За да можете да освежите всекидневната си през лятото

За да можете да освежите всекидневната си през лятото
За да можете да освежите всекидневната си през лятото
Anonim

ДОБРА БАЗА: С бял диван ще можете да увеличите многократно яркостта в хола. Този цвят, освен че се вписва във всеки стил, е идеален за цялата година, а не само за летния сезон.Друго негово предимство е, че можете да промените визията му благодарение на текстилни аксесоари, като възглавници и карета. Разбира се, мръсотията и триенето са основните му недостатъци. Поради тази причина е препоръчително да изберете диван с подвижни калъфи или устойчиви и текстурирани качествени тъкани.

ПРОСТРАНСТВО С ИНДИВИДУАЛНОСТ: Играйте с цвета на стените, за да разчупите хроматичната монотонност и да внесете динамика и характер в декорацията.Добра идея е да боядисате поне един фронт в един от цветовете, които се повтарят в околната среда. Това беше направено в тази стая от Сандерсън, в която бялото се редуваше със сиво.

ТОПЛИНА ПЛЮС: Контраст на бялото с мебели от дърво за ярка и елегантна атмосфера.

ВАЖНИ ОСНОВИ: Всяка стая може да се трансформира в свежо пространство, дори и да е доминирана от тъмен диван. Достатъчно е да изберете спомагателна мебел с малка визуална тежест – пуф или фотьойл със заоблени форми – и да добавите аксесоари, които изпълват стаята с жизненост.

GREEN DECO: Растенията са най-добрите съюзници, когато става въпрос за освежаване на стаята. Една много декоративна идея, която всеки ден набира все повече последователи, е да ги закрепите към тавана в саксии, направени от въже или от макраме. Ако се присъедините към тази тенденция, опитайте се да ги поставите на височина, която позволява на растенията да растат и, в случай че са висящи сортове, които показват падането им.Създайте композиция с три зелени точки, концентрирани в светъл ъгъл.

ЕКЗОТИЧНАТА ТОЧКА: Искате да придадете на хола си специален вид? Добавете детайли от етнически стил, които придават лека и привлекателна лятна нотка. С ръчно тъкан гоблен от вълна и памук и килим с характерната за африканските култури геометрична шарка. Страхотна идея!

ДА, СМЕСВАЙТЕ ГО! Комбинирайте синьото с различни цветове, шарки и тъкани и ще постигнете визуално богатство.

СМЕНЕТЕ КИЛИМА! Заменете вълнените шарки с цветни и весели памучни или ленени шарки.

ОТКРИТ ФОН: Цветята са идеалният принт, за да добавите нотка пролет към декора на всекидневната ви. Така че защо да ги запазите само за тъкани? Пренесете го и на стените с тапети, които са в тон с естетиката и цветовете на околната среда.Що се отнася до размера на щампите, имайте предвид, че големите мотиви ще ви помогнат да направите стаята да изглежда по-интимна и приветлива. Ако се страхувате, че може да ви измори, запазете го, за да подчертае стената на дивана.

Залагане на тапет

лятна всекидневна с тапети с растения

ШАБИ ШИК ШАРМ: Пресъздайте романтичен и оригинален стил във вашата всекидневна със стари мебели, захабена тапицерия и щампи, вдъхновени от природата. Не забравяйте, че не е нужно да се ограничавате до гамата от бели и пастелни цветове. В тази стая, от фирмата Sanderson, те играят с различни нюанси на зелено и синьо.

АЛТЕРНАТИВНИ МОДЕЛИ: Големи, върху тапети, завеси или килим, и малки, върху възглавници.

Зелено Обичам те зелено

хол, декориран в зелено за лятото

ЕСТЕСТВЕН ЗАЛОГ: Независимо дали в детайли като мебели, светло дърво и растителни влакна са идеални за пресъздаване на свежа атмосфера, както и топла и гостоприемна. Тези материали се съчетават идеално с парчета стомана и стъкло, така че можете да ги добавите към декорацията на хола си без риск от грешка.

И за капак, не забравяйте да разпределите саксии със зелени листни растения в различни части на стаята. Ако са твърде високи, отделете ъгъл, където няма да ви притесняват.

Не пропускайте тези… Повече от 30 готини и модерни салона за лятото

Популярна тема