Рецептата за приготвяне на Roscón de Reyes с Thermomix

Рецептата за приготвяне на Roscón de Reyes с Thermomix
Рецептата за приготвяне на Roscón de Reyes с Thermomix
Anonim

Традиционно купуваме Roscón de Reyes за закуска или лека закуска на Деня на Тримата крале, 6 януари. Но всяка година изпреварваме датата, на която искаме да започнем да опитваме едно от най-богатите сладкиши на коледните празници. В супермаркетите и сладкарниците още през декември започнахме да виждаме всякакви роскони: със или без пълнеж, крем, сметана или шоколад и винаги със захаросани плодове.

Тази година ви предлагаме да опитате да го приготвите у дома, има лесни рецепти за приготвяне за кратко време, но в тази статия отиваме малко по-далеч и ви даваме рецептата за Roscón, направен с Thermomix. Много по-лесно!

Ако имате един от тези кухненски роботи у дома, хващайте се за работа и включете фурната, защото от първия път, когато го направите, няма да спрете да правите роскони.

СЪСТАВКИ ЗА ROSCÓN:

За предпочитание:

- 90 гр силно брашно

- 50 г полуобезмаслено мляко

- 5 гр. прясна хлебна мая.

За ароматизираната захар:

- 120 гр. бяла захар

- кората на два портокала

- кората на 1 лимон.

За ароматизираното мляко:

- 80 г полуобезмаслено или пълномаслено мляко

- 1 пръчица канела портокал и лимонова кора.

За останалата част от тестото:

- ароматизирана захар

- 80 гр овкусено мляко

- 60 г масло

- 2 яйца M

- 15 г прясна мая

- 30 гр. аромат на портокалов цвят

- 340 гр силно брашно

- 1 щипка сол

- предпочитанието.

За украса:

- 1 разбито яйце

- захар, навлажнена с вода

- бадеми

- захаросани плодове.

ПРИГОТОВКА:

Стъпка 1

  • Предпочитание: разредете маята в мляко на 37º и добавете брашно. Месете 1 мин. при пикова скорост. Направете топка от тестото, сложете я в купа, покрита с намаслено домакинско фолио и оставете да престои 1-3 часа на топло място.
  • Овкусена захар: поставете захарта в робота, напръскайте за 30 секунди при скорост 5-10. Добавете кората на един портокал и тази на 1/2 лимон и разбъркайте за 15 секунди. Резервирайте.
  • Овкусено мляко: изсипете млякото, ненатрошената портокалова кора, 1/2 лимон и пръчка канела и програмирайте 5 мин., 90º, ляв завой и скорост на кофата. Нека се темперирам.

Стъпка 2

  • Тестото: поставете ароматизираната пудра захар и съставките на тестото, включително ароматизираното мляко, в чашата, поставете предпочитанието вътре и програмирайте 30 секунди при скорост 6 Месете 3 минути със скорост. Оставете да втаса в чашата между 1 и 2 часа.

Стъпка 3

  • Оформете роскона: извадете тестото от купата за смесване, поръсете с брашно работния плот, оформете топката тесто и я разбъркайте с намаслени ръце. Оставете да почине за 15 минути. и продължава да оформя роскона. Поставете поничката в тава, покрита с хартия за печене, намажете с яйце и оставете да почине 2 часа. Трябва да удвои размера си. След като втаса, намажете отново с яйце и добавете украсата на вкус.

Стъпка 4

  • Печене: предварително загрейте фурната до 200º C с горна и долна топлина и печете 15 минути. или до златисто кафяво.
Рецепта Roscón de Reyes

Рецептата на Иван Ярза, адаптирана към TMX.

Популярна тема