Как да подготвим и украсим работния си кът у дома

Как да подготвим и украсим работния си кът у дома
Как да подготвим и украсим работния си кът у дома
Anonim

Рутината ни помага да организираме ежедневието си, много повече на работа. Добре организираният офис е почти незаменим ъгъл в домовете ни,, затова ви даваме най-добрите съвети и идеи за създаване на идеално пространство за дистанционна работа у дома.

украсете и подгответе работната зона у дома

Дори работното ви място да е сведено само до маса и стол, превърнете го в приятно и лично пространство, така че rentrée да е лек. Създайте пространство, което да ви подхожда и поставете снимки на вашите деца, вашия партньор или вашия домашен любимец… Ще се почувствате малко по-придружени.

Цветът, който подобрява производителността

Знаете ли, че ако изберете определен тон, работите по-добре? Психологът Анджела Райт предвижда, че системата Color Affects ни позволява да знаем как някои нюанси са включени в нашето представяне. Можете да избирате цвета на стените на къщата си според характера си или да знаете, че червеното влияе на тялото, зеленото води до баланс, жълтото е много вдъхновяващо, а синьото стимулира ума.

Не е нужно да боядисвате цялата стая, много пъти това е само визуален проблем; така че можете да промените атмосферата, като използвате предмети за декорация с наситени или интензивни цветове. Опитайте красива ваза с цветя или аксесоари за бюро в живи нюанси.

Катализира енергия

Заобиколете се с растения, енергийни камъни, изображения на гори, морски пейзажи и работете с релаксираща музика. Зелените листа подобряват когнитивното внимание, а някои видове стайни растения пречистват въздуха в дома, така че помагат за по-здравословно работно място.Всичко е добре да презаредите батериите, без да го осъзнавате, и да изпълнявате задачите с повече насърчение.

Също така ще ви помогне да подобрите естественото осветление, което в тези времена се превръща в източник на спестявания за намаляване на разходите на домакинството. Освен това слънчевата светлина повишава енергията и креативността.

Климатизирайте своя офис

Идеалната температура за работа трябва да бъде между 23ºC и 27ºC. Указът, издаден от правителството на Испания за транспорта и обществените сгради, определя диапазон между 19ºC и 27ºC, така че ви насърчаваме да следвате тази препоръка у дома.

работна зона и всекидневна с вентилатор на тавана

Запазването на нашия бюджет е важно. Таванните вентилатори са отличен вариант да охладите къщата, да победите топлината и да не страдате от сметката за ток.Те могат да ви помогнат и през зимата, за да подобрите топлинното усещане, защото разпределят топлината с остриетата си и пестят енергия.

Осветява добре работната зона

Бяхте навън дълго време и сега отново сте в офиса с почти никаква естествена светлина. Опитайте се да направите работната зона качествена, като я подсилите с настолни лампи или най-добрите настолни лампи за осветяване на бюрото.

работна зона и офис, интегрирани в стената на хола

Опитайте се лампите да имат дифузна светлина с ниска консумация в естествен цвят или 400K, така че лъчът да е по-мек и да не ви заслепява, особено ако работите с електронни устройства или екрани.

Създайте ъгъл за почивка

Направете си почивка, за да бъдете по-продуктивни и имате възможността да си вземете почивка и да се раздвижите, дори у дома.Създайте очарователно кътче или, за да четете тихо или да чатите на прохлада, не е сложно, нито изисква да дадете цяло състояние. Използвайте въображението си и ще видите колко е просто. Разгледайте това предложение на Leroy Merlin: достатъчно беше да поставите диван с добри матраци под сенчеста стена, за да оживите този вътрешен двор. И всичко е направено с елементи, които могат да бъдат намерени във вашите търговски центрове.

Външен фотьойл изработен от палети
Диванът е направен с два палета - за седалката и облегалката - и двете боядисани в бяло.

Принтът с тропически мотив върху плата, възглавничките и текстилните аксесоари освежават със своите зелени и бели тонове и са в пълна мода. Добавете саксии с цветя, окачени на тавана на въжени опори и керамични предмети, и вашият кът за релакс е готов!

Винаги дискретен Windows

Много са практични, ако живеете на приземен етаж или не искате да слагате пердета или мрежести пердета. Самозалепващият декоративен винил, като тези на снимката, гарантира светлина и предлага поверителност.

обвивка на прозорци
Фолиа за прозорци: Фолио за прозорци Purlfrost.

Лесна система за покриване на част от стъклото или цялата повърхност на прозореца. Листът се изрязва с нож и се фиксира на ръка: позволява на светлината да преминава, без да вижда вътрешността

Персонализирайте вашите класьори

Какво чудесно решение да поддържате любимите си списания организирани и под ръка! Тези дървени шкафове за документи са от Gisela Graham London. Те носят на ръба отпечатан знак със съдържанието му и дръжка.

ШКАФОВЕ ЗА РЕЦИКЛИРАН ДЪРВЕН ДЪРВО

Супер проста и успешна идея, която също може да ви вдъхнови да направите своя собствена версия. Имате нужда само от подобни шкафове за документи; буквите са отпечатани с шаблон

шаблони и рисуване и след това е прикрепена дръжка, която улеснява премахването, когато ги поставите в библиотека, например.

Купувайте книги втора употреба

Също така е време да се върнете на училище и свързаните с това разходи за книги и училищни пособия. За да не се колебае месечният ви бюджет, рециклирайте. Защо не отидете в онлайн портали, за да купите материали втора употреба за вашите деца? Повторно използване на учебници; В допълнение към закупуването на ръководствата, от които се нуждаете, можете да пуснете тези за други курсове за продажба.

Популярна тема