35-те породи малки кучета, които да живеят в града

35-те породи малки кучета, които да живеят в града
35-те породи малки кучета, които да живеят в града
Anonim

Някои породи кучета не се адаптират добре към малки къщи. Намират ги за непосилни и се чувстват като в капан между четирите стени. Много пъти настояваме да имаме специфично състезание в градски апартамент и, вярвате или не, те страдат много поради липсата на пространство. Така че е време да потърсите алтернативи, преди да доведете домашен любимец в дома си.

Ако искате да имате домашен любимец в града, който да се адаптира добре към градското пространство, ние ви представяме породите малки кучета, които също ще се радват на дома.

ПОРОДИТЕ КУЧЕТА ЗА ОТЖИВЯВАНЕ НА ЗАКРИТО

Има голямо разнообразие от кучета, които можете да имате у дома, но познавате ли ги наистина? Трябва да изясним аспекти, свързани с природата на тези кучета. Някои са наистина дружелюбни, като немския шпиц или малтийския бишон. Те са идеалните компаньони като една от най-палавите породи кучета. Те не само ще си правят компания, но и доставят радост у дома.

Един от най-жизнените е бостънският териер. Това може да е по-често срещано в градовете. Адаптира се много добре към условията на живот в малък апартамент, като е много жизнена и ентусиазирана порода и едно от най-очарователните кучета. Още една причина да подобрите средата на живот.

Някои са много малки и очарователни, като чихуахуа, дружелюбна порода кучета, които се държат много добре и са много забавни. Същото може да се каже за мопса или пекинеза.

НАЙ-БЕЗСТРАШНИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА

От друга страна, трябва да посочим други видове, които може да са по-рядко срещани. Конкретен случай е хрътката, една от големите породи кучета, която се характеризира с това, че е послушна и привързана. Вярно е, че трябва да изгаряте енергия; затова е важно да излиза навън и да може да се движи, но и много му се спи. Във всеки случай в апартамент ще се чувствате много комфортно.

Що се отнася до китайската гребенест, тя се счита за една от най-екзотичните, тъй като е по-рядко срещана в къщата. Той е любопитно, симпатично и безстрашно куче. Без съмнение можем да кажем, че е много интересен вариант за съжителство; следователно можете да осигурите удобства като добро кучешко легло.

Ако мислите да си вземете куче, вижте тази селекция. Всички те ще паснат много добре във всяка среда Ах! И не се притеснявайте за лятото, винаги има добри варианти, за да не стане много горещо на вашия домашен любимец.И така, време е да имате нов приятел и да се насладите на тяхната компания!

1

Бишон Фризе

бишон фризе

Бишоните са хипоалергенни и абсолютно очарователни. С тегло от около 4 k той е идеален спътник, който не заема много място на дивана.

2

Афенпинчер

афенпинчер малко черно куче

От немски произход, това малко момче е чар, но внимание, той има нужда от много активност, пригответе се за разходка всеки ден.

3

френски булдог

френски булдог

Тази порода напоследък придоби популярност сред милениалите, но френските са били много популярни в Париж през 18 век. Една ежедневна разходка ще ги поддържа във форма и те рядко лаят (съседите ви ще го оценят).

4

Шнауцер

шнауцер, малко пъргаво и дружелюбно куче

Много разпространена порода, която хората харесват много. Той е спокоен и любвеобилен, иска да се забавлява и да бъде активен, но има и моменти да е тих вкъщи. Много красиво животно заради мекотата на козината.

5

пекинез

Пекинез

Абсолютно мързеливи, пекинезите искат спокоен начин на живот и много гушкания. Тези кучета също имат благороден произход, името им идва от произхода им, в Императорския дворец в Пекин (по-късно наречен Пекин).

6

Джак Ръсел Териер

джак ръсел териер

Тези късокосмести малки бели с кафяви петна са много игриви и активни.

7

Мопс

мопс

Мопсовете са палави, но много привързани. Бъдете внимателни, ако живеете при екстремни температури и дръжте лакомствата под контрол: вкусът на мопсовете към храна и пристрастяването към дивана ги прави склонни към затлъстяване.

8

бордър коли

бордър коли

Едно от най-щастливите и забавни кучета, което без съмнение ще събуди усмивките на всички членове на семейството. Той е игрив и има нужда да изразходва енергия.

9

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

кавалер кинг чарлз шпаньол

Шарлот от Сексът и градът осинови Кавалер. И това е, че тези красиви кучета се наслаждават на разходките из града,и добрата почивка след това, разбира се. Дори в малко студио ще има място за една от тези красавици.

10

Цвергпинчер

миниатюрен пинчер

Пинчерите са като малките добермани и въпреки че са доста по-малки и игриви, те също са много интелигентни и защитни.

11

Голдън ретривър

Голдън Ретривър

Една от най-красивите породи кучета в града. Те се държат много добре, приятелски настроени, показват уважително отношение и обичат да играят. Идеален за със семейството.

12

булдог

булдог

Въпреки мускулестите си тела, булдозите са си спечелили репутацията на мързеливи. Бързата разходка е това, от което се нуждаят, за да се насладят на приятелско и лоялно отношение. Градовете с горещ климат не са най-добрият дом за тези изсечени лица.

13

Уелско корги

кученце пемброк уелско корги с големи уши, седи на килим и гледа в камерата

Послушно куче, което показва добро отношение и голямо уважение. Поведението му е образцово и той обича да ходи на кратки разходки. Идеален за възрастни хора.

14

хавана

хавански

Подобно на своите предци, живели в кубинската столица, Habaneros се забавляват в градските центрове, доволни като клоун в цирка. Това ще бъде новият ви най-добър приятел, ако искате красиво кученце и с вградена схема за забавление.

15

Shih Tzu

Ши Дзъ

Първоначално отглеждани да живеят в китайски дворци, Shih Tzus ще се задоволят с по-скромни пространства. Тези малки момчета са особено добри с деца и други кучета.

16

Morkie

морки

Йоркширски малтийски микс. Поразителен за косата и доста спокоен в сравнение с други раси, които сме виждали. Той е мъничък и обича да ходи с елегантност и изтънченост.

17

Чихуахуа

чихуахуа

Чихуахуа са една от най-смелите породи, които съществуват, и тъй като не са наясно с височината си, те не се страхуват да се изправят срещу всеки съперник, независимо дали човек или куче. Хайде, те ще ви защитават до безкрайност и отвъд Искате ли да знаете повече за тези сладки малки животни? Ето статия с повече информация за чихуахуа.

18

дакел

дакел

Тези немски "язовски кучета" също имат различни версии: стандартни и миниатюрни. Последният тежи по-малко от 5 килограма, но и двамата имат еднакъв приятелски и смел характер, достоен да бъде най-добрият приятел.

19

померан

Померан, порода малки кучета, които обичат хората

Poms са бдителни и любопитни, някои дори може да изглеждат прекалено любопитни. Възбудимият им характер често води до много часове игра, но теглото им от 2-3 килограма ги прави твърде деликатни за игриви деца.

20

Бостън териер

бостън териер

Ако търсите нещо с по-къса козина, имате късмет. Наричан "американският джентълмен", бостънският териер дължи името си на адаптацията си към градовете. Тази малка порода е жизнена и забавна и нетърпелива да бъде харесвана.

21

Бийгъл

гонче

Тази малка порода кучета е една от най-добрите в града. Адаптира се много добре в малки апартаменти и изобщо не пречи на нищо; всъщност той показва примерно поведение. Той е едно от милите кучета, които показват много добро отношение.

22

Biewer Terrier

biewer-териер

Ако сте имали предвид йорки, вижте неговия по-малък братовчед. Biewer Terrier датира от 80-те години на миналия век, но вече си е спечелил добра репутация с по-мекия си темперамент и

по-спокойно поведение.

23

малтийски бишон

малтийско куче

Да не се бърка с хаванците, това изцяло бяло куче тежи само около 3 килограма и произхожда от Средиземно море. Те са добри другари и игриви. Въпреки дългата козина, малтийците всъщност не отделят почти никакви косми.

24

Papillon

papillon малко куче

Папилонът е много игрив и ако го обучите добре, те могат да станат много безопасни и надеждни кучета. Най-характерното нещо са ушите му. Когато ги вдигне нагоре, тегли кожена пеперуда.

25

немски шпиц

немски шпиц

Преданността е най-доброто прилагателно за тази порода. Лисичият израз може да ви очарова, но внимавайте за тези умни малки момчета. Те могат да развият навика да лаят на непознати, ако не сте внимателни. За щастие те са особено нетърпеливи да угодят и с желание да учат.

26

Йоркширски териер

йоркширски териер в градината

Обикновено не тежат повече от 4 килограма и са супер привързани. Косата им расте през цялата година, така че от време на време ще имат нужда от фризьор.

27

бедлингтън териер

бедлингтън териер

С отличителна козина бедлингтън териерите се отличават от останалите, но всичко, което искат, е да бъдат част от семейството. Вашият нов спътник харесва разходки и дълги сесии за игра, но ще бъдете възнаградени с много лоялно куче.

28

Мопс

мопс

Приятелско и забавно малко куче, с фини очи и много мека козина. Те са много разпространени в града и компанията им е много приятна.

29

италианска хрътка

италианска хрътка

Умалена версия на състезателни хрътки, тези момчета тежат около 5 килограма вместо 25. Те са пухкави и обичат да се излежават в леглото, но запазват своя тичащ дух(Предупреждение: не ги пускайте без каишка на открити места). Една от най-добрите породи кучета за бягане.

30

Китайски качулат

китайски гребенест

Накрая, но не на последно място, с китайския гребенест ще се откроите от тълпата. Тази порода без косми има само кичури по главата, краката и опашката, идеални, ако имате нужда от хипоалергенна порода. Просто трябва да внимавате да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи.

31

пудел

пудел

Пуделите обикновено се предлагат в три размера: стандартен, миниатюрен и играчка. Най-малките от групата тежат между 2 и 3 килограма, така че можете да ги хванете само с една ръка. Пуделите също са една от най-интелигентните породи, които съществуват.

32

кокер шпаньол

кокер шпаньол

Ако имате малък апартамент и живеете много живот на улицата, това куче е добър пример за добър домашен любимец, който в крайна сметка е идеален да му се наслаждавате ежедневно, както у дома, така и в парка.

33

Cockapoo

Това малко куче се отличава със своята вълниста козина, която привлича много внимание. Мек и забавен, който иска да се забавлява и да се наслаждава на живота в апартамента. Той става верен приятел, който няма да иска да се раздели с вас.

34

Брюкселски белоглав

брюкселски белоглав

Този подобен на териер компаньон стана популярен наскоро, след като Нютон, брюкселски белоглав, спечели националното изложение на САЩ (приличаше на Ewok). Буден и лоялен, това е точно видът спътник, от който се нуждаете за приключението на Междузвездни войни.

35

Теди Рузвелт Териер

теди рузвелт териер

Много хубаво, много игриво, привързано и приятно. Произлиза от Съединените щати и се представя като много уникална порода поради комбинацията от цветове на козината: черно, бяло и кафяво.

Популярна тема