Този малък апартамент е реновиран, за да придобие простор

Този малък апартамент е реновиран, за да придобие простор
Този малък апартамент е реновиран, за да придобие простор
Anonim

Студиото за вътрешна архитектура Emmme Studio беше отговорно за цялата реформа и декорация на този апартамент, разположен в центъра на Мадрид. Ирен, собственикът му, искаше разпределение повече функционални и създавайте стилни среди, които отразяват вашата личност. Тя знаеше точно какво иска и в Emmme Studio се фокусираха върху нея, за да постигнат дома на мечтите си.

Малък апартамент в Мадрид: Жилищна площ
МНОГООБРАЗНА СРЕДА. Традиционната масичка за кафе беше заменена от различни странични маси, които позволяват промяна на оформлението на стаята според нуждите .

ДИКАТ ИНТЕРИОРИ

Следвайки творческата тенденция, която взема предвид хората и природата преди самото пространство, архитектите и интериорните дизайнери Ана, Лара и Нахия - целият екип на Emmme Studio - първото нещо, което направиха, беше да проучат вкусовете на Ирен и трябва да разработи проект, който да отговаря на това, което иска. Първо те реорганизираха наличните метри, след това създадоха скандинавски, уютен и естествен стил и накрая се фокусираха върху детайлите.

Малък апартамент в Мадрид: Дневна
Диванът е от The Sofa Company; страничните маси от El Corte Inglés и картините от Habitat.

Естествена светлина облива всекидневната, която беше декорирана в неутрални тонове, с бели и сиви стени и тапицерия. Текстилните допълнения и малки аксесоари са избрани в различни нюанси на зелено и розово, за да добавят свежа и безгрижна нотка към околната среда.

СТРАНИЧНИ МАСИ. Те са избрани от различни височини и стилове, за да се постигне много оригинална композиция.
Малък апартамент в Мадрид: Трапезария
Масата от Habitat и столовете от SuperStudio.

Стената на трапезарията беше украсена с тапети с геометрични мотиви от Ferm Living, което спомага за подобряване на мебелите: особено бюфета в скандинавски стил от La Recova.

ПЕРФЕКТЕН РЕСУРС. Трапезарията, кухнята и всекидневната са разделени благодарение на хартията, която покрива стената.
Малък апартамент в Мадрид: Трапезария
Таванната лампа е от Muuto.

Благодарение на визуалната връзка и необикновената осветеност, всекидневната, трапезарията и кухнята, които образуват голяма социална зона, се възприемат като едно пространство. Дървените капаци бяха оставени съблечени, за да придадат на всичко величествен вид.

КУХНЯ ОТВОРЕНА КЪМ ДНЕВНА

малък апартамент в мадрид отворена кухня

Кухнята беше разпределена на два фронта, с полуостров, който помещава плота и освен това, както се вижда отвън, служи като барплот за закуска. Придружаваше я и две табуретки от Мебели Култ. Мебелите в самата кухня са избрани бели и с гладки фронтове, без дръжки.

КЛЮЧОВЕ КЪМ РЕФОРМАТА

Екипът на Emmme Studio събори някои прегради и реши да построи други, за да постигне много по-удобна къща, с отворени, просторни и комфортни стаи и някои отделни ъгли, тъй като Ирен мечтаеше за къща, която има пространства за наслада с приятели, но и спокойни стаи, където можете да се отпуснете. Следващата стъпка беше да изберете стила, който да доминира в цялата къща. Собственикът е влюбен в датския дизайн и екипът от декоратори успя да улови тази страст във всяка стая на къщата.

Малък апартамент в Мадрид: Спалня
ШИКОВНОТО ДОКРИВАНЕ. Леглото беше анимирано с композиция от възглавници в координирани тонове, с различни форми и размери.

ТОПЛА И СПОКОЙНА СПАЛНЯ

Малък апартамент в Мадрид: Спалня
Тапетът е от Ferm Living, а килимът е от Kenay Home.

Следвайки същата естетика като останалата част от къщата, за декорацията на спалнята е избран много семпъл скандинавски вид: стени в меки цветове, дървени мебели и естествени тъкани.

По този начин дървеният под беше съчетан с бели стени в цялата къща, с изключение на трапезарията и главната спалня, където бяха използвани различни тапети за очертаване и подобряване на декорацията. Що се отнася до мебелите, дървените мебели в меки тонове бяха комбинирани с дизайни на прави линии и други в деликатни извити линии, които осигуряват привлекателна динамика. Разбира се, бяха поставени само онези части, които бяха наистина необходими, за да се избегне създаването на претоварени стаи, и беше избрана цветова палитра в студени тонове с фини мазки на цвят, които придават свежест и жизненост.

БАЛАНС И ДОБРОПОЧУВСТВИЕ В БАНЯТА

малък апартамент в мадрид баня
Таванните лампи са закупени от Etsy. Кърпите са от El Corte Inglés, а вазата е от Habitat.

Банята беше покрита с бяла плочка на метрото. Зоната на мивката е решена с дървена мебел и голяма луна без рамка, за да се получи простор и светлина. За осветяване на банята бяха монтирани две таванни лампи с открити крушки.

ПЛАН НА КЪЩА

Малък апартамент в Мадрид

След реформата къщата разполага с голяма обща част с обединени хол, трапезария и кухня и две спални; един от тях, основният, сега се радва на естествена светлина.Творбите са използвани и за създаване на съблекалня на мястото, където преди е имало трета спалня, и за разширяване на банята.

КЛЮЧОВАТА ЧАСТ

нощно шкафче
Нощно шкафче във винтидж стил, модел Jimi, €100, €99, продадено в La Redoute Interieurs.

Популярна тема