Как да трансформирате мебели с тебеширена боя

Как да трансформирате мебели с тебеширена боя
Как да трансформирате мебели с тебеширена боя
Anonim

Сандък с тебеширена боя е достатъчен, за да трансформирате всяка мебел, която можете да си представите. Почти с магия, всички тези парчета са обновили имиджа си с този вид боя. Ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за нея, така че да се ентусиазирате, когато видите тези примери за грандиозни трансформации.

Официалната боя, тази, която за първи път срещнахме, е тебеширената боя на Ани Слоун. По-късно се появяват и други тебеширени рисунки на повече марки. Като например La Pajarita или Leroy Merlin. Има и хора, които се насърчават да го направят, въпреки че не си струва.Това, което се хареса толкова много в тебеширените бои и защо станаха модерни преди малко, в допълнение към техния завършек и лекота на нанасяне, е красивата гама от цветове, която предлага, с много прахообразни тонове, които придават този очарователен вид на мебелите.

Защо тебеширената боя е толкова специална?

Chalk Paint буквално означава тебеширена боя и е толкова специална заради количеството гипс, което съдържа в състава си. Това прави адхезията й впечатляваща и можем да я използваме върху всякакви повърхности без необходимост от предварителна обработка на основата (освен ако предишният лак или боя не са много влошени). Не се нуждае от грунд. Така че бюфетът от тъмно дърво (на снимката по-горе) се нуждаеше само от няколко слоя боя, за да се трансформира.

Не забравяйте да следвате препоръките за нанасяне на производителя на боята, която купувате. Но обикновено рисуването с тебешир изисква три стъпки:

  1. Нанесете 1 или 2 слоя боя. И оставете да изсъхне. Ако нанесете два слоя, оставете първия слой да изсъхне, преди да нанесете втория.
  2. Залепете боядисаната повърхноствнимателно, за да извадите някои ивици. Зависи от резултата, който искате да постигнете дали използвате по-фина или по-едра шкурка.
  3. Нанесете восък с мека кърпа върху боядисаната повърхност.

Формати с тебеширена боя

Ще намерите тебеширена боя в малки саксии, подходяща за малки занаяти или щрихи върху по-големи, и в големи размери за покриване на големи повърхности, като цяла мебел. Така че има бутилки от 100 ml, 500 ml или 1 литър.

Четки за рисуване с тебешир

четките могат да бъдат направени с естествени или синтетични косми. Естествените са за боядисване на големи повърхности, където се желае гладко покритие. Синтетичните могат да се използват върху неправилни повърхности, които не изискват тази деликатност в окончателното покритие.

Относно формата: четките могат да бъдат плоски или кръгли. Плоските четки са по-добри за нанасяне на боя, лак или байц на водна основа. С тях можете редовно да нанасяте боята. Те могат или не могат да завършват с точка. Кръгъл за маслени или синтетични бои и за боядисване на ъгли и ъгли (по-добре кръгъл и заострен). Тебеширената боя приема и двата типа в зависимост от детайла, който ще се боядисва, но влакната са по-добре естествени, ако търсим гладко покритие.

Използваме тази възможност да ви напомним винаги да държите боите плътно затворени, когато завършите занаята си, за да не изсъхнат. Що се отнася до четките, почистете ги добре (тебеширената боя се почиства перфектно със сапун и вода) и ги подсушете, преди да ги приберете. Уверете се, че четините са винаги нагоре или плоски, за да не се деформират.

1

Как да получите "води" или "вени" във финала?

рисуване с тебешир

Може да се направи с по-тъмни пастели или мазки с четка с различен тон от преобладаващия.

Но ние ще ви кажем един трик: боядисайте мебелите в цвят като бяло. Оставете да изсъхне. Боядисайте крайния цвят, който искате за вашите мебели. Оставете да изсъхне, но преди да изсъхне напълно, с фина шкурка преминете през зоните, където искате да повдигнете боята, така че да се появи основното бяло. Когато го имате, нанесете восък.

Гледайте това стъпка по стъпка и запишете техниката

2

Ефективност и безопасност на боята

Мебели, Маса, Крайна масичка, Нощно шкафче, Масичка за кафе, Бюро, Стая, Дърво, байц, Маси за диван,

Линията Chalk Paint Vintage е екологична боя на водна основа, без съдържание на пластмаса, с ниско съдържание на летливи органични съединения (VOCS) и прилепваща към почти всяка повърхност. Има покривност между 8 и 13 m2 на литър (в зависимост от порьозността на боядисваната повърхност). И отговаря на стандарта EN71-3, който гарантира безопасност в детските мебели и играчки.

Вижте тези 10 хака на IKEA, за да персонализирате табуретката Bekvam

3

Черна дъска и стойка за дисплей с докосване на цвят

детска черна дъска боядисана в зелено

Тази черна дъска и стойка за дисплей бяха напълно трансформирани с тебеширена боя. Гледайте пълния урок: как тази дъска беше трансформирана.

4

Преди и след за мебелите за хола

хол с реставрирани мебели

С тебеширена боя в неутрален или суров тон. Ето как са преобразени тези холни мебели. Можете да нанесете боята с валяк или четка, ако предпочитате щрихите да са маркирани. Можете също така да придадете сенки с друг по-тъмен нюанс тебеширена боя, съответстващи на пукнатини или корнизи. Друг начин да го направите е с тъмен восък, с парцалена кукла, след като основната боя е премахната. След това можете да нанесете слой безцветен восък за защита.

5

Старо нощно шкафче в сиво и бяло

възстановен и боядисан скрин

Стара маса, боядисана в сиво и бяло с тебеширена боя.

За да го боядисате, махнете дръжките, извадете чекмеджетата и боядисайте внимателно на части, така че покритието да е безупречно.

Имате нужда от поне няколко слоя за перфектен завършек. В зависимост от основния цвят може да е достатъчно с един слой, но очаквайте, че ще трябва да нанесете поне два.

6

На всякакви повърхности

странична маса от тръстика

Тебеширената боя може да се нанася върху практически всяка повърхност, дърво, разбира се, също пластмасови или ламинирани покрития, метал (като лампа в индустриален стил) или бамбук, както в случая с тази странична маса.

7

Реставрирана стара врата

врата като масичка за кафе

Дървена врата или щора с красиви корнизи и декорации може да се превърне в маса с крака; на екрана; в декорацията на стени… Просто трябва да нанесете слой боя върху креда и да завършите с восък. На Луа Дулсе го направи. Как е!

8

И това е маса

врата като масичка за кафе

Вратата боядисана и монтирана на крака вече е идеална маса.

9

Старисан и рисуван скрин

рисуван с тебешир скрин

Красивото на мебел с ефект на износване е, че той се появява в зоните, където боята наистина би се износила от употреба. Трябва да използвате фина шкурка и да го изпробвате. Винаги можете да го поправите.

Трик: нанесете восък преди шлайфане и няма да получите толкова много прах.

10

Идеален за малки декоративни елементи

боядисани в зелено свещници

Тези свещници не бяха в този цвят. Осмелете се първо с малко парче и когато видите колко лесно е да рисувате с тебеширена боя, ще бъдете насърчени с малко мебели.

Това е изработка в стил Boho Deco Chic.

Гледайте повече: 10 мебели, които можете да направите или рециклирате сами@

11

Цветни столове

трапезария с цветни столове

Какво мислите? Тези столове са боядисани цветно с тебеширена боя. Супер лесен начин да обновите вашата трапезария.

12

Нова възможност за старо нощно шкафче

реставрирана маса с тебеширена боя

Тази антична странична маса е реставрирана с тебеширена боя. Това е проект на Recycrafts.com

13

Витрина и бюфет в жълто

боядисан в жълто шкаф

Този шкаф изглежда като друг. Тебеширената боя е идеална за възстановяване на мебели, но и за персонализиране на дизайни. Така че можете да закупите същата мебел от голяма площ като всички останали, но да я направите уникална.

14

Забавен жълт страничен шкаф

реставрирана жълта нощна масичка

Кестеновата маса вече е този забавен помощник. Боядисайте, облицовайте интериора, сменете дръжката и готово!

Предложение за платове, кутии и буркани.

Гледайте този урок за това как да облицовате витрина

15

В лодки

тебеширена боя

Ще намерите тебеширена боя в малки и големи саксии за покриване на големи повърхности.

Разгледайте опциите за покупка по-долу, за да започнете да използвате тебеширена боя в занаятите си

16

CICO

Работна тетрадка за рисуване с тебешир на Ани Слоун

снимка

17, €83

Въпреки че е достъпно само на английски, това е най-доброто ръководство за рисуване с тебешир.

17

Папионката

Тебеширена спрей боя

снимка

12,55 €

За определени проекти формата на спрей Chalk Paint със сигурност ще ви помогне.

18

Папионката

Маркер с тебеширена боя

снимка

6, 81 €

Със сигурност на мода ще бъде боята с тебешир в маркера. Неговият 2,5 mm връх ви позволява да правите детайли като шаблони или калиграфия върху различни повърхности: хартия, картон, естествено, боядисано или лакирано дърво, стъкло, пластмаса, плат, метали, керамика.

19

Папионката

Cloud White

снимка

17, €39

Най-продаваният формат за занаяти.

20

RAYHER HOBBY

зелена мента

снимка

5, 99 €

Друг силно търсен цвят за възстановяване на мебели.

21

Амели Прагер

Тебеширена боя, почти бяла

снимка

10, €90

22

Deedma

Четки и четки

снимка

22, 00 $

Комплект восъчни четки за боядисване с тебешир - меки, лесни и детайлни - Удобни комплект четки за боядисване с косми от глиган без петна - 3 части с включен бонус

23

CCMART

3 Комплект четки

снимка

9, €99

Естествени влакна, идеални за рисуване с акрил, маслена живопис, акварелно рисуване, шаблониране, правене на картички и DIY занаяти

Популярна тема