи се врати, сгъваеми или мехообразни стъклени панели, прозорци на фиксирани стени … профилите обикновено имат черно или метално покритие, но можете да ги включите в различни цветове за по-актуална или младежка атмосфера.

Ако решите да създадете разделение на среди със стъклени заграждения, имайте предвид, че ще трябва винаги да организирате къщата с тези шест златни правила, за да поддържате винаги ред. В допълнение, остъкляването избягва проблема с миризмата, който имат кухните, отворени към всекидневната. Когато имате нужда от зона, разделена със стъклени разделители, за да имате повече уединение, можете да инсталирате щори, завеси или паравани.

Голямото предимство на стъклените врати с метална рамка е, че освен че придават елегантност, те са устойчиви и могат да бъдат поръчани по мярка за пространството, от което се нуждаете.Те са перфектни за всеки декоративен стил, въпреки че се съчетават идеално с фабрична среда, но се вписват много добре в шаби шик или рустик кухни и морски атмосфери.

1

Leroy Merlin

Остъкляване без работа

снимка

€12,00

Фирма Артенс ви кани да разделите всекидневната от кухнята с този 90º ъглов профил, висок 10,50 см, с елегантно матово покритие. Има много повече възможности да украсите дома си със стъклени шкафове в Leroy Merlin и те имат 10-годишна гаранция.

2

Ръка

Плъзгаща се врата

снимка

24, €47

Тази опция е много елегантна за разпределяне на споделеното пространство между храна и трапезария. Разделителите, в черен мат, са с височина 280 см, към които ще трябва да добавите стъклопакета.

3

Стъклена преграда с врата

остъкляване за разделяне на среди с врата

Стъклена стена разделя библиотеката от коридора в тази къща. Индустриалният въздух се смесва с ретро характера, осигурен от пода с хидравлични плочки. Предложението е на студио за интериорен дизайн Atelier HR.

4

Елегантна баня

Стена, плочка, стъкло, арматура, водопроводна инсталация, водопровод, паралел, композитен материал, баня, правоъгълник,

Тази декоративна опция е мечта, въпреки че може да не е идеално да поддържате душ зоната напълно чиста, освен ако не вземете този практичен интелигентен робот, който почиства прозорците.

5

Към кухнята

Стъкло, Интериорен дизайн, Под, Маса, Обзавеждане, Прозрачен материал, Осветително тяло, Ютия, Интериорен дизайн, Табуретка,

Този тип остъкляване визуално комуникира две атмосфери, които се обединяват от настилката. В този случай е избрана двукрила врата.

6

В спалнята

Осветление, Дърво, Интериорен дизайн, Под, Стая, Подови настилки, Стъкло, Дървени подове, Твърда дървесина, Ламиниран паркет,

В апартаменти или малки апартаменти, за разграничаване на спалнята от всекидневната, когато те обикновено са практически в едно пространство. С някои завеси е възможно да получите уединение, когато е необходимо.

7

Стъклена стена

Стъкло, Маса, Интериорен дизайн, Под, Приспособление, Прозрачен материал, Дизайн, Дневна светлина, Строителен материал, Ваза,

В този случай е използвана стъклена стена с черен профил, за да се създаде оптичен ефект, който разкрива кухненския остров. Вратата за достъп също е остъклена, за да позволи естествена светлина.

8

С врата към спалня

Легло, Осветление, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Под, Текстил, Спално бельо, Спалня, Стена,

В къщи с няколко метра е удобно стаята да се отдели без работа с обикновен стъклен панел, който не заслепява съседната съблекалня.

9

С двойно острие

Легло, Стая, Интериорен дизайн, Спално бельо, Спалня, Стена, Под, Мебели, Спално бельо, Рамка за легло,

При този тип прегради светлината се разпределя, разпределя. Това е перфектен вариант за по-тъмна част от къщата, за да получите светлина.

10

Плъзгащ се панел

Стая, Интериорен дизайн, Под, Стена, Таван, Всекидневна, Под, Мебели, Диван, Интериорен дизайн,

Този плъзгащ се стъклен панел, с лента и черни профили, отбелязва фабрично докосване до околната среда.

11

Панели, които се отварят

Приспособление, саксия, стайно растение, прозрачен материал, фотография на натюрморт, шкафове, дневна светлина, ваза,

Една опция за този тип остъкляване е, че някои от панелите могат да се отварят като прозорци, за да позволят на повече въздух да циркулира.

12

Подбиране на всички стилове

Интериорен дизайн, Стая, Под, Легло, Подова настилка, Стена, Интериорен дизайн, Дневна светлина, Спално бельо, Спалня,

Въпреки че са част от индустриален стил, този тип остъкляване се вписва във всички декоративни стилове, както може да се види в тази модерна стая.

13

Очила до тавана

Дърво, Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Архитектура, Стена, Подови настилки, Мебели, Диван, Дом,

От пода до тавана, ето колко ефектно е това решение с фиксирани панели и изключително дълги люлки.

14

Ами ако бяха сгъваеми?

Интериорен дизайн, стена, под, стъкло, арматура, ютия, интериорен дизайн, осветително тяло, боя, прозрачен материал,

Листата на това решение се събират във ветрило или мех, като по този начин свързват две пространства или ги правят независими, когато е необходимо.

15

Фиксирана преграда на ниска стена

Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Подови настилки, Дом, Всекидневна, Мебели, Стена, Диван, Интериорен дизайн,

Приспособление в този стил на ниска стена. Няма врата, само отворът е ограден със същия черен профил.

16

С плъзгащи се листа

Етаж, Стая, Интериорен дизайн, Подова настилка, Маса, Стъкло, Осветително тяло, Осветително тяло, Трапезария, Сиво,

Това е перфектна идея за копиране, защото се адаптират към всяко пространство и са организирани както желаете.

17

Индустриална стъклария

Осветление, Стая, Стъкло, Интериорен дизайн, Под, Маса, Мебели, Цвете, Подови настилки, Осветително тяло,

Разпределението с отворена концепция е много модерно и е икономичен вариант за придаване на фабричен вид между кухнята и трапезарията.

18

Със сгъваеми остриета в духало

Архитектура, Имот, Стъкло, Под, Стена, Подови настилки, Оборудване, Желязо, Осветително тяло, Композитен материал,

Тази опция включва текстурирано стъкло в долната част на стъклопакета, което не позволява да се вижда цялата кухня, но е по-скоро декоративен ресурс.

19

С непрозрачни панели

Продукт, Стая, Интериорен дизайн, Под, Мебели, Маса, Стена, Сиво, Табуретка, Лампа,

Стъклените панели са комбинирани с непрозрачни черни метални тела, които придават известна независимост на долната част на стаята и позволяват мебелите да бъдат поддържани, без да се вижда задната част.

20

Под душа: чаршаф и фиксиран

Архитектура, Стъкло, Под, Имот, Интериорен дизайн, Подови настилки, ВиК инсталация, Тоалетна седалка, Тоалетна, Плочки,

Този тип стъкло с профили се използва и за ограничаване на душа, въпреки че трябва да има отлична фиксация, за да се предотврати изтичане на вода.

Популярна тема