Как да украсим коридор на малка къща

Как да украсим коридор на малка къща
Как да украсим коридор на малка къща
Anonim

Идеята да има антре в малка къща изглежда повече като илюзия, отколкото като реалност. Същото може да се каже и ако живеете в гарсониера, тъй като веднага щом отворите вратата, се изправяте лице в лице с всекидневната. За да придадем атмосфера на това пространство на входа на дома, искаме да ви представим няколко идеи за декорация на антрето.

Защо да украсите залата?

По принцип сме склонни да оставим дизайна на тази стая на заден план, когато в действителност това е преамбюлът на декорацията, която ще намерим в къщата. Какъвто и да е размерът на вашия дом, винаги има начин да украсите антрето. В крайна сметка има много алтернативи за постигане на приятна и спокойна естетика.

Няма значение дали имате голяма зала или нямате място като такова, въпреки че входната врата води директно към коридора, винаги можете да декорирате малка зала. Ключът? Боядисайте го в бяло и не го претоварвайте с тъмни мебели; по този начин ще изглежда по-просторно и светло. Този трик работи за всяка част на къщата, но във входа без съмнение е успешен.

Трябва да се отбележи, че в действителност входът на къщата ви говори много за вас и вашата личност Това е мястото, където приемаме гости и първият престой в това, което срещнахме веднага щом влязохме в дома. Поради тази причина имате възможност да научите за различни начини за декориране на красиви коридори.

Осветление и ред в залата

Фундаментален аспект е редът. Това е първото впечатление, което имате от къщата, затова е много важно да направите прилично мотивационно писмо за това какво сме и какво може да се очаква вътре. Поради тази причина ви препоръчваме да поддържате визуален ред във вашата зала.

От друга страна, как трябва да бъде осветена залата? Въпреки че това е пространство, където не извършвате никаква дейност, това е много популярна транзитна зона. В този смисъл ще ви трябва добро осветление, за да се уверите, че имате всичко необходимо, когато излизате. Коридорите обикновено са малки и тъмни стаи, така че можете да комбинирате хубава таванна лампа със стенни аплици, за да избегнете сенките и на свой ред цветни екрани, за да придадете светлина и топлина на стаята.

Проверете декорацията на залата

Предлагаме ви да дадете обрат - или каквото е необходимо - на декорацията на вашата зала.Забравете традиционната формула, представете си го празно и с бели стени и мислете за него като за весело пространство, с индивидуалност и характер. Със сигурност се сещате за цвят, който бихте искали да видите там или определен вид мебели.

Антретата с артистична визия присъстват все по-често в домовете. Това се дължи на доброто присъствие, което показват и страхотния иновативен характер, който предават. Това ни кара да се чувстваме като хора, които се грижат дори за най-малкия детайл и които искат да бъдат най-новото в интериорния дизайн.

Накратко, красив и добре обзаведен коридор може да бъде постигнат чрез въображение и креативност. За да ви вдъхновим, ето няколко идеи и предложения за малка зала.

1

Сурово

Декорация на малки зали

Суровата естетика подкрепя показването на голи материали, с техните естествени несъвършенства, и ние го обожаваме! Вижте какво персонално антре благодарение на дървената пейка, под която стоят обувките. Получавате собствен дизайн на антрето, за да обновите селска къща.

2

Минималистичен бял коридор

Декорация на малки зали

Колко умно! Рафт, който играе ролята и на закачалка, благодарение на куките, които висят от него, и очарователна бяла табуретка до закачалката за обувки. Ако пространството позволява, добавете малко килимче… и готово! Вече имате мечтаната зала.

3

Функционален

Декорация на малки зали

Още един майсторски пример за възползване от ъгъл. В този случай пейката е направена с дървени палети, а останалите елементи са съставени от закачалки за дрехи, подобни на копчета и ефектно дърво, което расте от метална кофа.

4

Покрай

Декорация на малки зали

Не знаете как да украсите залата? Тесните и продълговати мебели ще направят тавана на антрето ви да изглежда по-висок и следователно по-широк. Разбира се, не забравяйте винаги да му придавате деко нотка, която е отговорна за озаряването на зоната. Да ти кажем ли една тайна? Растенията никога не се провалят.

5

Айрес зелено

декорация на малка зала

Нека вашата страст към растенията бъде забелязана от входа на къщата! Дървеният шкаф за обувки ще ви осигури нужното място за съхранение, за да извлечете максимума отквадратни метра на антрето; И за да не се окаже, че мястото изобщо е скучно, украсете го с различни саксии, вази и декоративни чинии. Друг съвет е да добавите огледало към стената, така ще излъжете окото и ще изглежда, че пространството е по-голямо.

6

Възползвайте се от ъглите

декорация на малка зала

Много пъти (почти винаги) пренебрегваме силата на ъглите. И ако вашето антре е малко, няма по-добър начин да го вдъхнете живот от това да изберете мебели, които се адаптират към структурата (а не обратното).

Вижте всичко, което можете да получите: пейка, на която да седнете, за да удобно събуете обувките си, място за съхранение, закачалки за дрехи, стойка за чадъри и дори ъгъл за добавяне декоративни детайли.

7

Малки пространства

декорация на малка зала

В тази къща коридорът е ограничен до преграда до вратата. Как е използван този малък ъгъл? С плаващи мебели в бяло, украсени с растения,продълговато огледало на стената, мини портманто и плетен пуф на пода, който осигурява много топлина.

Ще намерите подобен пуф в IKEA за €69

8

Малък тесен коридор

Декорация на малки зали

Отгоре рафт с места за съхранение. Отдолу има три кукички за закачане на чанти и раници. И за капак, пълноцветна кутия, която помага да се подчертае зоната. Виждате ли този сингъл?

9

Провинция

Декорация на малки зали

Ако винаги сте искали да живеете в Little House on the Prairie, сега е моментът да изпълните мечтата си, защото нямате нужда от огромно фоайе, за да постигнете този неустоим селски стил! Купете си дървена пейка и поставете няколко закачки за дрехи на различни височини на стената. Сега всичко, което трябва да направите, е да закачите любимите си чанти и шапки от ракита и рафия. Най-добрият начин за организиране на входове и коридори.

10

Скандинавски

Декорация на малки зали

Ако имате малък ъгъл и искате да се възползвате максимално от всеки сантиметър от стената, създайте колаж от снимки или илюстрации във вертикална позиция и оставете долната част, за да поставите бюфет или спомагателна мебел, където можете да съхранявате личните си вещи. Можете също да я използвате само като декоративен елемент, като използвате кошници и растения. Решението е само ваше.

Вземете подобна мебел в Maisons du Monde

11

С чар

Декорация на малки зали

За да спечелите чар в залата, просто трябва да изберете правилните парчета. Закачалка със златни кукички, хубава дървена пейка, няколко кошници с сладка шарка,растение с ваза, което го отличава… &

12

Селски

Декорация на малки зали

Харесвате ли ефекта „къща на село“? Запишете триковете, за да го получите: състарено дърво, бели тонове, ламинирани стени, ракита, юта, рафия…

Вземете подобна пейка в Maisons du Monde за €269,00

13

Свежо

Декорация на малки зали

Ако търсите различно антре и преди всичко много свежо, поиграйте си с цветовете на стената. прахообразните тонове, комбинирани с бяло, са идеални за придобиване на сладост, но и свежест, и изглеждат страхотно с материали като дърво или естествени влакна.

14

Семейство

Декорация на малки зали

Семейството е най-важното нещо, така че е нормално да искате да ги имате предвид от мига, в който влезете в къщата. В този коридор горният рафт беше украсена със снимки в черно и бяло, а портмантото се използва едновременно от родители и деца. Няма да има по-красива местност!

15

Винтидж

Декорация на малки зали

Винаги си казвал, че си роден в грешната епоха и че ще се чувстваш като риба във вода през петдесетте или шейсетте. Добре, сега е време е да излезете, разкрийте своята ретро душа, като декорирате антрето с мебели втора употреба и емблематични предмети, като например стар телефон.

16

Класически

Декорация на малки зали

Прегледахме всички деко стилове, но все още не бяхме преминали през класическия. Ако искате да го пресъздадете, изберете дървен бюфет и добавете трезви декоративни предмети, като рамка за снимки, настолен или стенен часовник или огледало.

Вземете подобен часовник в El Corte Inglés за €72

17

Шик

Декорация на малки зали

Бяло, кремаво, бежово, нюд тонове… Всички те ще създадат много женствен и шикозен кът в антрето, но ключът е да добавите златисти детайли, нотка на естествени влакна, които релаксират околната среда, и някои цветя, които блестят сами.

18

Glam

Декорация на малки зали

В тази зала библиотеката, съставена от златни блокове, без съмнение е главният герой. Перфектен начин за генериране на среда с характер, възползвайки се от височината на стените. Доброто? Че можете лесно да постигнете същия завършек у дома – всичко, от което се нуждаете, е слой златна боя.

Ще намерите подобен рафт в IKEA за €20/2 u

19

Съвременна линия

модерна зала

Ние сме запалени по правите линии. Те генерират стабилност и хармония, подходящи концепции за придобиване на известно спокойствие. Ето защо това фоайе в съвременен стил е идеално за показване на актуализирана и функционална естетика.

20

Тесен рафт за обувки

hdr снимка на модерен коридор

За да можем да оставим обувките си на входа и да не изцапаме къщата, нищо по-добро от стелаж за обувки за антрето. Адаптира се много добре към пространството и го изобщо не пречи. Също така можем да поставим някои декорации отгоре.

Популярна тема