Проектът на Рамон Естеве, пример за ефективен дом

Проектът на Рамон Естеве, пример за ефективен дом
Проектът на Рамон Естеве, пример за ефективен дом
Anonim

Разположена в прекрасен естествен анклав, в град Морайра, на Коста Бланка в Аликанте, стои тази къща с оригинален дизайн, построена на базата на взаимосвързани призми.

Строителният проект, осъществен от архитектурната фирма Ramón Esteve Estudio, показа как (ръка за ръка с Technal и с материали с изключително качество) природните ресурси могат да бъдат използвани за превръщането на тази къща в пример за енергийна ефективност.

Имот, Плувен басейн, Къща, Дом, Архитектура, Сграда, Недвижими имоти, Отразяващ басейн, Интериорен дизайн, Заден двор,

Къщата в El Portet е построена върху тесен и продълговат парцел, заобиколен от гориста местност, богата на местна растителност и с далечна гледка към Средиземно море. Има 250 m2, в които призмите, които изграждат сградата, са свързани помежду си и разпределени по такъв начин, че уединението от съседните жилища е гарантирано. Сред ексклузивните му детайли има големи остъклени отвори, които се отварят навън в търсене на естествената светлина, характерна за тази крайбрежна зона.

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Всекидневна, Имот, Къща, Архитектура, Диван, Под, Маса,

Moraira има сух климат, с тенденция към смущение и с вятъра като главен герой. Летните му температури са около 28-30 ºC (средно годишната е 18 ºC), с гарантирано слънцегреене през дългите периоди от годината и с нощна температура от около 9 ºC в най-студените месеци от годината. При тези обстоятелства, конструкция с тези характеристики ще се вмести ли в рамките на архитектурната логика, в която прозорци с толкова големи размери са главните герои на дизайна?

Бяло, Интериорен дизайн, Стая, Имот, Къща, Архитектура, Сграда, Мебели, Под, Таван,

Плъзгащият се модел SOLEAL, от Technal, е използван в цялата къща, интегриран в фасадата GEODE; На по-малките прозорци са поставени и стационарни тела от гамата SOLEAL.Тези прозорци са със стъклопакет с прекъсване на термомост, което гарантира топлоизолацията на дома (позволява до 55% намаляване на топлинните загуби или навлизането й) и звукоизолацията (намалява външния шум с до 40 dBA). В допълнение, те имат тройна бариера от съединения и специфични фитинги, които осигуряват водонепропускливост и херметичност срещу вода и вятър (много често срещани в района).

Къща, Имот, Архитектура, Зелено, Сграда, Трева, Дом, Фасада, Интериорен дизайн, Дърво,

Според Рамон Естеве, автор на проекта, целта е била да се създаде перфектна връзка между интериора и екстериора, генерирайки по-голямо пространствено богатство, по-добро осветление и вентилация. За да се поддържа визуална непрекъснатост в цялата къща, са създадени изключително високи плъзгащи се врати, направени по мярка и с особено тънки профили, с които са постигнати изпълнени със светлина среди и пълна връзка с градината и с гледките към морето.

Къща, Архитектура, Имот, Светлина, Сграда, Осветление, Стая, Интериорен дизайн, Дом, Фасада,

Отвън градина с прости линии граничи с къщата. Встрани от любопитни очи, в зоната за отдих, плъзгачите Technal дават достъп до веранда в минималистичен стил. В това уединено място, защитено от вятъра, няколко шезлонга ви позволяват да се насладите на слънцето на този бряг на Аликанте и на неформални вечери в прохладата на нощта.

Бяло, Стая, Имот, Интериорен дизайн, Етаж, Сграда, Архитектура, Къща, Таван, Мебели,

В централната призма и на двойна височина са разположени достъпът и разпределителят на тази уникална къща.В стаите с по-ниска височина и прекрасна гледка към градината са общите части. В горните призми са създадени два етажа, за да се разположат личните части на къщата.

Много функционално и подредено разпределение, което ви позволява да се насладите напълно на всички стаи в къщата.

Резултатът е много енергийно ефективен дом, в който използването и защитата от слънцето са оптимизирани. Благодарение на вътрешните кръстосани вентилационни потоци се постига максимален комфорт с минимални енергийни ресурси

Популярна тема