Окончателното ръководство за избор на матрака, от който се нуждаете

Съдържание:

Окончателното ръководство за избор на матрака, от който се нуждаете
Окончателното ръководство за избор на матрака, от който се нуждаете
Anonim

Закупуването на матрак е важна инвестиция за вашето здраве,, тъй като ще го използвате дълги години. Изберете този, който ви подхожда най-добре и спете спокойно, прегледайте ключовете, за да изберете необходимия ви матрак. Това са аспектите и материалите, които трябва да знаете, за да подобрите здравето и почивката си.

дунапренов матрак jysk от фирма wellpur

Как да изберем добър матрак

Лесно е да намерите матраци на добра цена, дори ви позволяват да ги пробвате за известно време, така че няма извинение да започнете да спите веднага, веднъж завинаги. Между другото, добрата основа е също толкова важна, колкото добрата, удобна възглавница, която отговаря на вашите нужди.

 • Твърд или мек? Никой не е по-добър от друг за вашия гръб. Твърдостта на матрака е въпрос на тегло (колкото е по-тежък, толкова е по-твърд), на навици (за предпочитане е да е твърд, ако спите по гръб) и на личен вкус.
 • Пружинен матрак, ако ви е горещо. Тези матраци са много дишащи и прохладни. Най-новите пружини са чувалите, при които всяка самостоятелно се поставя в текстилна торбичка. Тази система прави матраците напълно адаптивни и независими от леглата. Тези със средна твърдост са предназначени за леки хора. Ако тежите повече от 100 кг, ще ви трябва много твърд модел, за да не потънете в него.
 • Матрак от мемори пяна, по-чувствителен към теглото. И към температурата, така че се адаптира напълно към тялото и има тенденция да дава повече топлина. Моделите с висока плътност са най-добри - минимум 50 kg/m3 и е важно да имате добър

  терморегулираща обработка, с няколко слоя -памук, бамбук- изолация.

 • Гъвкав, с шарнирна основа. Матракът винаги трябва да е изработен от материал, който се адаптира към движенията на шарнирната основа, затова изберете дунапрен, латекс или джобни пружини.
 • Със сърцевина от латекс. Тези с най-малко 85% от техния състав се считат за естествен латекс. Те са удобни и предлагат адекватна опора, макар и не най-добрата дишаемост. В споделени легла матракът с латекс или пружинен матрак ще запази независимостта на движение.
спалня с походно легло
Възглавницата е толкова важна, колкото и самият матрак: преди да я купите, изпробвайте я в магазина в позата, в която спите.

Кои са най-добрите матраци за гърба

Изборът на добро парче пяна, пружини или вискоеластик е свързан с вашето здраве, а също и с теглото на всеки човек, ето защо никога не трябва да следвате същото ръководство за закупуване на детски матрак като такъв за човек, който има проблеми с гръбначния стълб, има дори матраци, които се правят по мярка.

 • Кога да се промени? Най-много на всеки 10 години. Материалите се влошават и губят свойствата си за комфорт, без да гарантират почивка.
 • Твърдост. Моля, изберете в зависимост от телесното тегло. Мек матрак за хора под 70 кг; средна до 100 кг и твърда, ако надвишите това тегло.
 • Всичко има значение. Комбинацията от матрак, възглавница и основа (спринг или канапе) е това, което ни гарантира спокоен сън. Изберете всичко наведнъж.
 • Ширина и дължина. За да спи удобно един човек, се нуждаете от минимална ширина от 75 см и 1,50 м, ако са двама. На дължина те трябва да са около 10-15 см отдолу.
 • Материали. Гарантират ни приятна почивка с равномерна температура.

Висококачествени матраци

Фирмите, посветени на почивката, търсят непрекъснато подобрение, поради което следват производствените стандарти и са отдадени на иновациите в текстила, ергономията и ефективността на матраците. Последните новини са тези.

 • Обновяване на кожата. Технологията, приложена при производството на матраци от ново поколение, осигурява ревитализираща и регенерираща защита на кожата.
 • Предлага хигиенни свойства,елиминира миризмата и бактериите.
 • Атермични матраци. Те създават много удобно неутрално топлинно усещане.
 • Задържа и изпарява влагата след изпотяване на тялото, като по този начин поддържа матрака сух и намалява изпарението и телесната температура.

Матраци, които ви отвеждат у дома

Матрак Gold S60 Dreamzone

350,00 €

Ако мечтаете да спите върху памук, с този матрак ще се почувствате в блясък. С дебелина 27 см, с 240/m2 покет пружини и високоеластична пяна, тя ще се адаптира идеално към всички контури на вашето тяло. Размери: 90 x 190 см.

Пружинен матрак Юка

Epeda

869,00€

Тъканта от 100% вискозен жакард има ефективно анти-акарно и антибактериално третиране. Този матрак включва 600 пружини и има обръщащо се лице.

Във вискоеластична пяна

Алкове

216, €54

Този матрак включва хипоалергичен калъф за покриване на вискоеластична пяна, с долен слой с висока плътност (H4), който заема 7 зони. Доставя се навита и вакуумирана. Размери: 90 x 190 x 23 cm.

дунапренов матрак

250,00 €

Този модел Emma е ергономичен и има 17 см сърцевина, с 4 см мемори пяна. Калъфът може да се пере, за да се улесни хигиената. Този матрак следва прецизно контурите на тялото, в 90 x 200 cm

Матрак HR Citta Sleepy

Sleepy

670,00 €

Това е изключително устойчив дизайн, с подплата от хипоалергенни влакна.Включва блок от пяна DomiFoam, 20 cm мек, еластичен и дишащ, но много твърд.

Покет пружинен матрак с висока твърдост

PIKOLIN

631, €99

Дизайнът Troas се адаптира към вас и намалява точките на натиск, благодарение на Viscofoam, ексклузивен материал на Pikolín. Обръща се много лесно в 150 x 190 cm.

Противогъбичен и бактериален матрак

Доброто е красиво

116, €99

Има подплатен горен капак и 3D мрежа на дъното за подобряване на дишането. Този вискоеластичен матрак е с височина 16 см и средна твърдост. Размери: 90x190 cm

Матрак с гел мемори пяна

Сладканощ

224, €99

Това е ортопедичен дизайн, който ви осигурява здрав и по-спокоен сън. Висока е 25 см, за да ви осигури почивка. Размери: 90 x 200 см.

Популярна тема