12 ключа от декоратори за украса на трапезарията

12 ключа от декоратори за украса на трапезарията
12 ключа от декоратори за украса на трапезарията
Anonim

Трапезарията се превръща в място за забавление, където времето спира между смеха и социалните събирания. Има много начини, по които можем да проектираме интериор и по този начин да постигнем външен вид, който отговаря на нашата личност. Затова ще разберем 12 ключа към перфектната трапезария според декораторите.

По принцип искаме всяка стая в дома да има своя чар. Фактът на подреждане на мебели, цвят и любопитни форми придават на пространството специален характер. Въпреки това, може да има ситуация, в която да заседнем с идеи или да не знаем как да продължим, особено ако пространствата са комбинирани, както се случва в кухни с трапезария.

Как да декорирате трапезарията?

Професионалистите по интериорен дизайн обясняват, че за да се постигне приемлива декорация и вкус на всеки, е важно да са ясни идеите, които се цели да бъдат постигнати Материалите, формите и стилът трябва да ни харесва. Безполезно е да живеем в среда, която не ни представя или която е деконтекстуализирана по отношение на стила на останалата част от дома.

Нещо фундаментално, което трябва да вземем предвид, е положението на трапезарията. Трябва да се намира на светло и просторно място. Обикновено дневните с трапезария са обща тенденция, така че масата и седалките трябва да следват подобни модели. В този смисъл формалността или неформалността са пътищата, които трябва да следвате, тоест в зависимост от вида на мебелите, това ще бъде стилът, който определяме като цяло.

Оборудване на трапезарията

Комфортът се превръща в основна концепция. Декораторите препоръчват, за да настроим трапезария според наличното пространство, трябва да се чувстваме напълно комфортно. За да направим това, не трябва да усложняваме живота и да оборудваме трапезарията с онези ресурси, които осигурете комфорт: широка маса, тапицирани столове, бюфет, сервитьорка на колела и др.

Заслужава си да инвестирате в качествени мебели. Дървени, стъклени или метални маси са най-добрите варианти. Всичко е въпрос на представянето им с любопитна форма и неутрален цвят, който не изпъква твърде много. Същото може да се каже и за столовете, където тези с основни линии, от дърво или полипропилен и с неутрални тонове, изглеждат страхотно.

Когато декорираме трапезарията, идеалът е да имаме ясни идеи. Понякога не е необходимо да усложняваме живота си, просто трябва да изберем тези елементи, които са полезни, функционални и естетически атрактивниВ крайна сметка има трапезарии от всички стилове. Разгледайте тези 12 предложения, направени от експертите и обновете образа на трапезарията!

1

ПРАВОЪГЪЛНА ФОРМА

трапезарии

Според проучването на Backsteen, маса с тази форма идентифицира домакина и неговите гости. Показан е по-класически език и дори с определен бароков стил в крака; обаче известна модерност се отваря чрез столовете, които поддържат подобна цветова схема с масата.

2

ПОКРИВЕН ПРОЗОРЕЦ

трапезарии

А какво се случва, когато трапезарията е разположена във вътрешна зона? Е, можем да внесем естествена светлина през покривен прозорец - както е проектирано от студиото Espacio Acorde на това изображение - или през отразяваща слънчева тръба.Фирма Velux е специализирана и в двете системи.

3

РАЗЛИЧНИ СТОЛОВЕ

трапезарии

Винаги сме го правили: носете модели от други стаи, когато са добавени още гости. Е, днес интериорните дизайнери правят това разнообразие постоянно, за да разчупят монотонността и да пресъздадат среда, която отразява бурни срещи, изпълнени с живот. Маса Eulale, разтегателна от 125 до 260 см (1599 евро); и столове: Cedak с гръб с остриета (215 €/2), Notingham с мрежест медальон (479 €/2) и Inqaluit, бял и с пръти (269 €/2). Всичко е от La Redoute Interieurs.

4

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЕЛЕМЕНТИ

трапезарии

Разпределението на таванското помещение, без стени, прави къщата да се чувства по-просторна.Тук Meritxell Ribé от The Room Studio използва различни ресурси, за да посочи пространството, което съответства на трапезарията. Счита се за кухня с трапезария, но разделена с малка стена. Килимът с пуфовете, подравнени с дивана, е границата, където започва всекидневната зона. Трапезарията заема пространството между двете. Така, за по-добро обозначаване на местоположението им, таванните лампи са центрирани върху масата и тя е разположена перпендикулярно на бюфета. Маса, от Ethnicraft. Столове CH33, от Carl Hansen.

5

С ЛЕКИ РАЗЛИКИ

дървена трапезария с различни столове

Въпреки че на пръв поглед тези седалки изглеждат различни, ако се вгледаме внимателно, виждаме, че повечето са един и същ модел, но в различни цветове Редуващите се покрития зареждат пространството с енергия, без да нарушават хармонията.Колекция Industriell, от Ikea: столове (€79), пейка (€89) и маса (€199).

6

САМО

трапезарии

Едни и същи столове предават баланс. За хармония добавете още един елемент от трапезарията, който да съответства на нейния завършек. Тук раираният тапет е в хармония с тапицерията. От Laura Ashley: Столове Addington, тапицирани в зеленикаво-сив плат D alton (от € 410); Milton падаща маса (€1160) и хартия Cornish Stripe (€56/ролка).

7

ОСНОВНИ СЪВЕТИ

трапезарии

За трапезарията да бъде светла, тя трябва да бъде разположена възможно най-близо до прозорците и стъклените заграждения. Огледалата също са важни, тъй като, както ни обясняват от Emmme Studio, "умножават както светлината, така и усещането за простор".Други фактори, които допринасят за добавяне на осветеност, са прозрачните покрития. Ако забележите, тази трапезария, декорирана от Паула Дуарте, използва всички тези ресурси. Хартия, от Deco & Living. Огледала, от Maisons du Monde.

8

Кристал, решението

трапезарии

Ако вместо стена трапезарията има стъклена преграда, средата ще бъде по-светла. По тази концепция работи студио Santos Miguelena: замяна на стена с структура с профили в бяло лакирано дърво -светещи сами по себе си-, със стъклени панели и две врати в центъра.

9

НЕПРАВИЛНИ ЛИНИИ

трапезария в скандинавски стил

Възможно ли е една маса да не е овална, нито правоъгълна, нито квадратна, нито кръгла? В тази трапезария в скандинавски стил пространството изглежда по-непретрупано и декорацията е по-динамична. Ключът е, че ъглите му са заоблени, за да се избегнат неравности и да се омекоти дизайнът. Колекция Jimi, от La Redoute Interieurs: маса (215 евро); столове (€219/2) и фотьойл (€189).

10

КЛАСИКА: Бюфетът

трапезарии

В допълнение към неговия вътрешен капацитет за съхранение, имайте предвид, че повърхността предлага допълнително пространство за излагане на сервиза за кафе върху поднос или кофата за лед. модел Сури; размери 140 x 40, 3 x 81 cm (€379). В дома на Kenay.

11

ГЕОМЕТРИЧЕН ШАРЕН

трапезарии

Традиционните линейни таблици също имат своите положителни страни. За експертите от Emmme Studio правоъгълните и квадратните са функционални и улесняват възможността за добавяне на още една маса.Що се отнася до кръглите и овалните, те са уютни, социални и удобни без досадни ъгли или крака. Като тази наследена маса, която, заобиколена от цветни дизайнерски столове, кани за събиране.

12

СЕРВИТЪРКА НА КОЛЕЛА

трапезарии

Отлична поддържаща повърхност, за да не претрупва масата. От фирмата La Redoute Interieurs, сервитьорка на колела, в 66 x 33 x 87 cm (€169).

Популярна тема