Съвети за декориране на всекидневната според професионалистите

Съвети за декориране на всекидневната според професионалистите
Съвети за декориране на всекидневната според професионалистите
Anonim

В повечето къщи всекидневната е най-голямата стая и тази, в която прекарваме по-голямата част от времето си. В него извършваме голям брой дейности, използва се ежедневно и се превръща във видимо помещение за всички гости. Ако искате да подновите имиджа му, ние ви даваме няколко съвета за декориране на всекидневната според професионалистите.

Първи въпрос: обновете декорацията на всекидневната. Къде да започна? В студиото за интериорен дизайн Deleite Design са ясни: ключовете към добре декорирана всекидневна минават през оптимално разпределение. На свой ред добавят, че "диференциацията на средата според полезността, която ще им даде" и "играйте с мебелите или декорацията, за да разграничите тези зони, без да забравяте, че те трябва да създадат глобален набор и да функционират естетически".В този смисъл е важно да имате мебели по поръчка.

Как да декорирате всекидневната

Когато декорирате всекидневната, Deleite Design посочва идеята за създаване на точки на изтънченост. За да направите това, е необходимо да "смесите материалите, колкото повече по-добре, без да губите баланса, с тъмни тонове, дърво като орех, мрамор, огледала, кадифе, корнизи по стени и тавани…" и според новите тенденции интегрирайте "големи произведения на изкуството, като картина или скулптура, сякаш са специална част от музей".

От студиото добавят като елегантна и шикозна опция "правете натюрморти с декоративни предмети" или дори "изведете колекция и я поставете така, че да изглежда като изложба“. Те също така помнят, че за промяна на външния вид има две валидни опции: „преместете мебелите, които винаги придават различна точка на хола, и се опитайте да преместите мебели или лампи, които са били в други части на къщата, за да видите как работи".

Запознайте се с деко тенденциите за всекидневната

Важна стъпка би била да знаете деко тенденциите и да знаете какво е новото в магазините. От екипа за декорация на фирмата с онлайн магазин Lola Home изтъкват три идеи: „правете промени в цветовете всеки сезон,в основните части или в някои аксесоари“, „придайте важност към тъканите, като например кадифето, което определя тенденцията тази есен-зима", а също така "добавете уникално парче, което е главният герой на стаята и осигурява ексклузивност".

Други промени в декора, които правят всекидневната по-приветлива за екипа на Lola Home: „създайте зелено пространство, което се свързва с природата, съживете хола си с растения, и ги комбинирайте с материали като растителни влакна и естествени тъкани, за да създадете удобна и спокойна среда". Вместо това, за Deleite Design, "топло осветление за всекидневната, което помага да бъдете по-спокойни и удобни, както и избор на килими с подходящ размер, нито големи, нито малки, които рамкират пространството".

Ред и оформление в хола

Накрая, редът и разпределението на стаята заслужават отделна глава. Те са ключов проблем във всички видове всекидневни, особено защото с декорацията искате да създадете среда, която генерира благополучие, а наличието на твърде много неща се посочва като основна причина за стрес в home, според последното проучване Life at Home, изготвено от Ikea. Накратко, не чакайте повече и се отървете от предметите, които сте натрупали, за да се появи истинската същност на вашия хол.

1

ТАПИЦЕРИЯ В СВЕТЛИ ТОНОВЕ

бял хол с червен диван

Тапицерията в светли тонове е лесна за актуализиране с възглавнички и карета, но… ако сте се влюбили в дизайн в интензивен цвят, давайте! Вдъхновете се от тази среда: диванът се превръща в краля на стаята с възглавници, които го подобряват, неутралното кресло нюансира здравината му, а килимът обединява тоновете.

2

СЪВЕТСТВИЕ ЗА ЕДИН ЦВЕТ

сива и розова всекидневна

Опростете цветовата схема с мека палитра, като тази в тази сива стая, ако искате спокойна атмосфера. Стаите в неутрални тонове са лесни за работа. Нуждаете се само от фини контрасти, за да оживите декора.

Диван Милано, от Designers Guild, в Usera Usera. Фотьойл от BoConcept (1059 евро). Морганитен килим от Дженифър Манерс. Картина с пеньоар, от Farrow & Ball.

3

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МЕБЕЛИ

всекидневна с розов диван

Винаги имайте предвид съотношението на прозорците и разположението на прозорците и радиаторите. Три попадения в този случай, разположението на седалките в паралел прави циркулацията течна, холните маси позволяват гъвкаво разпределение с лесното си пренасяне и подреждане, а високият бюфет, който може да се побере като ръкавица към свободното пространство между прозорците.Диван Charley (799 €), фотьойл (559 €), пуф (339 €), маси за кафе (159 €/2), бюфет (859 €) и килим (109 €), от La Redoute Interieurs.

4

ДВА ИЛИ ПОВЕЧЕ

всекидневна с големи прозорци

Кръглите холни маси, също и тези с органични форми, без ръбове, правят по-течна циркулация в хола и, ако се комбинират две или повече, те могат да бъдат подредени заедно или поотделно, пред дивана или отстрани, за да адаптират стаята към броя на хората и извършваната дейност. Комплект маса Pilea (110 €), диван Glenn (399 €), фотьойл Mauricette (130 €) и килим Greeny (89 €, 99 €). Всичко от Maisons du Monde.

5

TAPICERIAS

тапицирано кресло

Ако е време да претапицирате стола или дивана, възползвайте се от възможността да промените външния им вид с тапицерия, различна от тази, която са имали, и ще изглежда, че сте в чисто нов хол. Експертен ресурс с незабавен обновяващ ефект: комбинирайте две материи, за да направите дизайна по-привлекателен и уникален. Кадифе Sukhna и Pavia, от Designers Guild, в Usera Usera (от €128/m).

6

ОСНОВЕН ШКАФ

хол с мебели икеа

Тази поредица от макси чекмеджета осигурява по-голям капацитет за съхранение във всекидневната, ако вътрешността й е разделена, за да се организира добре. Също така, това е алтернатива на опцията използване на цялата височина на стената; актуална е и не претрупва, защото оставя предницата свободна за персонализиране с картини и снимки. От Ikea: композиция, съставена от три мебели с размери 1,20 х 0,40 х 0,38 м (90 евро всяка), фотьойл (199 евро) и килим (299 евро).

7

ЗАВЕСИ

хол със завеси на цветя

Те са ключов елемент в декорацията на всекидневната, който поражда много въпроси. Какво да правим с тях? Решение, посочено от студиото за интериорен дизайн Deleite Design: „добавянето на капки с тъкан с присъствие ще направи стаята по-висока и прозорците изглеждат по-големи. Препоръчително е да ги инсталирате покриващи около 10 см стъкло и преминаващи през съседната стена на около 50 см". От Джейн Чърчил, в Gastón y Daniela: японска щампа Collette (156,45 €/м), коприна Sassino върху дивана (114,34 €/м) и тапет с цветя Batali (139,03 €/ролка).

8

НЯКОЛКО МЕТРА

малка всекидневна

Премахването на масичката за кафе в мини всекидневните е опция, въпреки че разнообразието от дизайни и размери прави възможно намирането на решение за всяко пространство. Тук се спряхме на масата Rodan на Pinch. Диван Emerson, от Sofa.com. Норфолкска раирана щора, от Иън Манкин, в Ганседо. Килим, от Linie Design.

9

ИДЕАЛНАТА ДВОЙКА

ikea всекидневна с диван landskrona

Безпогрешната формула за създаване на спокойна всекидневна: диванът и фотьойлът имат общ дизайн, а тапицерията им е неутрална. Ако се страхувате от бяло или бежово, сивото може да е вашият цвят. Изберете възглавници с фини контрасти и обновете атмосферата със стени в актуален нюанс. Колко време мина, откакто разгледахте цветните диаграми? Те винаги носят новини! Деко завършващият щрих тук: подовите лампи със съвременен дизайн и килимът с дълбок косъм.Диван и фотьойл Landskrona (499 и 299 евро), калъфи за възглавници (от 3 евро), маса (69 евро), подова лампа (49, 99 евро) и килим (119 евро). Всичко от Ikea.

10

ПО-ОЧАРОВАТЕЛЕН

дървен бюфет wapong

Ако разглеждате бюфета само като единица за съхранение, вие ограничавате неговите декоративни възможности. Създайте върху него натюрморт, който съчетава парчета с различна височина и обем, добавете растения и цветя в една или повече вази и ще видите как придава тази нотка топлина и добър вкус на стаята.

De La Redoute Interieurs: бюфет Wapong, бук; размери 1,50 x 0,50 x 0,80 m (999 €), огледало Alaria (79,99 €) и аксесоари (от 12,99 €).

11

СОЛО

хол с тапети с ефект на камък

Праволинейният дизайн на масата с ултра-ярък зелен мраморен плот, подобен на модела Lithos от Max alto, определя съвременния стил на тази стая. Проследете основата на вашата декорация с избора на маса, диван и лампа за хола с много общи неща - те споделят изискани линии и черен цвят - се разкрива като начален точката е успешна.

Последният щрих на изтънчеността: оригиналността на тапета с ефект на камък.

12

ОСНОВЕН ШКАФ

малък хол с мебели от ikea

Тази поредица от макси чекмеджета осигурява по-голям капацитет за съхранение в хола, ако вътрешността й е разделена, за да се организира добре. Освен това е алтернатива на възможността да се възползвате от цялата височина на стената; актуална е и не претрупва, защото оставя предницата свободна за персонализиране с картини и снимки.От Ikea: композиция, съставена от три мебели, 1,20 x 0,40 x 0,38 m (€90 всяка), фотьойл (€199) и килим (€299).

13

СВЕТЛЕНИЕТО НЕ Е СВЕТЛЕНИЕ

хол с прозорци и сив диван

Проектирането на проект за осветление за всекидневната е от съществено значение, за да я направите по-приветлива и да повишите нейното декоративно ниво; импровизирането може да съсипе декорацията на околната среда. Като общо правило осветлението трябва да е разнообразно, за да отговаря на дейността и времето на деня. Комбинирането на общо, точково и амбиентно осветление ви позволява да увеличите, намалите или допълните интензитета на светлината, ако е необходимо. От Maisons du Monde: подова лампа Caliente (129 €) и таванна лампа Douglas (120 €), диван Haubert (1390 €) и маси (от 59,99 €).

Популярна тема