Тази селска къща от 19-ти век има нов облик

Тази селска къща от 19-ти век има нов облик
Тази селска къща от 19-ти век има нов облик
Anonim

Мария и нейният съпруг Исидро откриха идеалното убежище на няколко километра от дома си в Барселона: очарователна ферма от 19-ти век в Baix Empordà, където двойката и трите им деца прекарваха ваканциите си.

Жирона Къща
СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ГРАДИНА Заобиколена от фантастичния пейзаж на Baix Empordà, тази ферма, датираща от 1800 г., оживява след реформа, при която са положени специални грижи за запазване на вкуса традиционно селско.Дърветата предлагат допълнителен комфорт: хамак, прикрепен към стволовете, обещава приятна лятна дрямка .

„Имахме голям късмет - признава Мария - предишният му собственик беше англичанка, която току-що беше останала вдовец и искаше да се върне в страната си. Той го продаде на много добра цена и освен това беше в перфектно състояние. И това е, че къщата вече е била реформирана; последния път в края на 90-те години, от архитектурното студио Auquer i Prats, експерти в рехабилитацията на традиционни конструкции с типични за района материали, за да се постигне пълното им интегриране с пейзажа.

Жирона къща, плувен басейн
НА ЗРЕЛИЩНО МЯСТО. Фермерската къща разполага с прекрасен басейн от едната страна на градината, който позволява на собствениците й да се наслаждават на невероятни гледки, докато се разхлаждат през топлите дни.Беше заобиколен от дървена ограда, функционална и много декоративна, с мисъл за безопасността на трите деца в къщата .

Беше необходимо само да се променят някои детайли, за да се коригира естетиката му, твърде рустикална и тъмна, за нов, по-актуален образ, но без да се губи и капка от същността му.

реновирана селска къща в Жирона
Тази веранда се свързва с кухнята. В този уютен кът е създадена всекидневна с реставрирани мебели. Пергола, покрита със зелено одеяло, осигурява сянка, както и прохлада. Това е широколистен сорт, който пада през зимата, освобождавайки пространството и пропускайки слънчева светлина. Пейка, от фирма Sacum. Възглавниците са от Coco-Mat и Sira.

„Запазихме почти всичко, от подовете и дограмата до оформлението, и просто разширихме една от верандите, за да направим трапезария и лятна кухня,“казва Мария.

Фермерска къща от 19-ти век: сводеста зала
В къщата традиционната архитектура и оригиналните материали придават на всяка стая специален чар. Сводестите тавани, варосаните стени и ръчно изработените подове са важна част от декора.

За да придаде повече светлина на къщата и същевременно да осигури по-свежа и приветлива нотка на рустик стила, целият интериор беше боядисан в бяло, включително таваните, които в някои части на къщата са сводести тавани са керамични, а в други имат дървени греди.

Фермерска къща от 19 век: Всекидневна с камина
В хола се откроява стената на камината - старата пещ на селската къща - с дървена греда като рафт.Той е ограден от два прозореца, които фокусират вниманието. Дограмата е запазена, но е боядисана в характерния за района зелен тон. Бял диван, кожено кресло, табуретки и фибран пуф, от Sacum. Възглавници от Muy Mucho, Cado, Filocolore, El Meu Coixi и Sita. Килими: юта от Coco-Mat и раирани от B&B Collection. На стената, снимка от Jordi Esteva.

Вратите и прозорците също са обновени с боя в много мек нюанс на зелено; същото, което се повтаря както в кухненското обзавеждане, така и в баните, както и в голяма част от текстила и аксесоарите, които изпълват всички среди със свежест и естественост.

След като работата приключи, Мария лично се зае с украсата на фермата. Всеки ъгъл на къщата отразява неговия вкус за комбиниране на избрани парчета от различни епохи, стилове и покрития.

Фермерска къща от 19 век: трапезария
Трапезарията комуникира с градината чрез стъклено заграждение, съставено от два фиксирани панела, врата с панти и малък горен прозорец с панти. В декорацията на тази среда фибровите столове бяха комбинирани със стар железен висок стол и дървена маса. Маса, последна спирка. Столове от влакна от Sacum. Покривката е от Filocolore. Възглавници, от Sira.

И от предмети, които вече имаха, от малки находки в броканти или антикварни магазини, от килими от растителни влакна и завеси, направени с тъкани, донесени от пътуване до Мароко, Мария постигна много селски образ, спокоен и приветлив.

Фермерска къща от 19 век: кухня
Кухнята е напълно реновирана с боядисани в зелено дървени шкафове, антични месингови дръжки и ръчно изработени плочки. Дизайнът му е вдъхновен от рустик стила на къщите на L'Empordà.

ГРЕДОВИ ТАВАНИ

Независимо дали са направени от дърво, бетон или стомана, като ги боядисате в бяло, те ще бъдат интегрирани в декорацията. Този завършек е най-подходящ за оптично отдалечаване на тавана и увеличаване на помещението. В среда с измазани стени и глинени подове тонът на дървото ще създаде красив контраст. Освен това, ако покриете междугредите със същия материал или покритие, ще подчертаете усещането за топлина. Декоративните полиуретанови греди, имитиращи дърво, са лесни за монтаж, не изискват поддръжка и са добре устойчиви на влага. Те също са много практичен ресурс за скриване на електрически или отоплителни инсталации, тъй като са кухи.

Спалня от селска къща от 19-ти век
В главната спалня гредите и гредите бяха боядисани в бяло, съответстващи на стените, за да се интегрират в декорацията.Тази неутрална основа беше комбинирана с текстилни детайли и аксесоари в различни нюанси на зеленото. Табла, пейка, картина и килим от Sacum. Юрган от El Meu Coixi. Възглавници, от Coco-Mat.
микроцимент
Различните височини на тавана спомагат за разграничаване на средата на мивката и тази на ваната, разположена под таванския прозорец. Тук стената беше покрита с микроцимент, оцветен със зелени пигменти, от La Bisbal d'Empordà. Килим, от Sacum. Снимки в рамка, дело на Айтор Лара.
Фермерска къща от 19 век: баня
Шкафът на мивката беше боядисан в същия цвят като дърводелството в цялата къща.
Фермерска къща от 19 век: детска спалня
В декорацията на детската стая, пълна с естествена светлина и невероятна гледка, бяха избрани палитра от меки цветове, много фини червени мазки, дървени мебели и детайли от растителни влакна. Килим от сезал и възглавници на червени райета, от Сакум. Северни корици, от Zara Home. Карирано, от La Maison. Възглавница за чанта от El Meu Coixi. Червен люлеещ се стол, брокан.

Идеалното място да избягате от стреса и ежедневната суматоха и да си починете в един от прекрасните пейзажи на дивата Коста Брава.

Популярна тема