Чихуахуа: характеристики и грижи

Чихуахуа: характеристики и грижи
Чихуахуа: характеристики и грижи
Anonim

Не позволявайте на размера му да ви заблуди. Въпреки че изглеждат като малки и уязвими кученца със заострените си уши, нищо не е по-далеч от истината! Чихуахуа са една от най-смелите породи, които съществуват, и тъй като не са наясно с височината си, те не се страхуват да се изправят срещу всеки съперник, независимо дали човек или куче. Хайде, те ще ви защитават до безкрайност и отвъд Искате ли да знаете повече за тези сладки малки животни?

Смята се, че чихуахуа е порода, разработена от толтеките и кръстена на мексиканския щат Чихуахуа, но оригиналното им име изглежда е Течичи. Ясно е, че това е една от най-старите породи в Америка.

Като една от най-малките съществуващи породи кучета, те ще се нуждаят от специфични грижи, така че намирането на материала, който отговаря на техния размер, може да бъде малко сложно. Така че не пропускайте селекцията от красиви и оригинални нашийници за кучета, в които ще намерите разнообразие за всякакви размери домашни любимци.

Характеристики на чихуахуа

Чихуахуа е една от най-малките породи кучета, които съществуват. Тежат между 1 и 3 килограма и обикновено са с размери около 15 см. Имат къса права коса, но има и варианти с дълга коса. Техните изправени, заострени уши и кръгли, леко изпъкнали очи им придават вид на любопитни кучета.

Те са много общителна порода, , така че не е лоша идея да имате две чихуахуа, които да образуват глутница и да се придружават взаимно в игрите си. Да имаш чихуахуа е като да имаш любящо бебе, което ще иска да бъде с теб през цялото време, но внимавай, защото третирането му като дете само ще го превърне в животно капризно и разглезеноНикога не забравяйте, че това е куче, а не човек!

Не се изненадвайте, че прекарват половин ден в дрямка, особено когато са кученца. Разбира се, щом се събудят… вихрушката идва! Тъй като са толкова малки, те имат много енергия за освобождаване и ще искат да играят през цялото време Съвет: ако цените обувките си, по-добре ги скрийте.

Едно от предимствата да имаш куче играчка е, че можеш да го вземеш със себе си навсякъде (и то е във възторг).

Както казахме, чехлите са една от любимите им закуски, така че е необходимо да имат много играчки за дъвчене Във всеки случай, когато са малки и зъбите им растат, няма да могат да избегнат да ви ухапят дори за ръката (с обич, да). Не е препоръчителна порода в домове с малки деца. По принцип заради тяхната крехкост, но и защото са кучета с много характер и ако много ги притесняват могат да хапят.

1

Пискучи

чихуахуа стои

Ако страдате от безпокойство или лесно се стресирате, чихуахуа може да не е за вас, тъй като те са една от най-лаещите породи Въпреки че, както при всички кучета, a доброто образование от самото начало може да направи чудеса! Както и да е, ако сте избрали чихуахуа за партньор в живота, ние ви уверяваме, че няма да скучаете нито за миг.

2

Винаги заедно

чихуахуа в халат

Освен да го носите в чантата си на улицата, можете също да го разхождате из къщата с халата си… Възможностите са безкрайни! Без шеги, те обичат да са залепени за вас и да се чувстват защитени, но точно поради тази причина внимавайте да го слагате на леглото.Те са по-умни, отколкото си мислите, и веднага щом опитат предимствата на вашия вискоеластичен матрак, никога няма да поискат да слязат.

3

Хайде да се разходим

чихуахуа в чанта

Те са много чувствителни към студа (не забравяйте, че идват от Мексико), ще трябва да носите пуловер. Колко красив е той?

9, €99

4

Sleepyheads

чихуахуа спи

Както казахме, чихуахуата спят по-голямата част от деня. Купете му легло и той ще бъде най-щастливото куче.

19. €79

5

Вашето одеяло

чихуахуа спи

Защитете ги от студа с одеяло само за него.

21 €

6

Хранилка и поилка

хранилка и поилка за кучета

Наличието на хранилка и поилка заедно прави храненето много по-лесно.

5, €85

7

Хобикуче

Вземете го със себе си

снимка

€24,00

Тази модерна чанта всъщност е носач, където можете да вземете вашето чихуахуа по-щастливо от яребица и много топло!

8

PETCUTE

Сладки сънища

снимка

39,59 €

За да може вашето чихуахуа да спи като бебе, то ще трябва да има легло, удобно като вашето (така че да не иска да го узурпира).

9

Heiqlay

Много кучешки чорапи

снимка

12, €49

Когато температурите паднат, той ще оцени, ако защитите лапите му.

10

Jingbtful

Време за почивка

снимка

19,99 €

За да ви накара да забравите за маратонките си за известно време, това прасенце толкова сладко ще стане ваш приятел в игрите.

Популярна тема