25 тапети за обновяване на хола ви: тенденции

25 тапети за обновяване на хола ви: тенденции
25 тапети за обновяване на хола ви: тенденции
Anonim

Искате ли да дадете на къщата си радикална промяна по най-лесния начин? Ако възнамерявате да промените облицовката на къщата си и да поставите тапети, имайте предвид, че това е ресурс за тематизиране на пространствата,чрез цветове или шарки; В допълнение предлага по-привлекателна и оригинална естетика.

За да постигнем тази цел да постигнем промяна на образа в дома, ние избрахме 25 най-красиви тапети за обновяване на всекидневната и които предизвикват сензация в светът на интериорния дизайн.

Защо да поставите тапети на стените?

Със сигурност някога сте си мислили направете промени в дома Някои възможности са нови мебели, интересни декоративни ресурси или боядисване на стените в други цветове. Но защо да не използвате тапет като решение за декорация на стена? Има много начини за декориране на стените, но един хубав тапет може да бъде успешен.

Този декоративен ресурс предоставя възможността да разкрасите интериора по начин, различен от този, който обикновено използваме. Всекидневната може да се възползва от този тип декорация на стените. Това е начин за покриване на една повърхност и създаване на контраст и съчетание с цвета на останалите стени. Най-добрият начин да се отървете от съмненията е да знаете какви са най-новите тенденции в тапетите и всички възможности, които ни предлагат.

Предимства да имате тапет у дома

След като вземем решение да декорираме хола с тапети, трябва да сме наясно с предимствата, които ни предоставят. На първо място, трябва да оценим важен фактор: това е ресурс, който е лесен за инсталиране. Не изисква допълнителни усложнения и лесно се подрежда на повърхността, без да забравяме, че веднъж уморяваме се, можем да го сменим с друг.

За разлика от боядисването, което е по-сложно за нанасяне върху стени, поставянето на тапети не е караница. В допълнение, можем също така да го поставим в други стаи на къщата; следователно кухните, декорирани с тапети, спалните и коридорите също са подходящи места за поставянето му.

От друга страна е устойчив продукт. Запазва цвета и здравината си за дълго време. Обикновено се изработват от качествени материали, като винил или самозалепваща хартия.Освен това се закрепва много добре върху повърхността, като е напълно гладка, сякаш е боя. С други думи, тапетът обновява средата със стил.

Декоративен продукт за хола

Фактът на декориране с тапет ни позволява да създаваме внушителни среди и да си играем с пространствата. Разнообразието от покрития е наистина голямо, със символи, рисунки или геометрии, които помагат за тематизиране на стаята. По-конкретно, най-разпространени са тапетите с цветя, животни, растения, спорт, схематични изображения и др. Има по-конвенционални и други по-смели, но всички са идеални за декориране на всекидневната.

Що се отнася до естетическия подход, няма съмнение, че тапетите помагат за разширяване на пространствата, без да забравяте всички цветове за стени, с които можете да работите в декорацията. Целта е да има хармония в цялото и стилът на стаята да следва линия в съответствие с тапета.Винаги има възможност да го поставите на всички стени или да покрива само една, за да постигнете по този начин по-изтънчен усет.

Накратко, тапетите за обновяване на интериорния вид са отличен декоративен ресурс. Те ни помагат да превърнем най-скучната част от къщата ви в уникално пространство, със стил и изпълнено с добри вибрации. Ако искате да намерите модела, който най-добре подхожда на вашия дом, представяме селекция от най-интересните тапети, които присъстват все повече в домовете. Кой е вашият любим?

1

Пълен с пролет всеки ъгъл

Свеж кът декориран с тапети с листа

Това готино пространство е най-добрият пример. Тапетиран е с модела Floxglove 2 от Deco&Living, а мотивите му от зелени, червени и бели букети ни пренасят в внушителен пролетен пейзаж.Фугите между ролките едва се забелязват на хартия с големи шарки, но за да съответстват добре на чертежите, залепете лентите възможно най-близо една до друга и без да ги монтирате.

2

Модерен стил

тапет в модерен стил

Тапет от този цвят гарантира по-голяма осветеност, особено ако къщата ви няма такъв. Следователно се потвърждава, че яснотата се умножава. Текстилът в нюанси на синьото подсилва това усещане. Освен това се създават ромбовидни форми, които енергизират околната среда.

3

Мраморно

хартия, която симулира мрамор

За да придаде на стаята по-благороден и твърд характер, тази хартия симулира мрамор. Освен това има серия от златисти линии, които обогатяват изображението и постигат по- класически и елегантен вид.

4

Пчелна пита в тюркоаз

пчелна пита в тюркоаз

Този схематичендизайн, подобен на пчелна пита организира образа на всекидневната и предава много съгласуваност и твърдост. Тюркоазеният цвят предлага повече индивидуалност и ни помага да придобием по-младежки характер на пространството, но с известно ретро излъчване, типично за летните стаи.

5

Ретро стил

тапет в ретро стил

Този друг пример демонстрира интересен, динамичен и фин ретро стил. Образът на всекидневната става по-динамичен с квадратните форми, а синият тон създава усещане за чистота.

6

Опростен дизайн

прост тапет

Ако не искаме да си усложняваме живота, белите или почти бели тапети са успешни, тъй като се съчетават добре с останалата декорация. В допълнение, те могат да имат други символи, подредени в шахматен шаблон, както виждаме в този пример.

7

Съвременен дизайн

Съвременен стил

Тази хартия се съчетава много добре с неутралните тонове на мебелите. Освен това има някои схематични модели на розетки, които в крайна сметка помагат за създаването на изтънчен и интересен дизайн.

8

Жълто и зеленчуци

тапет в жълто

Жълтото генерира топлина, тъй като в този случай не говорим за твърде ярък нюанс, а по-скоро за спокоен и спокоен, близък до кремавото. От своя страна има растителни форми, които са подредени по организиран начин, за да тематизират пространството. Начин да вдъхнете живот на стените с тапет.

9

Класически и твърдо

съвременни тапети

Силността на този тапет е очевидна. Неговата тъмнина контрастира с лекотата на мебелите и останалите стени; Освен това помага да се подчертаят завесите, лампата и възглавниците. Има растителни форми в симетричен формат и създава класически стил.

10

Широки ивици

тапет с широки ивици

Постигат се две цели: направете пространството по-светло и "разтегнете" действителните метри. Комбинацията от топли и бели ивици позволява да се създаде фон за работа, оттам и декорацията.

11

Красиви фламинго

Всекидневна с тапет фламинго

Тази част от всекидневната е облечена с оригинален модел, който задава фона на кът за четене. Използван е тапет, който помага да украсите къщата си с фламинго. Мебелите са в същата цветова гама и резултатът е фантастичен!

12

плочка

мозаечен тапет

Какво ще кажете за този мозаечен тапет? геометричните форми в различни нюанси се комбинират, за да създадат динамична и активна среда. Много типично за стаи, които ще се използват много.

13

Деликатни флорални мотиви

Всекидневна с тапети на цветя

На бял фон зеленчукови клонки в синьо. Този дискретен и семпъл дизайн принадлежи към колекцията Zanzibar от Scion, разпространявана от Pepe Peñalver. Изглежда добре навсякъде, винаги с мебели в светли цветове или естествено дърво и подходящи аксесоари.

14

Когато вкъщи има животни, изберете модели от винил

Всекидневна с винилови тапети

Имат хартиен или влакнест фон и горен слой от PVC винил, който предпазва рисунката. Те предлагат много предимства: те са по-дебели и устойчиви на петна, могат да се перат с влажна кърпа, понасят добре светлина и са много устойчиви на влага. В допълнение, дизайнът ги прави декоративен вариант, пълен с възможности: има обикновени, релефни, триизмерни и т.н. Идеално!

15

3D ефект

3d ефект

Друг начин за работа с тапет е чрез 3D дизайни. Те предлагат реалистичен вид и грижа, сякаш са форми, които стърчат от повърхността и генерират отражения. Освен това оранжевото носи топлина и младост.

16

Преходен елемент

кухня с бар тапет растителни мотиви

Имате ли салон с бар? Можете да аранжирате хартия с полихромни зеленчукови дизайни, за да създадете настроение. Белият фон ни помага да създаваме контрасти с мебелите. На снимката модел на марката Scion, разпространявана от Pepe Peñalver.

17

Уникален дизайн

интериор на елегантно оформена всекидневна

Няма по-добро от избора на тапет, който е свързан с цветовете на всекидневната и който също не изпъква много, без да забравяме, че можем да бъдем и оригинални и имат любопитен дизайн и впечатляващи.В крайна сметка шарките изглеждат като схематични листа, които падат, идеални за прилагане на фън шуй в хола.

18

Планирано

боядисана хартия

В този случай хартията е подредена с геометрични форми, които създават цялостна мрежа по цялата стена. Това наистина е красив и изтънчен дизайн за всеки декоративен стил,особено скандинавския.

19

Уличен стил

тухлен тапет

Привлекателен, небрежен и градски дизайн е тапетът с тухлени шарки. Той предлага алтернативен и динамичен аспект, без да забравя, че има реалистичен и много любопитен външен вид, поради което се използва в младежки салони.

20

Цветна мрежа

цветен тапет

Тапетът не трябва да се превръща в изключителна точка на привличане, а трябва да придружава останалите декоративни ресурси и да краси пространството. В този случай се прилага мрежа от линии и кръгове в зелено на бял фон.

21

Градиент

интериор с фотьойл, масичка за кафе и черна стена

Сив тапет под формата на циментова мазилка, където се усеща, че в някои части е по-тъмен, отколкото в други. Приема отличителен и уникален вид, с петна, точки и пръски, които придават усещане за незавършеност. В крайна сметка, това е начин да добавите личен щрих към стаята.

22

Триъгълници

модерен интериор на всекидневна с диван

Красив и приятен тапет с деградирани триъгълници, където сините изпъкват, а другите, които имат по-слаб външен вид, остават на заден план.

23

Звездообразни многоъгълници

съвременна всекидневна с диван и орнаменти пред голям прозорец със завеси

Много интересна тенденция са тапетите с многоъгълни звезди, т.е. мотиви, съставени от различни линии и форми, които му придават звезден и динамичен вид.

24

Тропически

тропически тапет

Тропическият тапет е един от най-добрите варианти. Осигурява известно усещане за натурализъм, сдържаност и оригиналност В този пример листата имат матов зеленикав оттенък, но много добър вариант за декорация на стената зад дивана. Това е от Maison du Monde.

25

Класика, която вече е ретро

тапет с рози

Розовият тапет е класика. Преди е бил във всекидневната на къщите през 19-ти и 20-ти век, но сега може да присъства във вашия дом, предлагайки ретро атмосфера и декорация в еклектичен стил.

Популярна тема