Как да спрем пластмасата в моретата: биоразградими предложения

Как да спрем пластмасата в моретата: биоразградими предложения
Как да спрем пластмасата в моретата: биоразградими предложения
Anonim

Нахлуването на пластмасата в моретата е реална заплаха, която убива живота в океаните Сравнително наскоро изображение на морско конче, държащо памучен тампон, стана вирусно в социалните мрежи, което ни кара да мислим как сме могли да стигнем до такава тъжна ситуация. Но вместо да оплакваме, това, което трябва да направим, е да потърсим незабавни решения, за да върнем реда в майката природа и най-доброто от всичко, можем да го направим от вкъщи.как? Много просто, в допълнение към рециклирането, използването на биоразградими прибори и намаляването на броя на контейнерите, например купуването на едро, значително ще допринесе за глобалното развитие на движението. И да, усилията ще си заслужават.

Найлоновите торбички отидоха в историята или поне тези, които бяхме свикнали да използваме безконтролно в супермаркета. Вместо това Mucha Tela Project са направили 100 огромни торби от пластмасови отпадъци, открити в естествени пространства, които не само ни канят да правим покупки, но и да участваме в техните експедиции за почистване. Първият? Кантабрийското крайбрежие. Разгледайте Mucha Tela Project.

Въпросът изглежда прост, но не е така. Знаете ли как да рециклирате? Правилно ли разделяте отпадъците? Разгледайте нашето ръководство, където ви казваме какво трябва да има във всеки контейнер, за да не се колебаете, когато го правите у дома.

Това също е отговорно отношение към планетата, добър начин да имате по-устойчив и по-екологичен дом. Няма нужда да продължаваме да купуваме мебели, ако вече имаме предмети у дома, които могат да изпълнят функцията, която търсим. Така че въоръжете се с добър набор от инструменти и се забавлявайте, правейки малко Направи си сам, ще видите, че ако развихрите въображението си, ще си прекарате добре, персонализирайки този стар скрин, маса или стол, или гардероб…

Да, пластмасите са ужасни и убиват морските обитатели, но за съжаление има още много работа… Просто погледнете супермаркетите и всички тези вакуумирани плодове и зеленчуци. Необходимо? Всъщност не и един от начините да започнем да насърчаваме промяната е като променим нашите навици за пазаруване и живот. Например, ходене до магазини, където можем да купуваме плодове на едро, и минимизиране на употребата на пластмаса у дома.

А сега прегледайте тази селекция от части, които можете да купите, за да използвате по-малко пластмаса у дома и да направите услуга на планетата и бъдещето на нашите деца.

1

BIOZOYG

Биоразградими пластмасови чаши

снимка

13, €90

В допълнение към приготвянето на ром и бира, не забравяйте да купите биоразградими чаши, за да се забавлявате с чиста съвест.

2

EKHO THE WOOD WAY

Биоразградими прибори за хранене

снимка

14,99 €

Друга класика са пластмасовите прибори за хранене, които винаги виждаме в къмпинги и плажове (за съжаление). Вместо това изберете тези прибори за хранене, изработени от устойчива дървесина (100 пакета).

3

Alibaba

Биоразградими чаши за чай и кафе

снимка

0,75 €

Ако си мислите, че има само биоразградими чаши, грешите! Тези сладки чаши са направени от пшенични стъбла.

4

GoBeTree

Биоразградими хартиени сламки

снимка

12,45 €

Отсега нататък пиенето на сокове вече няма да бъде синоним на чувство за вина благодарение на биоразградимите сламки от картон, които издържат на температури до 40º.

5

мъдра храна

Купи за сос

снимка

9, €99

Тези купи за еднократна употреба са идеални за домашно парти. С толкова много гости няма да се налага да се притеснявате за търкане или замърсяване на планетата и то със стил!

6

Екопак

Контейнери за храна за еднократна употреба

снимка

15, €90

Използвайте тези вани и купи, направени от захарна тръстика,, за да носите обяда си на работа.

7

Изцяло зелено

Биоразградими и компостируеми торби за боклук

снимка

10, 11 €

Традиционните пластмасови торби за боклук представляват същия проблем като чашите или сламките, така че ето ги идеалните заместители! Изработени от царевично нишесте, те са напълно биоразградими и компостируеми, тези торби за боклук имат дишащ филм, който поддържа хранителните отпадъци по-свежи и сухи, като намалява миризмата и създава бариера, която предотвратява натрупването на бактерии, вируси, спори и мухъл.

8

HAAGO

Ястия от захарна тръстика

снимка

24,99 €

Вземете биоразградими и компостируеми съдове и прибори за партитата, които ще организирате у дома. Тези плочи се продават в опаковки от 100 и са направени от пулп от захарна тръстика и бамбукова пулпа.

9

BIOZOYG

Комплект биоразградими купи

снимка

20, €45

За непринудена вечеря вземете биоразградими купи и чинии. Избягвайте да миете чинии, без да навредите на планетата с пластмасови отпадъци.

10

Екопак

Биоразградими и компостируеми торбички

снимка

10, €90

Тези чанти тениски са идеални за пазаруване. Изработени са от царевично нишесте и са много устойчиви.

Популярна тема