12 лесни за поддръжка и грижи за стайни растения

12 лесни за поддръжка и грижи за стайни растения
12 лесни за поддръжка и грижи за стайни растения
Anonim

Едно от най-красивите хобита за практикуване у дома е градинарството. Започването в този свят е прекрасно изживяване, но може да бъде разочароващо, когато, за съжаление, не виж добри резултати. Но не се притеснявайте, на всички ни се е случвало в даден момент…

За да ви дадем по-изчерпателна представа за различните видове лесни за поддържане стайни растения, ето няколко безпогрешни съвета, които са наистина полезни.

Местоположение и осветление

Ситуацията със стайните растения е ключова. Трябва да определите микроклимата, който има вашата къща, но, разбира се, условията на температура и влажност в хола или тези в кухнята никога не са еднакви. Според Фън Шуй Ароматните растения са най-подходящи. Затова научете как да украсите банята си със стайни растения или да разкрасите ъглите на къщата си с красиво цветно растение.

Светлината може да бъде пряка, непряка, слаба или изкуствена и напълно определя растежа на стайните растения. Всички те трябва да фотосинтезират и да търсят светлината, която им подхожда. Понякога тя трябва да бъде директна и интензивна, така че растенията ще трябва да бъдат поставени на прозорци с южно изложение. Има обаче и стайни растения, които се нуждаят от слаба светлина.

Когато растенията изискват сянка, тяхното развитие е от полза, ако ги поставите на прозорци или балкони със северно изложение.Когато светлината идва от изток или запад, това са перфектните условия за растенията, които се нуждаят от умерена слънчева светлина. Тези предписания са точно обратното, ако живеете в южното полукълбо. Това са добри препоръки за силни и здрави стайни растения.

Субстрат и торене

Знаете ли каква почва да изберете, за да имате красиви стайни растения? Има голямо разнообразие, с различен състав, въпреки че универсалните субстрати са подходящи за 90% от сортовете. Ако имате нужда от специфичен субстрат, ще видите, че те са допълнени с торф, торове или глини за подобряване на растежа на цъфтящи растения, овощни дървета, зеленчуци, бонсай или розови храсти. Органичните елементи и някои химикали подобряват добива на корени.

Няма съмнение, че за грижата за вашите растения добрият тор е най-добрият съюзник, така че хранителните вещества да помогнат за здравето на красивите стайни растения.Има органични торове и други по-специфични, например за по-деликатни растения като хортензии, които се нуждаят от много грижи, за да се радват на цветята си.

Напояване, основен процес

Нуждата от вода е различна за всеки вид. Кактусите или сукулентите се поливат веднъж седмично през лятото, а през зимата веднъж месечно. Растенията изискват много вода, така че честотата се ускорява, особено по време на цъфтежа.йени

Когато се грижим за луковични растения или такива с грудкови корени, трябва да използваме лейката веднъж на десет дни през зимния сезон. През лятото трябва да се увеличава на всеки петнадесет дни. В днешно време има много интересно решение за получаване на най-добрите стайни растения: самополивни саксии.

Цветя и перголи

Размерът винаги има значение, когато говорим за растенията, които имаме у дома.Ако имате палма в хола, имайте предвид, че тя може да достигне два метра височина, по същия начин, както ако имате големи растения Това означава, че използваме големи саксии с 60 см. Що се отнася до материала, ще трябва да изберете глина, дърво, керамика или пластмаса.

От друга страна си струва да поговорим за обучението. Това е техника за насочване на растежа на стъблата Тя засяга големи растения, които обикновено се нуждаят от опори, за да поддържат клоните в саксия, всичко това по много прост и икономичен начин: ще ви трябва само бамбукови клони и кабелни връзки.

1

Аглаонема

alaonema, стайно растение с красива зеленина

Това е много елегантно и лесно за грижи растение, почти неразрушимо, освен когато е изложено на пряка слънчева светлина.Способен е да расте дори при изкуствена светлина. Aglaonema е враг на климатика и теченията,обаче има способността да пречиства въздуха. Има много гъста зеленина и листата му създават много атрактивни шарки. око! защото е токсичен за деца и домашни любимци.

2

Tradescantia zebrina

tradescantia zebrina, стайно растение с много ефектни листа за украса, в Amazon

tradescantia zebrina има светло лилав цвят на листата, което показва нов растеж на растението. Това е перфектен сорт за рафтове или висящи саксии,стига почвата да се поддържа влажна, защото ако изсъхне, корените могат да умрат. Можете да групирате всички стайни растения на едно място и да използвате тава с вода или да инсталирате овлажнител, за да ги поддържате здрави.Идеи за окачване на стайни растения в саксии.

3

Драцена

драцена, лесно за поддържане стайно растение

Той е светъл и с уникална архитектура, която изпълва всяка стая с живот. Това голямо растение и голямата му височина са измамни, защото се нуждае от малко вода и се полива само когато субстратът е напълно изсъхнал. Идеалната температура за неговото развитие е топла среда, между 20ºC и 25ºC, и стаи, наводнени с естествена светлина.

4

Philodendron

стайно растение, лесно за грижи за амазонски филодендрон

Това е увивно растение, за което се грижи много лесно,, така че е много ценено за начинаещи градинари.Много добре издържа на нагряване и има бърз растеж, така че е идеално растение за висящи саксии в спалнята или банята. Умереното поливане включва добър дренаж и поддържане на хранителната среда влажна.

5

Zamioculcas zamiifolia

лесна грижа за стайно растение zamioculcas zamiifolia или amazon zz растение

Расте в негостоприемни места за други видове, почти не страда от вредители, расте при малко светлина и недостиг на вода. Растението ZZ е идеално за манекени,, защото ефектността на неговите зигзагообразни листа умножава неговата декоративна стойност. Това е перфектно стайно растение за офиса.

6

Алое вера

растение алое вера

Едно от растенията, които са на върха на простотата, е алое вера. То се нуждае само от светлина (въпреки че се адаптира и към сянка) и много малко вода от време на време. Научете всички грижи, характеристики и напояване на алое вера.

7

Sanseviera

растение сансевиера

Това растение, известно още като тъщин език или тигров език, се препоръчва особено за забравителните хора, тъй като не страда, ако отнема ви твърде много време да го поливате.

8

Poto

растение pothos

КУПИ

Потото, още един шампион по съпротива! Освен че е супер красив, той има нужда само от непряка светлина и независимо дали отивате на поливане, сякаш не сте, не се паникьосвайте, защото понася сушата и влагата по същия начин (но не прекалявайте с водата).Potho е едно от стайните растения, които ви помагат да спите по-добре.

9

лента

панделка растение

Естетически изглежда като паяк, но освен че е изключително впечатляващо, това растение се адаптира към всякакви ситуации. Това е традиционно растение във всички наши домове и е от ключово значение за осигуряване на благополучие и декорация, заедно с други растения и цветя.

10

Chefgirl

готвач растение

Тези листа ви звучат познато, нали? Вероятно сте виждали cheflera на много места, като например в магазини или офиси, защото освен че има неоспоримо присъствие, това растение е много лесно за грижи защото просто се нуждае от светлина и редовно поливанеНаучете повече за най-издръжливите стайни растения.

11

Peace Lily

растение мирна лилия

Красиви отвън, лесни за поддръжка отвътре! Това растение с бели цветя е идеално за влажна среда със слаба светлина, така че ако все още не сте декорирали банята си, сега знаете! Всичко, което трябва да знаете, за да се грижите добре за мирната лилия или мирната лилия.

12

Aspidistra

растение аспидистра

Още едно растение изключително елегантно! Той е перфектен за тъмни, сухи среди и дори при променливи или ниски температури. Погрижете се за прекомерното напояване и липсата на хранителни вещества, така че листата да не пожълтяват.

Популярна тема