30 идеи за декориране на всяко кътче с растения

30 идеи за декориране на всяко кътче с растения
30 идеи за декориране на всяко кътче с растения
Anonim

Естествената нотка е от съществено значение в дома. Това е начин да освежите интериора и да го изпълните с надежда. Поради тази причина растенията играят много важна роля в декорацията, особено когато става въпрос за създаване на приятна атмосфера в някои стаи. За да не остане празна част от къщата, направихме селекция от идеи за декориране на ъглите на къщата с растения.

Повече от един път сме забелязвали, че някои части от къщата са бездушни. Има много кътове, които можем да декорираме и които не са изоставени, оттук и възможността да имаме някои растения, които дълбоко в себе си участват в декорацията и предлагат определен стил.

Какви са ползите от растенията у дома?

Всички знаем различните функции, които растенията могат да изпълняват по отношение на околната среда, но трябва да знаем всички положителни аспекти, които те ни носят. Да започнем с това, че те са основен компонент, когато става дума за обновяване на въздуха в къщата. По време на процеса на фотосинтеза, те отделят кислород през дневните часове и улавят CO2; но през нощта този процес е обратен, т.е. те консумират кислород и отделят CO2.

Тези количества далеч не са достатъчни, за да бъдат вредни за нашето здраве. Това, което е ясно е, че растенията са тези, които, отделяйки кислород, обогатяват живота на средата, в която се намират В този смисъл, защо да не поставим малко природа в къщата? В крайна сметка те ще ни донесат добри неща, тъй като стайните растения пречистват въздуха и ни помагат да спим по-добре.

Растения срещу стрес

Ако не сте знаели, растенията предават надежда и радост, освен че изпълват интериора с живот и цвят. Както посочихме, те помагат за пречистването на въздуха, което се превръща в среда без токсини, която благоприятства почивката и следователно ни помага да се чувстваме по-добре. Следователно можем да кажем, че растенията намаляват стреса и ни освобождават от безпокойство С други думи, те са идеални за включване в дома.

Намалете въглеродния си отпечатък

Изглежда има растения, които намаляват въглеродния отпечатък и правят дома по-чиста и пречистена среда. По този начин не само ще декорирате интериора в елегантен и внимателен начин, но също така допринася положително за околната среда.

В проучването, което ви показваме по-долу, ще откриете удивителни данни, като например, че най-ефективното стайно растение за намаляване на наличието на CO2 е молитвеното растение, което 8 от 10-те изследвани растения са успели да елиминират повече от 10% CO2 за 24 часа или дори, че растението, което намалява най-малко своя въглероден отпечатък, е бягащата пътека.Всъщност дишането на чист въздух е най-новата тенденция в домовете.

Плъзнете екрана и се вдъхновете от тези прекрасни идеи за декориране със стайни растения и създайте зелени ъгли в къщата.

1

Моето тропическо кътче

украсете къщата с растения

Развихрете въображението си и пътувайте до джунглата на Амазонка или Северна Африка. Украсете домашна зона с ярки ярки цветове; естествениматериали и много растения. Изберете текстил или тапет с щампи, които комбинират животни и палмови листа, те внасят жизненост и позитивност в околната среда. От ManoMano.es

2

Стена, пълна с живот

стъклени вази на стената с растения

стените са част от нашия дом и често са най-забравените. Ако ви е писнало да са празни, украсете ги с растения, те ще изпълнят дома ви с живот и радост. Лесен вариант са стенните вази, те се предлагат в различни размери и форми, като тези от Affari Просто трябва да ги окачите на различна височина, да поставите малко вода и поставете любимото си растение.

3

Използвайте растенията като разделители на помещения

вътре в растенията

Този трик е страхотен, ако живеете в студио или апартамент "всичко в едно", тъй като големите растения могат да играят ролята на разделители на стаите, освен че са декоративни, за разделяне на спалнята от работния кът, или дневната от трапезарията.Ще ви помогне да изберете високи и тънки саксии.

4

Поставете растения на необичайни места

дървено бюро, украсено с растения

Възползвайте се от тези малки ъгли, където не се побират мебели, за да добавите вашите супер растения. Не забравяйте, че имате много възможности: има по-високи, по-ниски, по-буйни, по-прости… Можете също да играете да ги поставите на различни нива с помощта на кашпи и табуретки и да изградите мини най-инстаграмната градина.

5

Любители на природата

влакнести сеялки за кактуси

Изберете саксии оригинални и различни.Изработените от ракита или ратан са добър вариант, когато става въпрос за декорация, придавайки топлина и чар на всяко пространство в къщата. Изработени са ръчно, устойчиви, не са тежки и се съчетават с всички декоративни стилове. Тези с формата на кактус са от Decowood.

6

Възползвайте се от свободното пространство в банята

модерен триплекс модерна баня с две мивки

Баните често се забравят, когато става въпрос за декориране със стайни растенияr (въпреки че сега това се превърна в вирусен феномен). Алоказии, папрати, антуриуми… възползвайте се от банята си, за да поставите едно от тези растения, които се нуждаят от големи дози влажност. Визуалният спектакъл е гарантиран!

7

Растенията помагат да се скрият грозните зони

модерно бюро, украсено със стайни растения

Помислете за онези контакти, пълни с усукани жици, или онези малки петна от напукана боя. Големите растения са идеални за скриване на най-грозните зони от вашия дом.

8

Залагане на висящи растения

апартамент в билбао трапезария с растения

Ако са ви свършили квадратните метри на земята, висящите растения ще бъдат ваши съюзници. Подът ви има ли открити греди? Е, сега знаете къде да закачите растенията. Можете също така да монтирате куки на тавана или да поставите грациозно увиснало растение (тип пото или бръшлян) на рафт.

9

В кошници с влакна

кът с растения в кошници

В кошници с влакна и игра с височини. Поставете растение високо върху ствол или кутия. Аксесоари, за продажба в Sostrene Grene.

10

Ако имате балкон, имате съкровище

балкон с растения и кът за закуска

Възползвайте се от неща, които имате у дома и не използвате, този пуф в ъгъла на хола или онази странична масичка, която носите 't useПроверете дали имате растения, които можете да изнесете навън, като босилек или алое вера. Ето! Ще имате кътче, пълно с живот за малко пари.

11

Мини сукуленти, групирани в поднос

състав на сукуленти

Сукулентите са устойчиви и цветовете им ще ви позволят да създадете красиви мини композиции, групирани например в поднос. Аксесоари, от Parlane.

12

В хартиени торби

аранжировка от цветя в хартиени торби

Хартиени торби или чували без добра опция. Много от тези торби са защитени отвътре с найлон, в случай че водата прелее. Те също са добър избор за покриване на не много лъскава ваза.

Върху него са нанесени диви, безгрижни зелени аранжировки.

13

Сякаш е точка

плетена саксия

Каксии, които симулират плетени контейнери. Но те са пластмасови. Това е Trio Knit, от Curver.

14

На бюфета

бюфет икеа с растения

Различни сортове в саксия и в тава върху цяла повърхност. Всичко от Ikea.

15

Декориране на витрина

черна библиотека с растения

Растение, висящо отгоре. Каскада от листа, която предлага елегантен и изтънчен вид.

16

Зелено до гледната точка

кът с растения в хола

В ъгъл близо до прозорец или беседка, в различни саксии и между табуретка, която също служи като седалка, за да съзерцавате гледките като опора за самите растения.

А ако придружите естественото зелено на растенията с тоналност в гамата на стената? Картина с подпис на Jotun.

17

Растения на рафтовете на книжарница

железен рафт с книги и растения

На метален рафт и с изтънчен образ. Защото човек не живее само с книги… Стените са боядисани в много естествен неутрален тон от Jotun.

18

Микс с кактуси

Кактус

Смес с устойчиви стайни кактуси. Имайте предвид, че това е вид растение, подходящо за закрито.

19

Бяло и зелено

бюфет ikea, украсен с растения

Използвайте растенията, за да поставите цвят в снежна композиция. Всичко от Ikea.

20

Всичко в зелено

среда, украсена със зеленчукови резени

Не само естествени, но и в ботанически листове.

21

В стъклени съдове

стъклени вази със зелени букети

Мини вази или контейнер с форма на камбана за създаване на екосистема вътре. Фоновият тапет е идеалната настройка. Всичко от Лора Ашли.

22

На дървени рафтове

растения върху дървени рафтове

Идеално за озаряване на кубични дървени рафтове.

Снимка, от Sostrene Grene.

23

Вертикална градина в ъгъл

вертикална градина в ъгъл

В единия ъгъл оригинална и дискретна вертикална градина. Атмосфера, от Leroy Merlin.

24

На естествена светлина

оранжерия с растения

Идеален за дневна, декорирана като оранжерия. Навсякъде, където има светло пространство, стайните растения ще растат буйни. Дървени подови настилки Quick Step.

25

Стъклени листа

стъклени вази с листа

Прости стъклени вази със зелени листа. Аксесоари от Muy Mucho.

26

Великата простота на една клонка

корсажи във вази на масата за хранене

Прост клон озарява композиция от вази.

Аксесоари, от Parlane.

27

На масата и на пода

украсете къщата с растения

Ambience, от Sika Design. Изтънчен дизайн с различни цветя и ароматни растения.

28

Идеално за анимиране на пътеки

стълбище, украсено с растения и цветя

На перваза на прозореца или на площадката, растенията добавят декорацията, която липсва на един ъгъл. Това стълбище без растения не би било същото.

29

Зелен живот в "саше"

растения на стената

Развийте своя декор с Life in a Bag, мини комплекти за отглеждане органични семена.

30

Мини градина

украсете къщата на терариума с растения

Много прост начин да се забавлявате, да се отпуснете и да намалите стреса е да направите терариум. Измийте и подсушете добре контейнера ще използвате Поставете слой от около 2,5 cm чакъл или камъни, за да служи като дренаж. Добавете слой мъх и друг слой почва Изкопайте няколко дупки и поставете растенията, без тях листа докосват стъклото и покриват с потупване.Добавете още камъни и вода със спрей бутилка, ще имате хубав терариум като този от H&M Home.

Популярна тема