Получете красив и ярък тен, докато се грижите и защитавате кожата си

Получете красив и ярък тен, докато се грижите и защитавате кожата си
Получете красив и ярък тен, докато се грижите и защитавате кожата си
Anonim

Слънцето ни носи много ползи: помага за синтеза на витамин D, подобрява настроението ни и т.н., но има и отрицателни ефекти върху кожата, ако не е добре защитена. Почти всеки от нас иска да има тен и сияйна кожа през лятото, но не трябва да забравяме да го правим по здравословен и безопасен за кожата си начин. Ще го оцените!

Независимо дали отивате на плаж или се разхождате по улиците на града е необходимо да нанесете фотопротектор с слънцезащитен фактор (SPF), подходящ за всяка кожа.SPF, обозначен с число на всички опаковки на слънцезащитни продукти, ще зависи от типа кожа (колкото по-светли са дермата и косата ви, толкова по-висок ще бъде), но също и от други фактори, като надморска височина, географска ширина и време на нанасяне.. Освен това е важно да нанесете достатъчно количество крем Препоръчително е да нанесете 2 mg протектор на сантиметър кожа, около 30 ml при възрастен човек и в случай на пръскане, около 8 впръсквания във всяка от частите на тялото: ръце, крака, гръб и др. Не забравяйте, че повтаряйте нанасянето на слънцезащитен крем на всеки 2 часа.

Обичате ли да демонстрирате загоряла кожа през лятото, но тревожите ли се за ефекта, който слънцето може да има върху нея? Казваме ви как да се грижите за себе си и с какви продукти.

Обърнете внимание на най-чувствителните зони

Трябва да сме изключително внимателни в определени части на тялото, където кожата е по-тънка, като устните, ушите или ръцете

Когато нанасяте слънцезащитен крем върху лицето си, не забравяйте ушите си, една от зоните, които болят най-много при изгаряне.Защитете също шията и шията си, използвайте специфичен продукт за околоочния контур и балсами за устни със слънцезащитни продукти. Други много деликатни и често забравяни области са горната част на ръцете и краката, особено областта на стъпалата.

Нанесете щедро своя лосион: възрастен се нуждае от около 35 g и изчакайте 20-30 минути преди слънчеви бани.
  • Защитете добре очите си от ултравиолетовите лъчи. Продължителното му излагане се свързва с проблеми като кератит, конюнктивит и дори катаракта. Поради тази причина е необходимо да използваме одобрени слънчеви очила с най-подходящите абсорбиращи филтри за нашите дейности на открито.
  • Използвайте протектори за коса: Използвайте протектори за коса, за да не изгорите скалпа си. Шапките и каскетите са идеалният аксесоар за лятото, тъй като действат като щит срещу радиацията.

  • За равномерен тен, ексфолирайте кожата. Винаги нанасяйте слънцезащита и, след душ, балсам.

Ултравиолетовите лъчи са причина за кожни петна, преждевременно стареене и заболявания като рак на кожата. Затова използването на слънцезащитни продукти е задължително.

Как да лекуваме слънчево изгаряне

Излишното слънце се отразява на кожата ни. Ускорява естествения процес на стареене, появяват се петна, лунички, промени в пигментацията, загуба на блясък, лющене и др. Ако изгарянето вече е настъпило, нанасяйте няколко пъти на ден успокояващи гелове и пийте много течности.

Малките имат нужда от специални грижи

слънцезащита за деца

Когато вкъщи има деца, трябва да сте особено чувствителни към излагане на слънце. Не го излагайте между 12 и 17 часа, най-горещият период, използвайте лосиони с много висок SPF и нанесете отново след два часа.

Какъв защитен фактор трябва да използвам?

сок от моркови

Слънцезащитният крем не предпазва всички еднакво, зависи от типа кожа на всеки човек. Някои изгарят в рамките на първата минута след излагане на слънце, докато други могат да изминат до 20 минути, без кожата им да се зачерви. За да изберем правилния слънцезащитен крем е необходимо да знаем устойчивостта на кожата си на слънце.

Номерът на защитния фактор на контейнера с крем трябва да се умножи по минутите, през които кожата ни издържа на слънце и резултатът е общият брой минути, през които кожата ни ще бъде защитена от ултравиолетовите лъчи.Така човек, на когото са му необходими 10 минути за изгаряне и използва SPF15, ще бъде защитен за 150 минути. Не забравяйте, че протекторът се премахва от пот, триене в тъканта или къпане.

Подсилете защитата с храни, богати на антиоксиданти -витамин Е- или бета-каротин -морков-.

Babaria

Babaria Тропическо слънцезащитно мляко F50

снимка

9, €51

През лятото не напускайте дома без навременна защита. Ако отивате и на плаж, басейн или поле, където слънцето ще ви удря директно, това е повече от задължително. Защитената и хидратирана кожа е здрава и красива.

Babaria

Слънцезащитен спрей spf 50

снимка

10, 50 €

Ако кремът ви е много неудобен, опитайте новите формати, в които фирмите предлагат слънцезащита. Като тази мъгла, много готин спрей.

Babaria

Балсам за след слънце с алое, леден ефект

снимка

3. 05 €

Последващата грижа е също толкова важна, колкото предварителната защита. Вземете душ със студена вода за насищане на кожата с кислород, подсушете без търкане и нанесете регенерираща и успокояваща емулсия. Завършете с крем с висока хидратираща сила. Соларни продукти Babaria.

Garnier

Натурално мляко за тен

снимка

13, 59 €

Ако искате тен, без да сте на слънце, опитайте естествения бронзов автобронзант на Delial.

Фотозащита Isdin

Дълготрайно естествено покритие

снимка

23,95 €

Използвайте грим със слънцезащита. Фотозащитен компактен грим, Compact Arena SPF 50+, от Isdin.

Babaria

Многократен крем за лице против стареене и петна

снимка

10, €89

Без петна… Защитете се от неприятни петна. Мултизащита 360º Photoage SPF 50+, от Babaria.

Популярна тема