25 Съвети за декориране на вашия ваканционен дом

25 Съвети за декориране на вашия ваканционен дом
25 Съвети за декориране на вашия ваканционен дом
Anonim

Как можем да планираме декорацията в нашата ваканционна къща? Това е един от проблемите, които трябва да разрешим своевременно, за да можете да се насладите максимално на дните си без връзка. Струва си да се насладите на добре обзаведен дом с подходящите ресурси за почивка.

Ако имате апартамент, жилище или къща, където да отидете на почивка, ние ви представяме ключовете, за да го украсите и да го направите удобно, красиво и персонализирано пространство.

Интериорен дизайн във ваканционни домове

Във ваканционния дом е важно да има удобни и многофункционални пространства. Основната цел е да се постигне необходимото благополучие, за да имате всички ресурси за прекъсване на връзката и почивка от рутината. Идеята е, че това е къща, в която можем да се преместим за постоянно, дори ако са сглобяеми или модулни къщи.

Интериорният дизайн толкова ли е важен за една ваканционна къща? Според проучване на Booking.com, една от най-големите компании за електронна търговия в света, „69% от пътуващите имат по-запомнящо се изживяване от пътуването си, когато настаняването им има атрактивен интериорен дизайнйени". Това може да се види в къщи на брега, както и в градска къща.

В този смисъл е много ясно, че ваканционните апартаменти трябва да имат декорация по личен вкус, която отговаря на определен стил. Трябва да имате предвид, че това е вашият втори резиденция, но наистина ли се чувствате комфортно в нея? Ако възприемате, че е безличен, тогава трябва да се захванете за работа и да го направите щастлив, светъл и изискан семеен апартамент.

Декорация в тон с околната среда

В зависимост от местоположението на къщата, това може да повлияе на стила. Ако е близо до морето или ако е в планината, те искат различни интериори, но адресирането декорацията на сезонен дом има своите ключове. За интериорния дизайнер Джесика Батай това е от съществено значение за „адаптиране на стила на интериора, слят с екстериора и без натоварване на пространствата“, въпреки че той посочва: „не се придържайте и към основите“и дава като примери: „търсете купи, които ви карат да се усмихвате, когато приготвяне на храна, местни занаяти, които ще обогатят живота ви и романтично осветление, инвестиране в свещи."

За идеална спалня тя добавя: „Бих избрала големи възглавници, текстил като в луксозен хотел и индиректни лампи.“За Shannon Arena, от студио Le Sable Indigo Interiors, специализирано в декорирането и обновяването на жилищни и туристически домове, тя смята, че в един модерен апартамент "комфортът е от първостепенно значение и декорацията следва… просто отзад.Става дума за постигане на формулата на уютен минимализъм, без пренасяне на твърде много мебели, които не се използват и избор на по-отворено пространство, вместо създаване на сегментации."

Накратко, този тип жилище за почивка трябва да е функционално, без излишни мебели, със спокойна атмосфера и в унисон с околната среда. Нека бъде втори дом не означава, че си струва всичко; в действителност не можете да станете смесена торба с това, което е останало. И ако го реформирате, заложете на подобряване на неговите качества и естествена светлина с прозрачно разпределение или със заграждения, за да създадете пространство вътре и навън.

1

Ретрото е готино

идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Търсенето на ретро парчета в работилници, улични пазари и местни търгове създаде уникална атмосфера в тази селска къща, декорирана от интериорния дизайнер Ани Мур, чрез комбиниране на мебели от изискани дизайн - вдъхновен от емблематичната серия Tulip от Eero Saarinen - с традиционния сгъваем градински стол.Деликатна серия от декорирана керамика и стара градинска лопата се открояват на стената.

2

свежо

Ваканционни къщи

С масивни каменни стени и дървени капаци с напречни скоби, тази къща в долината Аран поддържа типичния стил на пиренейските домове През летния сезон меките температури на високите планините ви канят да се насладите на слънцето със сгъваеми дървени шезлонги, в хармония с оградата, архитектурата….

3

Бавна деко

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Оригинален покрив осигурява привлекателна полусянка на варосаната веранда на този дом на Менорка, смятан за перфектен ваканционен дом.Неговата декорация, която съчетава ретро фотьойли с маси от необработени дървени трупи - в съответствие със суровата тенденция или красотата на несъвършенството - ви кани да се отпуснете и има ефекта на спиране на времето. Интериорен дизайнер, Росио Оливарес.

4

Декорирайте в синьо

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Играйте с разнообразието на блус, за да оживите декора. Те предизвикват морето, свежестта на бриза, но преди всичко те обогатяват интериорен дизайн, базиран на блясъка на бялото. Носени са леки и дишащи материи, лен и памук в пудрово синьо, както в предложението на Sika Design, с мек контраст в дивана Caroline, който създава усещане за благополучие.

5

Дървена кухня

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Дървото е от ключово значение за свързването на интериора с естествената среда, но неговата визуална тежест трябва да се компенсира с светли цветове или бяло за осветяване на интериора. Уау факторът тук: синя мазка толкова свежа. По думите на декоратора Джесика Батай: "Осмелете се да боядисате мебелите си цветно! Рециклирането винаги е полезно във ваканционен дом. Цветът и естествените текстури насърчават радостта и релаксацията."

6

Обновен Рустик

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Обърнете се към цвета, за да актуализирате външния вид на селските естетични мебели.Комбинирането на столове във весели тонове и обличане на масата с мащабни цветя е предложението на интериорните дизайнери María Mezquita и Susana García Peredo. Столове, от Nik Nai Nuna, боядисан бамбук, възстановени и реставрирани от NNN. Като покривка, платът Roseraie от Pepe Peñalver (119 €/m). Кухненски прибори и вази във формата на стомна от Ikea.

7

Външна трапезария

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Яснотата на стената и непрекъснатата настилка визуално увеличават този покрив. С практична гледна точка столовете и масата са сгъваеми, за да ги съхранявате през зимата, а табуретката и пейката се прибират вътре, когато свърши летният сезон, едната в кухнята, а другата в хола. Циментовосивите саксии, добре разположени на средна височина, създават атрактивен цветен фон.Интериорен дизайн, от лакът до лакът архитектура.

8

Почивка с добра гледка

ваканционна къща

Не мислите ли, че си струва да инвестирате в удобни мебели, които благоприятстват почивката? Основен принцип е да се наслаждавате много повече на ваканционния дом. Шезлонгите са много интересни за поставяне на терасата и починете, докато гледате пейзажа.

9

Весел интериор

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Трапезарията на този апартамент във Фуенхирола – проект на декоратора Пили Молина – се откроява със своите цветни изблици, които отразяват радостта от Коста дел СолФормулата в това пространство: поемайте рискове с тон като червено и го контрастирайте със синьо и лимон, за да създадете неочаквана цветова палитра, която предава невероятна жизненост. Сгъваема маса и столове от Masol. Бюфет, от Ikea.

10

Ефективно пространство

ваканционен апартамент

Кухнята и трапезарията са обединени, за да се използва по-добре пространството. Във ваканционните апартаменти е удобно да използвате функционални мебели и да се възползвате максимално от всеки престой. В този случай маса с прости столове, които в крайна сметка осигуряват практичност за ежедневно хранене.

11

Качествен диван

широк и нисък ъгъл на модерна и удобна всекидневна с голям диван, покрити с одеяла и възглавници, масичка за кафе, растение, стол и завеси Мадрид, Испания, Европа

В една къща за празниците е от съществено значение да имате голям диван, където да почивате и подремвате. Модел шезлонг като този може да бъде добра инвестиция че без съмнение ще ви хареса.

12

Морски мотиви

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Отвъд синьото, екзотичните риби ви напомнят за цветното разнообразие на морето. Обогатява декорацията с живите си цветове. Възглавница Beta Tropical от El Corte Inglés.

13

Лятна спалня

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Смесицата от бяло и синьо е задължителна в къщите на плажа, защото озарява и освежава. Но оставането там може да накара къщата да се почувства безлична. Избягвайте това, като включите някои очарователни елементи, като пейката и килима в тази спалня. Деко ключовете му: lбяло легло и маси се сливат с дърводелските изделия, така че пейзажът да стане част от декорацията, а кокетната комбинация от текстил придобива облекчение.

14

Обединени пространства

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Свързването на трапезарията и всекидневната с голям отвор във формата на арка кара и двете да се чувстват по-просторни в тази къща в Хавеа, Валенсия. Лесна реформа за извършване в повечето втори домове.За да подчертая, тюркоазената патина на стария кастилски бюфет, която го интегрира в декорацията. Интериорен дизайнер, Джесика Батай.

15

Възглавници

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Естествен селски актуализиран с розово фуксия. Бродирана възглавница Borneo, от El Corte Inglés, от памук.

16

Холна маса

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Мебели от влакна олекотете декорацията и дизайните са in & out. Странична маса, от HK Living, от ратан; размери 55 x 61 см.

17

Диван за верандата

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

По-изчистени линии в Скандинавската версия на ратановия диван от преди десетилетия. Ръчно изработен, двуместен модел Mastholmen, от Ikea; размери 1,18 x 0,67 x 0,80 м.

18

Мини хранене на открито

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Сгъваема трапезна маса, която, когато не се използва, не заема място. Комплект Ikea Tärnö от масивна акация с акрилен байц и стомана. Отворената маса е с размери 55 x 54 x 70 cm.

19

Светлинни лампи

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Със златни ребра и дръжка за лампа, той е ръчно изработен. Дизайн на Miria, от Lene Bjerre, с диаметър 30 ​​cm и височина 30 cm.

20

Украсете с растения

керамични саксии

Ваканционната къща също може да бъде украсена с растения. Те добавят зелена и свежа нотка към околната среда. В този случай ви показваме няколко примера за саксии за сукуленти. В Amazon.

21

Countryware

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Пресъздайте простотата на провинцията с ръчно рисувана теракота. Палмови съдове от El Corte Inglés, произведени в Португалия, се купуват на парче.

22

Висулка

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Да на морските мотиви в плажните къщи, но без да достига насищане. Достатъчен е фин детайл, като тази висулка. От много.

23

Градински столове

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Вдъхновен от стола Sénat,, проектиран през 1923 г. за Люксембургските градини в Париж. Фотьойл, от Lola Home, от лакирана стомана и с възможност за подреждане.

24

Витражи

Идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Освежете интериора с детайли, напомнящи природата. Стъклени аксесоари и поднос от пауловния, от Bloomingville.

25

Нова декорация

идеи и мебели за декориране на ваканционни домове

Няма нищо като преукрасяване, за да почувствате, че започваме празниците със стил. Сменете текстила, наводнете масата си с цвят и наздравете за лятото! Светлината също е ключов фактор. Помогнете си с индиректни настолни светлини или фенери, за да създадете топла атмосфера при залез слънце. А през деня можете да изберете щамповани стъкла Climalit Plus: те добавят допълнителен дизайн към прозореца, като същевременно разсейват светлината в правилната степен.

Популярна тема