Как да изберете най-добрите саксии за вашите растения

Съдържание:

Как да изберете най-добрите саксии за вашите растения
Как да изберете най-добрите саксии за вашите растения
Anonim

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ САКСИИ ЗА ВАШИТЕ РАСТЕНИЯ:

  • Размерът. Изборът на правилната саксия ще повлияе на основните задачи за поддръжка, торене, сулфат… Изчислете метри, които имате на разположение и вида растения, които искате да поставите и дали ще са външни или вътрешни. Папратът не се нуждае от същото пространство, за да расте като бонсай или храст.
  • Обработваема земя. Изберете такава, която е качествена, рохкава, не много глинеста и богата на хранителни вещества. Разбърквайте го от време на време, за да не се слепи и да позволи на влагата да премине. Подхранвайте с домашен компост и поставяйте хранителни блокчета на всеки 2 или 3 месеца.
  • Поливане. Малките саксии се нуждаят от по-малко вода от по-големите, но трябва да се поливат по-често. Докоснете почвата с върха на пръстите си, ако не се замърси, вашето растение има нужда от вода.

Ако саксиите ще са навън,смола или PVC са най-добри. И ако ги поставите в дърво, оставете го да бъде обработено.

саксии за градината
De La Redoute Interieurs.

След засаждане винаги почиствайте вашите градински инструменти.

ОБЛИЧАНИ ЦВЕТЯ

Ако сте любител на декорацията и искате да придадете на дома си нотка отличителност по икономичен начин, дерзайте! Поставете вашите растения в крафт хартиени торби. Можете да направите малките сами и да поставите кактус или да купите по-голям.

саксия от крафт хартия
Това е 100% рециклируемо, много устойчиво и е украсено с букви, 9 €, на www.oui-oui.es

Разкошни висящи саксии

висящи саксии от фибростъкло
Висящи саксии (€29,99/cu), от Rice.

Висящите саксии придобиват сила като декоративен предмет. Те са най-новите за закрито и открито, защото можете да комбинирате цветове и материали. Те се нуждаят от естествена светлина и трябва да са малки и за предпочитане зелени растения, като кактуси, сукуленти, папрати или панделки. Те също могат да бъдат идеално място за съхранение на кухненски съдове и аксесоари като тези модели.

Няколко саксии с пръст… и много повече

Добрата почва е основната основа, за да растат вашите растения здрави.

самополивни саксии
Елегантна напоителна система, като модела Olivia от Affari, ще ви помогне да се грижите за вашите растения .

Преди да ги отглеждате, разберете за специфичните им нужди. Например, чернозем, , съставен от 100% естествени материали, позволява правилно фиксиране на корените и е един от най-добрите за саксии. Почвен субстрат,поради високото си ниво на хранителни вещества, е идеален за листа и цветя. Освен това можете да поставите други неща на земята, които ще улеснят грижите за него, като например система за самонапояване, идеална за бягства и ваканции, или маркери, които ще ви помогнат да знаете името на всеки от видовете. Добър вариант за правилна грижа за вашите растения е да изберете саксии с вградена система за самополивна система.Можете да ги намерите на всякакви цени и те са идеалното решение, ако обикновено прекарвате време далеч от дома.

Маркери за саксии

маркери за саксии

Уникални маркери като тези от Анабел Джеймс ще ви помогнат да идентифицирате типовете.

ЦВЕТЯТА ВИНАГИ ПЕРФЕКТНИ

Няма повече извинения. Ако нямате време да се грижите за тях, добър вариант са изкуствените растения и цветя. Всеки ден те са все по-успешни, не е нужно да ги поливате и имате голямо разнообразие на пазара.

изкуствени лалета
Тези красиви бели лалета се продават в Westwing.es

Популярна тема