Реновиран апартамент в центъра на Мадрид

Реновиран апартамент в центъра на Мадрид
Реновиран апартамент в центъра на Мадрид
Anonim

Започването на личен проект далеч от Мадрид, в крайбрежен град, беше причината собствениците на тази къща да решат да я наемат по време на отсъствието си. Защо не? Сега идеята трябваше да върви ръка за ръка с амбициозна реформа, за да се създаде пространство, предназначено за тях и двете им деца от началото до края. Това беше част от плановете им да се върнат в столицата в средносрочен план, така че ремоделирането да им позволи да проектират дом по поръчка, в който да живеят, когато се завърнат, заобиколен от интериор със собствена индивидуалност.Проектът за отдаването му под наем би бил само скоба. За да направят това, те се довериха на интериорния дизайнер Ana Mateos de Assas, творчески директор на Home Select Тази реформа им позволи да изпълнят мечтата си, да създадат този дом, който толкова много искат да имат.

Сега кухнята, всекидневната и трапезарията образуват едно, изпълнено със светлина пространство, апартаментът разполага с много шкафове и прекрасна вана в центъра на спалнята.

Не винаги ремоделиране от този тип изисква започване от нулата. Но на този етаж, в сърцето на Мадрид, беше необходимо и всички прегради бяха премахнати. От проучването уточняват, че е предложено тотално събаряне, тъй като няма нищо ценно за спасяване. Кухнята беше тъмна, всекидневната малка и като цяло пространствената организация беше непрактична. Без да продължавам по-нататък, там, където сега е трапезарията, имаше спалня. А недостигът на шкафове също привлече вниманието. На естетическо ниво всичко в къщата беше много седемдесетарско; от ретро облицовката на баните, до традиционния паркет.

Едно от бижутата на реформата е прозрачната дневна зона, която споделя всекидневната, трапезарията и кухнята. Едно пространство, нахлуло от естествена светлина, където откритите железни греди и колони са оставени открити. Три модерни и функционални среди; В тях техните стени, рафтове и корнизи за завеси Pladur са специално обработени, за да облекат вътрешното пространство, разкривайки оригиналната структура на къщата. Home Select също е архитект на декоративната трансформация, толкова видима в апартамента. В него свободностоящата вана е поредната сбъдната мечта за собствениците. Голяма част от мебелите са проектирани от студиото, което не се поколеба да играе с неутрални цветови основи, за да подсили усещането за визуална чистота и спретнатост. Но без да се отказва от онези средиземноморски щрихи, които не липсват в неговите проекти, като наситеносинята тапицерия на дивана и горчицата на фотьойлите. Те са послужили за генериране на красиви обеми и къщата е придобила топлина чрез обединяване на целия етаж с дъбов под.Остава само да изчакаме това семейство да започне да му се наслаждава.

„Задължително за собствениците беше да имат вана, но искаха и душ. Като се вземат предвид квадратните метри на къщата, това беше решението, което ни подхожда най-добре.”

Кътът за четене

Реформа на апартаментите в Мадрид

Идеалното му местоположение е до прозореца, за четене на естествена светлина. Отлична идея беше да се инсталират светодиоди на всеки рафт в книжарницата, за да се намират по-добре книгите. Помощната маса е от Zara Home. Утробен фотьойл от Knoll. Лампа, от колекцията Loft, от Jieldé. Огледало, от El Rastro.

Контраст на материала

Реформа на апартаментите в Мадрид

Как можете да украсите маса от измито дърво? Имате две възможности: с естествени аксесоари, ако искате да поддържате баланс, или с части, които придават блясък, ако предпочитате да придадете по-изтънчен щрих.Тук заложихме на стъклена ваза и метален свещник. Стъклена ваза, златен геометричен свещник и скулптура от дърво, от Сандра Маркос.

Сбогом, стени, сбогом

Реформа на апартаментите в Мадрид

В къщата бяха избегнати малки и тъмни пространства. Ана Матеос реши да премахне преградите и да създаде прозрачна дневна зона, пълна със светлина, съставена от всекидневна, трапезария и кухня. Целта? Няма значение дали седите на бара за закуска, релаксирате на дивана или се наслаждавате на вкусна вечеря в трапезарията: където и да погледнете, винаги се чувствате просторни.

Персонализирана декорация

ремонт апартамент мадрид

Home Select, днес с Ана като творчески директор начело, проектира мебелите на къщата, които са направени от мебелисти, тапицери и различни професионалисти, които превръщат идеите си в реалност.Като масичката за кафе в хола, съставена от три регенерирани дървени греди, с леко вдлъбната основа за улесняване на почистването; или дивана, само с една ръка. Възглавници, от Home Select и Сандра Маркос. Takto Rug, от KP.

Тази маса лети

ремонт апартамент мадрид

Това е интересна оптична игра. Плотът е изработен от оцветено дърво, докато стъклената структура, която го поддържа, създава впечатлението, че повърхността плава.

Сива маса, столове и възглавници, проектирани от Home Select. Лампа, от Thai Natura. Оранжевите възглавници, скулптурите във формата на ръце и металната звезда са от Сандра Маркос.

Персонализирана пейка

Реформа на апартаментите в Мадрид

Пейката по поръчка беше изработена от дърво и боядисана в бяло, за да се слее със стената и да бъде визуално лека като стъклените крака на масата. Върху него беше поставена постелка, за да е удобно и да позволява дълги събирания.

Отворени пространства

Реформа на апартаментите в Мадрид

По време на разрушаването на работата железни греди и колони излязоха наяве и бяха оставени открити.

Кухнята трябва да изглежда безупречно

Реформа на апартаментите в Мадрид

Този го получава благодарение на острова, шкафовете и бялата предна част.

Начертайте триъгълник

Реформа на апартаментите в Мадрид

Ana Mateos планира кухнята с класическо функционално разпределение, в което плотът, мивката и зоната за съхранение образуват въображаем триъгълник, за да се сведе до минимум движението на храна и домакински предмети.В допълнение, островът беше удължен във всекидневната, за да образува бар. Мебели и лампи по дизайн на Home Select. Островът е направен с ултракомпактната повърхност Dekton, както и работният плот и предната част на зоната за готвене.

От тук…

Реформа на апартаментите в Мадрид

Покривната греда и железният стълб, появили се по време на ремонта, изпълняват три функции. Естетични, защото добавят красота. На разпределение, тъй като визуално ограничават кухнята и хола. И структурна, като маркира точката, където височината на тавана е различна: по-ниска в кухнята, за да се скрият инсталациите, и по-висока в хола, като пода се вижда.

Отварянето на мебелите

Реформа на апартаментите в Мадрид

Шкафовете от стена до стена, с бяло лакирани MDF фронтове, отварят се с бут система. Въпреки това, мебелите на острова - включително облицованата съдомиялна машина - имат система с канали.

Нощните шкафчета

Реформа на апартаментите в Мадрид

Идеята беше да се създаде усещане за здравина и се постигна благодарение на чекмеджето, което заема цялата предна част и което се отваря с нокът - жлебът, който виждаме. Таблата, тапицирана с плат Kvadrat, нощните шкафчета и възглавниците са с дизайн Home Select.

Вана

Реформа на апартаментите в Мадрид

Освен това ваната се използва по-рядко от душа; ето защо може да остане на открито, докато душът се използва често и изисква повече уединение.” Между другото, забелязахте ли интериорния дизайн на ваната? Има наклонена страна, за да се облегнете назад…

ДОБРЕ ДОШЛИ В АПАРТАМЕНТА

апартамент в мадрид реформирана спалня с отворена баня

Сбъдната мечта: спалня със свободно стояща вана. Това отделя и зоната за почивка от банята. Изработена от микроцимент - съвпадаща с шкафа на мивката, душа и стените -, тя се превръща в главния герой на пространството, увенчан от лампата на тавана, която свети над него. Вдясно от душа е тоалетната, скрита зад непрозрачна стъклена врата. Вана, шкаф за мивка и лампа, проектирани от Home Select. Столът и картината са на собственика.

Защо в центъра?

Реформа на апартаментите в Мадрид

Ана Матеос обяснява причината за поставянето на ваната в средата на спалнята. „Задължително за собствениците беше да имат вана, но искаха и душ. Като се вземат предвид квадратните метри на къщата, това беше решението, което ни подхожда най-добре.

Върви към светлината

Реформа на апартаментите в Мадрид

Вътрешна баня? Анализирайте дали преразпределението на пространствата ще ви позволи да го преместите в съседна стая, която има прозорец. Получаването на естествена светлина си заслужава.

Крановете, на стената

Реформа на апартаментите в Мадрид

Освен че са естетични, те позволяват закрепването на умивалниците към стената и следователно правят шкаф за умивалник с по-малка дълбочина от обикновено. Практично решение за улесняване на циркулацията в банята. Бяла кошница, от Zara Home.

Популярна тема