30 идеи за обновяване на стените с тапети

30 идеи за обновяване на стените с тапети
30 идеи за обновяване на стените с тапети
Anonim

Обмисляли ли сте възможността за обновяване на имиджа на интериора чрез нови естетически ресурси? За да изпълним тази задача, обикновено сменяме мебелите, въвеждаме нови декоративни елементи или прилагаме нови цветове; обаче има още една много интересна алтернатива, която всъщност може да даде обрат на декорацията. Осмелявате ли се да го откриете? В тази статия ви представяме 20 идеи за подновяване на стените с тапет и да намерите този, който най-добре подхожда на вашия дом.

Защо да декорирате с тапет?

Кой никога не се е уморявал да декорира стените? Със сигурност неведнъж ви е минавало през ума да направите нещо ново, така че една стая да стане по-динамична и да придобие различен облик. Е, сигурен залог са тапети или стенописи, много интересни ресурси за пълно трансформиране на пространство.

Защо да използвате тапет? Постигат се качества като топлина, цвят, текстура и стил, концепции, които започват да имат видно присъствие в интериорните пространства. Редекорирането е сложна задача, която в крайна сметка ни позволява да променим имиджа и да постигнем по-голям комфорт и благополучие. Вярно е, че е добра алтернатива, ако не знаете как за украса на стените.

Освен това, подреждането на красив тапет ви гарантира правилната обстановка на стая по ваш вкус. Има много разновидности и стилове, които се предлагат днес, всичко е въпрос да ги познавате и да комбинирате правилно цветовете по стените.

Разновидности и теми

Разнообразието от тапети на пазара е сензационно. Ако търсите конкретна тема, можете да я намерите. Имайте предвид, че има различни нюанси и с наистина изискан дизайн. Всички те могат да бъдат адаптирани към нуждите, които имате, за да декорирате дома си с добър вкус.

Тапетът с цветя е един от най-широко използваните. Той се стреми да бъде динамичен елемент, като внася пролетта в дома. По същия начин тапетите със зеленчуци са цветни и много любопитни поради разнообразието от шарки, особено тези, които са тропически. Във всеки случай, цветни тапети, заедно с тапети с геометрични форми и тапети с разпознаваеми символи или фигури, могат да се използват, ако искате да декорирате детска стая, всекидневна или спалня.

Що се отнася до тапета като trompe l'oeil, има за цел да подмами ума ни с реалистично изображение, което дълбоко в себе си придобива известен натуралистичен характер.Конкретен случай може да бъде изображението на град или да симулира тухлена стена. Накратко, ако искате да имате по-широк поглед върху различните примери, от които можете да избирате, ние ви показваме селекция от най-добрите модели, ако се осмелите да украсите стената. Те са фантастични!

1

Това е чиста геометрия

зелен геометричен тапет и кресло emmanuelle

Зелено, във всичките му нюанси и геометрични композиции (деко тенденциите за този сезон) се събират в този красив тапет, напомнящ ретро. Много подходящ да покажете от всяка стая във вашия дом, че сте в крак с времето в интериорния дизайн. Тапет Kuban TNT, наличен в различни цветове, 10 x 0,53 m (29,95 €); Фотьойл Emmanuelle (549 €), възглавници: Bima (19,95 €) и бродирано Борнео (25,95 €); Странична маса Alfa (59 €) и кошница от естествени влакна Semarang (34,95 €).Всички от марката El Corte Inglés.

2

Тапети

тапети

Много лесен начин да обновите декорацията на една стая е да промените стила на стените й с тапети. Ако не смеете да направите драстична промяна, опитайте да залепите само един от тях. Изберете стената, която получава лъча естествена светлина или където се намира основната мебел, например дивана. Ще успеете да насочите фокусния интерес на стаята към нея. Тази пролет са на мода геометричните тапети, тапетите на цветя (цветни или едноцветни), тапетите на райета, обикновените тапети, които симулират текстури, тапетите с орнаменти и тези, които имитират строителни материали. Имате ги класически, винилови, с релеф, текстил… Всички, които виждате на изображението са от каталога на Decora, от El Corte Inglés.

3

Познайте какви са фоновите модели?

елегантна трапезария в бяло с цветни тапети, модел за разнообразие от patricia bustos

Пикселите, докоснати от вълшебната пръчица на креативността, която ги е превърнала в дизайн за декориране на интериори. Хиперсвързаността се превръща в муза в общество като днешното и тази стена говори за това.

Хартия от колекцията Diversity, проектирана от декоратора Патриша Бустос за Tres Tintas.

4

Отражението на това как сте

les petites histoires тапет, от elitis

По отношение на тапети и стенописи, всеки човек ще бъде привлечен специфични мотиви и тонове Изборът ще покаже личността на човека, който живее в къщата. Оставете се да бъдете водени от емоцията, която събуждат у вас. Най-хубавото е, че с вариациите на светлината и настроението ви често ще бъдете изненадани с незабелязан досега детайл.

Колекция Les petites histoires, от Élitis, разпространявана от Le Mûrier.

5

Ремонтът, който търсите

стенопис с панорамни кубчета, от колекцията на гората

Геометричните форми са интерпретирани по нов начин, направена е допълнителна стъпка за създаване на игри на текстури, релефи и сенки. В тази среда безкрайност от дървени кубчета с различни размери, с визуален релеф чрез trompe l'oeil, образуват балансирана и реалистична композиция, която превръща стената във фокусна точка на пространството.

От Casadeco, стенопис Panoramic Cubes, от колекцията Woods, в 200 x 280 cm.

6

Вашият изтънчен печат

тапет с дива история, от фирмата les dominotiers

Мотивите на джунглата са тенденция,, но внимавайте за шикозни дизайни, които нямат нищо общо с дивата и буйна джунгла. Тази стена ви показва растителност с изискана елегантност, в която котки, маймуни и тропически птици, рисувани на ръка с акварел, съжителстват в хармония; и на бял фон, за да ви е по-лесно.

Тапет Wild Story, от Les Dominotiers, за продажба в Pepe Peñalver.

7

От 0 до 99 години…

тапет книга на малките съкровища, арлекин

Етапите от живота са пълни с чувства и преживявания. Нужно е само малко проучване, за да намерите дизайни, които ги представят. Фантазията в детските стаи,и мотивите и темите, които привличат вниманието на подрастващите, безпогрешно ще обновят стаята им и ще ги придружат в развитието им.

Документи от колекцията Book of Little Treasures, от Арлекин; разпространява Pepe Peñalver.

8

Интегрирана среда

тапет с цветя

Дори да си мислите, че в декорацията с тапети всичко е измислено… Не е така. Силно в интериорния дизайн навлиза предложението да се създават меко шарени ленти от хартия (които се редуват с боя или обикновена хартия), достатъчно широки, за да приютят специалните части в стаята.За да следвате тази тенденция е препоръчително да изберете хартия в унисон с мебелите, които искате да подчертаете. Показан, Java тапет, 10 x 0,53 м (€39,95); Фотьойл Coimbra (299 евро) и жакардова възглавница Nandini, 30 x 50 см (25,95 евро). Всички от марката El Corte Inglés.

9

За авантюристи

тапет карти на града на йорк

Ако не обичате нищо повече от пътуването и откриването на света,кажете го високо и ясно от стените!

От фирмата York, разпространявана от Coordonné, модел City Maps.

10

Съблекалня на входа

цветен тапет

Тапетът Free Hugs,от Caselio, вдъхва живот на коридор, превърнат в гардероб-поставка за обувки.Ключът? Оригиналността. Редувани са ленти тапети от един и същ модел в различни цветове, завършени с вехтящ рафт в горната част. По-късно няколко куки, завинтени към стената, като закачалки, и няколко отворени кутии като седалки и рафтове за обувки на пода. Страхотно!

11

Цветове на измамата

scion цветове тапет

В хола растат малки лалета. Решението, така че шаблонът да не бъде претоварен, е да изберете обикновени мебели (дивана и възглавниците), но с тонове, които повтарят тези на тапетите, от фирмата Scion, в Pepe Peñalver. Килимът наистина включва геометрични мотиви, но го прави в същата тонална гама като цветята и текстила. Резултатът е балансиран и хармоничен.

12

Модерна елегантност

трапезария със сини тапети и златни линии

Тъмната стена, с фин геометричен модел,внася трезвост в тази трапезария. Мебелите и дюшемето - в три нюанса - придават топъл принос към прекалената студенина.

Подобен модел на Amazon.es

13

Селска атмосфера

тапет с селски дървесен ефект

Кой никога не е мечтал да има дървена колиба, на дърво или на нивото на земята? Не оставайте, без да изпълните желанието си. Можете да пресъздадете селска атмосфера у дома чрез няколко предложения. Първо, покрийте стените с дървен фриз.И второ, изберете най-безопасния, най-икономичния и най-лесния вариант, който е да декорирате с тапет (като този на изображението с ефект на дървена дъска). За един следобед ще сте постигнали мечтата си. Той е с размери 0,53 x 10 м (44,95 евро) и можете да го намерите в El Corte Inglés.

14

Допълващи се…обичайте се!

всекидневна с цветни тапети от потомство

Ето как се случва в тази стая. Рисунките на тапетите, от фирмата Scion, в Pepe Peñalver, играят с блус и горчица,цветове, използвани и в аксесоарите за мебели. Един от най-добрите тапети за обновяване на всекидневната.

15

И в банята?

модерна колекция от тапети за баня на amazon

Тапетите се носят във всяка стая в къщата, включително банята. Новите модели издържат на влага при идеални условия. Тази в този пример е ретро вдъхновена, а мивката и огледалото са избрани в същия стил, за да създадат винтидж атмосфера супер релаксираща и вкусна.

Подобни тапети Graham & Brown Modern Living Collection в Amazon.es

16

Портокалов стимулант

спалня с жълти тапети с розови полка точки

Идеален за младежка спалня и дори за пространства с малко светлина: оранжевият тапет изпълва пространството с лекота и жизненост. Това е моделът Pom Pom на Caselio.

Други опции за Caselio на Amazon.es

17

Текстилни координати

модерна класическа всекидневна с тапети на цветя

Хартия и завеси в съответствие: печеливша формула във всяка стая, като в този ансамбъл от зеле. Пътуване, от Gancedo. Цветя и още цветя украсяват стени и прозорци Дори къдрицата е навита с щамповани мебели (фотьойл или възглавници). Разбира се, спазвайки тоналната гама и с мебели с романтични линии (диван, скрин…).

gancedo.com

18

Тапет с оптичен ефект

тапет с оптичен ефект

Този раиран флорален тапет може да бъде перфектен в пространства, където са изложени дърво, естествени влакна и екзотична колекция от стайни растения.Но също така ще изглежда фантастично от двете страни и над прозорец, симулирайки завеса. Какво мислите за идеята? Той е с размери 0,68 x 8,2 м (€79) и можете да го намерите в El Corte Inglés.

19

Традиционен знак

камина на дърва и диван с бира и пуканки

В американските домове е доста обичайно да се намерят тапети. Те са уютни, издръжливи и създават топлина в стаята. В тази всекидневна е поставен семпъл дизайн с Ясно е, че дълбоко в себе си той се вписва във всяка среда. Голямо попадение!

20

Актуализиран ориенталски стил

спалня с тапети на цветя

Тапет с класически флорален мотив, от Gancedo, е изборът за тази спалня. Рисунките и цветовата палитра, в сиво и червено, изпъстрят пространството с ориенталски полъх. Докосването обаче е много модерно благодарение на тъканите: лъскавото покритие на покривалото и възглавниците и релефните текстури внасят модерност в елегантния ансамбъл с вечен външен вид.

gancedo.com

21

Дискретен фон в стаите за непълнолетни

тийнейджърска спалня с тапет на точки и звезди

Въз основа на морски мотиви, темата на тази спалня е идеална за къща на плажа. Тапетът не добавя към стила, а го „облича“и балансира декора.

Подобен модел на Amazon.es

22

Естествено и сурово: винаги топло

таванска спалня с тапет с птици

Искате ли да създадете уютна среда? Заложете на пясък и тен, както в този ограден таван с хартия Sanderson, в Gancedo. Влакната за спално бельо и килими ще направят останалото.

23

Градът във вашата спалня

градски тапет

Този тапет представлява силует на голям американски град. Той успява да създаде мечтано и напълно иновативно пространство, за да тематизира спалнята и да придаде по-модерен щрих.

Достъпно е в Amazon.

24

Геометричен дизайн

геометричен тапет

В този случай имате възможност да имате геометричен тапет, който в крайна сметка създава усещане за зрялост, ред и изтънченост. Много полезен дизайн за градски жилища, които се опитват да покажат по-съвременен образ.

Достъпно е в Amazon.

25

Ретро стил

изобразяване на съвременен уютен хол

Има възможност да се симулира тухлена стена и да се предаде повече ретро атмосфера; Това дори прави стаята по-неформална и алтернативна, много интересна декоративна концепция в младежките домове.

26

Собствена пружина

тапет със сиви цветя

Цветя с всякакъв размер (големи и малки), в интензивни цветове и в един тон, в букети или насипно… Пролет е и цветята завладяват всичко. Но внимавайте. Преди да решите да облечете стените на дома си с цветни детайли, вземете предвид квадратните метри на всяка стая. Големите мотиви, с голяма визуална изпъкналост, правят стаята по-малка. Въпреки че можете да използвате този тип хартия за вътрешността на рафт, вратите на килера или фасадата на една стена. Ако измервателните уреди не ви обуславят, давайте! Тапетът с цветя на изображението е с размери 68 x 0,1 x 820 cm (119 €) и можете да го намерите в El Corte Inglés.

27

Екзотика у дома

тапети златни мотиви

Друга тенденция, която налага тази пролет, са металните цветове, независимо дали са в златно, сребърно или медно. Един от начините да внесете допълнителна светлина в стаята е да облечете стените с тапети с геометричен дизайн, в златисти тонове и изчистен фон, напомнящ стари плочки. Тя е с размери 53 х 100 см. Това е моделът Agua DRT (€45,95) и можете да го намерите в El Corte Inglés

28

Тапет с ивици

раиран тапет

Вертикалните линии са идеални за визуално увеличаване на височината на стената. Ако таваните във вашия дом са ниски, може да бъде добър вариант да си поиграете с оптични ефекти (в коридора или на предната стена на стая), като поставите тапет с вертикални ивици с различна дебелина.Хартията на изображението е с размери 0,68 x 8,2 m (€79) и можете да я намерите в El Corte Inglés.

29

Подходящ за малки ръчички

кариран тапет

Изглежда като плат и почти, почти е. Този красив геометричен тапет, кариран модел TNT, е нетъкан тапет. Ще ви хареса да го поставите в детската стая, защото може да се пере и освен това е предварително залепен. Така че е много лесно да се постави и замени (ако малките объркат някоя на стената). Той е с размери 0,52 x 10 m дължина (95 €). Това е от фирмата Coordonne и можете да го намерите на El corte Inglés

30

Най-добър ефект

тапети имитация на камък

Бихте искали да имате пясъчник от Marés по стените на къщата си, но идеята да се включите в строителни работи и цената на процеса ви карат да преосмислите ситуацията.Защо не прибегнете до друго декоративно решение, което ще харесате, без да се налага да пипате зидария? Говорим за тапет, като този на изображението, който симулира несъвършенството и порьозността на камъка. Това е раираният тапет с размери 52 x 0,1 x 1000 cm дължина (119 €) и можете да го намерите в El Corte Inglés.

Популярна тема