Майсторски реставрирана селска къща

Майсторски реставрирана селска къща
Майсторски реставрирана селска къща
Anonim

Преди да се преместят в Ría de Muros y Noia, Мария Морено и нейният съпруг - англичанинът Рупърт Уейкфийлд - живееха в Лондон, където работеха в рекламна агенция. Но предприемаческото призвание на Рупърт и страстта на Мария към декорацията ги накараха да купят къща, която да реставрират. Първоначалната й идея беше Ибиса или Барселона, но галисийското семейство на Мария видя момента да доближи своите.

Майката намери строеж в O Cruceiro de Roo и само за няколко месеца те смениха лондонския град с провинциални Outes. Двойката основава Balula Studio, което вече има различни проекти за рехабилитация в своето портфолио, включително тази прекрасна къща на плажа Агиейра, една от най-добрите в Галисия.„Оригиналната конструкция беше перфектният пример за така наречената галисийска грозота“– казва ни Мария Морено.

“Двуетажна сграда, с бар на приземния етаж и три апартамента на първия етаж.” Нуждаеше се от цялостна намеса: „с цел създаване на удобна ваканционна къща под наем и мислене за предимно английска публика -която харесва широки пространства".

Първото нещо, което направиха, беше да създадат нова, по-отворена дистрибуция. На приземния етаж беше разположена голяма обща част, без прегради, в която бяха създадени различни среди: хол с камина, трапезария, кухня, библиотечен кът и зона за игри, с билярдна маса за дъждовните дни..

Първият етаж беше запазен за четири спални и техните бани. Рехабилитационните дейности засегнаха и фасадата, която беше изцяло обновена. Освен това е проектирана градината и е построен басейнът.

След работите, продължили една година, Balula Studio се сдобиха със страхотна къща, но й липсваше онзи особен щрих, който придават оригиналните архитектурни елементи и други техни проекти.В този случай всичко беше изхвърлено, тъй като нямаше нищо, което да си струва да се запази. Интериорният дизайн ще отговаря за осигуряването на оригиналност и характер на всяка една от средите. Неговата отличителна черта без съмнение са мебелите по поръчка, повечето с много атрактивно състарено покритие, както и вратите, както в спалните, така и в баните, направени от материали за разрушаване от склад от Мадрид. Като водеща нишка на декорацията е използвана цветова палитра в неутрални и трезви тонове, с щрихи, които подслаждат и омекотяват. Резултатът, грандиозна реформа, с безупречна среда, в идилична обстановка, където е лесно да прекъснете връзката и да се насладите на тишината.

Ремонтирана къща в Галисия
Маса, проектирана от Balula Studio. Столове, от Hanbel. Възглавници, от етнически килими. Покривка, от Gancedo. Фенери, от Los Peñotes.

В СЪРЦЕТО НА ПРИРОДАТА. До басейна, екипът на Balula Studio проектира желязна конструкция с дървена тераса, която приютява лятната трапезария. Това пространство се отваря изцяло към градината, убежище, където можете да се отпуснете и да се насладите на тишината.

Ястие, Брънч, Маса, Храна, Закуска, Ястие, Съдове, Посуда, Чиния, Мебели,
Лампиони, от Zara Home.

Всяко пространство заслужава да бъде декорирано и проучено в детайли. Този със закуски на открито също! Изберете семпли съдове и украсете центъра на масата с аксесоари, съобразени с летния сезон.

Басейн, Шезлонг, Имот, Свободно време, Градински мебели, Ваканция, Курорт, Къща, Мебели, Лято,
Шезлонги и маса от El Corte Inglés. Хавлиени кърпи, от Zara Home. Възглавници, от етнически килими.

Плувният басейн, с удобен стъпаловиден достъп, е заобиколен от слънчева тераса, павирана с дърво. Разположен в невероятна обстановка, той е идеално място за разхлаждане след слънчеви бани.

Стая, Интериорен дизайн, Всекидневна, Мебели, Стена, Имот, Къща, Етаж, Сграда, Дом,
Килим и възглавници от Ethnic Carpets. Масички с дървени крака от Cube Deco и метални от Zara Home. Фенери и риби от Los Peñotes. Стенна лампа, от Naluz.

В един ъгъл на верандата е създаден кът за сядане с L-образна пейка, проектирана от Balula Studio. Изработен е в същия цвят и покритие като стените и пода.

Мебели, Всекидневна, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Дом, Спалня, Сграда, Маса, Холна маса,
Диван, от Cube Deco. Холна маса, от Asitrade. Килим, възглавници и одеяло, от Gancedo. Завеси, от Leroy Merlin.

Дневната беше разположена в U-образна форма, с удобен голям диван с шезлонг като главен герой на околната среда. Благодарение на комбинацията от дървени мебели със сиви, екрю и сини тонове се постигна една спокойна и елегантна атмосфера.

Всекидневна, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Имот, Дом, Маса, Сграда, Холна маса, Къща,

На приземния етаж е създадено голямо общо пространство, в което са разположени хол, кухня и трапезария, както и зона за библиотека и зона за игри; средите следват една след друга без прегради, за да подобрят усещането за простор и осветеност.

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Имот, Маса, Трапезария, Дом, Сграда, Етаж,
Месас, от Петата династия. Столове Hanbel с възглавници Zara Home. Плафониери от Asitrade. Бюфет, от Asia Furniture. XL часовник от Maisons du Monde.
Цвете, Саксия, Рязани цветя, Растение, Маса, Централна част, Стая, Флористика, Диви цветя, Флорален дизайн,
Вземете две вази с еднакъв завършек, но с различни размери и комбинирайте диви цветя с по-изискани сортове, като кали или рози, за да създадете проста и елегантна композиция.
Дневна, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Дом, Зелено, Къща, Сграда, Маса,
Дървен шкаф за книги от Asitrade. Плетени кресла от El Corte Inglés.

Чрез материалите и хроматичното единство, различните среди на приземния етаж успяха да образуват балансирано и хармонично цяло и въпреки това всяка зона беше идеално разграничена.

Дневна, Стая, Интериорен дизайн, Зелено, Мебели, Имот, Холна маса, Сграда, Дом, Маса,
Вази от зелено стъкло и килим от влакна, от Los Peñotes.

Основните стълбове и колони ще ви помогнат да определите среди, които споделят едно и също пространство. Боядисайте ги в цвета на стените, за да ги интегрирате в декорацията или в цвят, който контрастира с тях, ако искате да им придадете повече изпъкналост.

РЕНОВИРАНА СЕЛСКА КЪЩА: КУХНЯ
Кухня, проектирана от Balula Studio с боядисани и оголени дървени мебели, изработени по мярка. Плафониери от Asitrade. Белите кухненски шкафове са от IKEA

В кухнята мебелите и уредите са организирани около голям централен остров, в който има втора мивка и служи като барплот за закуска.

Плот, Кухня, Стая, Бяло, Мебели, Имот, Шкаф, Интериорен дизайн, Таван, Под,
Дървен шкаф за книги от Asitrade. Плетени кресла от El Corte Inglés. Зелени стъклени вази и килим от влакна от Los Peñotes. Белите кухненски шкафове са от Ikea.
Спалня, Стая, Мебели, Имот, Легло, Чаршаф, Интериорен дизайн, Къща, Стена, Рамка за легло,
Спалня, Мебели, Стая, Легло, Чаршаф, Имот, Рамка за легло, Интериорен дизайн, Спално бельо, Матрак,
Скрин, от Brucs. Настолна лампа и огледала, от Canterano. Врати на шкафове от Петата династия. Завеси, от Антонио Фере. Влакнести килими, от Gancedo и отпечатани, от Carpets Étnicas.

Дървени мебели и аксесоари, състарени покрития, решетъчни врати, боядисани в бяло стени, зелени и розови щрихи… Всичко допринася за създаване на свежа и релаксираща атмосфера в тази спалня.

Спалня, Мебели, Стая, Легло, Интериорен дизайн, Чаршаф, Спално бельо, Имот, Рамка за легло, Дом,
Кресло, от El Corte Inglés. Маса, от Zara Home. Възглавници, от Gancedo.

В декорацията на основната спалня се откроява комбинация от текстури и дизайни: нощно шкафче с класическа линия, външно кресло от фибростъкло, висящи лампи с ретро вид, килим с геометрични мотиви и в подножието на леглото, селска пейка.С текстила в бели, жълтокафяви и жълти тонове, всичко беше постигнато, за да вдъхне усещане за единство.

Спалня, Легло, Мебели, Стая, Имот, Чаршаф, Рамка за легло, Интериорен дизайн, Спално бельо, Под,
Табла, проектирана от Balula Studio, с тапицерия от Antonio Ferre. Възглавници от Етнически килими, Gancedo и Zara Home. Нощно шкафче от NV Vintage. Висящата лампа е на фирма Naluz.
Спалня, Мебели, Легло, Стая, Чаршаф, Рамка за легло, Спално бельо, Стена, Под, Имот,
Шкаф за мивка, азиатски мебели; огледала от Maisons du Monde и аплици от Naluz.

Както в главната спалня, така и в банята й, двуличието беше разиграно, за да се внесе спокойствие и баланс в декорацията.

Стая, Мебели, Баня, Мивка, Шкаф за баня, Интериорен дизайн, Имот, Под, Стена, Маса, Стая, Баня, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Етаж, Зелено, Дървен паркет, Сграда, Дом,
Вана, от Roca. Лаваманос, от Сегундо Рей. Помощна маса, от Cube Deco. Снимки, от Canterano. Стълба, килим и ваза от Los Peñotes. Кърпи, от Zara Home.

Свободностоящата вана е централната точка в тази баня; просторно, светло и топло пространство, декорирано с селски дървени мебели в различни покрития.

Спалня, Мебели, Стая, Легло, Интериорен дизайн, Чаршаф, Спално бельо, Имот, Рамка за легло, Дом,

Ако ще поставите няколко килима в едно и също пространство, не изключвайте да ги изберете с различни шарки и текстури, но се опитайте да ги комбинирате. Безопасен вариант е единият от двата да е с обикновен и прост дизайн.

Спалня, Мебели, Стая, Легло, Имот, Рамка за легло, Чаршаф, Интериорен дизайн, Спално бельо, Стена,

Ако искате огледало да подчертае усещането за простор, поставете го стратегически: най-добре е да отразява голямо пространство, като стая или гледка към улицата, никога с лице към празна стена. Под прав ъгъл спрямо прозорец, той ще умножи яркостта.

Стая, Мебели, Мивка, Баня, Под, Имот, Скрин, Интериорен дизайн, Лилаво, Плочки,

Старинен скрин е преработен тук като шкаф за тоалетна с много атрактивно мариновано покритие. За да направите това, шлайфайте детайла добре, нанесете слой боя и когато изсъхне, състарете дървото с фина шкурка.

Етажен план, План, Имот, Жилищна зона, Проект, Къща, Парцел, Недвижими имоти, Имот, Градски дизайн,

Популярна тема