Трикове, за да спестите за Коледа и да нямате повече разходи

Съдържание:

Трикове, за да спестите за Коледа и да нямате повече разходи
Трикове, за да спестите за Коледа и да нямате повече разходи
Anonim

По време на Коледа разходите за подаръци, ястия и партита рязко нарастват. Като цяло правим значителни финансови разходи, когато в действителност можем по-добре да управляваме парите и да правим правилните покупки. Ето защо искаме да ви дадем няколко трика, за да спестите по Коледа и да нямате повече разходи. Идеята не е да правите компромис с качеството и забавлението.

Коледа е време, когато обичаме да си доставяме удоволствие. Подаръците, храната и украсата предполагат допълнителни разходи за нашия джоб; но не винаги е необходимо да плащате високи цени. Има възможност за закупуване на качествени и ефективни продукти на много добра цена, само е въпрос на търсене и контрол на закупеното. Затова нека да видим някои начини да изживеем Коледа, без да се налага да харчим твърде много.

Екологична коледна украса

Облечете дома си с креативни предложения, като тази коледна маса без отпадъци, която тя създаде заедно с интериорния дизайнер Изабела Бо. Това е устойчиво решение, при което са използвани реставрирани мебели и рециклирани елементи за декориране на тази рустикална и ретро среда. И помнете: една еко-отговорна маса винаги изхвърля съдовете за еднократна употреба.

zero waste коледна маса с предложение на интериорния дизайнер isabella bo

Възпроизведете тази атмосфера в дома си, като спасите емайлирани съдове от 70-те години на миналия век, ръчно изработени стъклени съдове от кехлибар, ленена покривка и глинени вази.Облакът от сухи клони, който се издига над тавана, е направен от мимози, палмови листа, пера от пампа и клонки, събрани по пътя на река Сегура. Ако имате нужда от още съвети, вижте тези 12 устойчиви и екологични коледни украси.

Купете подаръци рано

Възползвайте се от отстъпките за Черен петък, Кибер понеделник или разпродажби, които всяка година идват по-рано от Коледа. Освен това, като го правите с времето, ще можете да сравнявате цените и да не плащате повече за същия продукт. Потърсете оферти чрез деко подаръци за Коледа, които са красиви и интересни. Можете също да се насочите към аутлет магазини, където ще намерите качествени артикули от минали сезони на невероятни цени.

Попитайте Тримата мъдреци или Дядо Коледа за нещата, от които наистина се нуждаете; тоест тези, които рано или късно ще трябва да купите. Напишете писмо с това, което смятате за важно и се уверете, че всичките ви подаръци имат разписка за подарък.Целта е да можете да го върнете, ако не сте успели и парите да не бъдат загубени.

Направи си сам подаръци

Ако има много от вас в семейството, играйте на невидимия приятел. Това е забавен и ефективен начин за спестяване. По този начин всеки има подарък, но вие купувате само един; следователно икономическото спестяване е значително. Това е добро решение и всички печелят, тъй като подаръкът ще бъде персонализиран и не изисква много усилия да търсите подаръци за всеки член на семейството.

В този смисъл, присъединете се към модата „направи си сам“и изненадайте приятелите и семейството си с ръчно изработени подаръци, като коркови подложки за пътнически напитки или повторно използване на предмети, които имате за дома, и направете всичко видове дизайни, които смятате за оригинални и заслужаващи да бъдат подарък. Всичко е въпрос на въображение и практичност. Частен случай може да бъде тази закачалка, за да направите органайзер за бижута.

Друга възможност е да направите вкусен подарък, за да покажете своите пекарски умения, като направите вкусни бисквити. За да направите това, можете да превърнете кутиите Pringles в подаръчна кутия за бисквитки. В крайна сметка те имат по-голяма сантиментална стойност, защото са направени с мисъл за получателя.

Подарете играчки от дърво, гума или плат и определете бюджет.
Коледна украса
Много внимателно: Изчислете какво можете да похарчите във всяка от игрите: храна, подаръци, пътувания и т.н., и не излизайте от това изчисление. Плащайте в брой или с дебитна карта и избягвайте финансиране.

ДЕКОРАЦИИ ЗА НИСКА КОЛЕДА:

Стъклени коледни топки (x16)

Maisons du Monde

900,00 €

LED коледна елха

24, £95

Порцеланови чинии (4)

La Redoute

17, 98 €

етикети за подаръци

Amazon

Планирайте коледното меню

Помислете за първото и второто ястие за гала вечеря и закупете основните съставки преди време. Купуването месец преди Коледа означава по-достъпна цена. От друга страна, ако изчакате до навечерието на празниците, разходите за продуктите са по-високи.Не забравяйте, че ако планирате списъка за пазаруване в супермаркета, можете да спестите до 25% от бюджета си. Замразете продукти като морски дарове, агнешко или ципура, които стават по-скъпи с наближаването на датите.

коледна трапеза

Можете също да потърсите по-евтини алтернативи или да приготвите по-обикновена храна чрез коледни мезета или по-прости, но достойни за празнуване ястия. Всяко време е подходящо да прекарате известно време със семейството и приятелите; следователно нищо по-добро от това да придружите чаша вино с малък аперитив.

Ако обаче имате нужда от по-сложни разработки и искате да се погрижите за презентацията, идеалът е да направите креативно и оригинално меню за коледен обяд или вечеря на Бъдни вечер. Целта? Изненадайте всички гости.

За да избегнете разхищаването на храна и преди всичко да научите как да използвате остатъците в кухнята, купувайте на едро. Това е начин за намаляване на употребата на пластмаси в опаковани продукти и също така за намаляване на въглеродния отпечатък, произведен от транспорта.

Създаване на домашна коледна украса

плетени коледни орнаменти

Рециклирайте коледни украси от минали години или направете красиви занаяти за Коледа „направи си сам“. Идеята е да станем занаятчии и дизайнери, за да декорираме къщата според личните си вкусове. Затова ви препоръчваме да събирате предмети от природата като шишарки или камъни и да ги рисувате или да правите висулки за дървото с филц или плетене на една кука.

По-зелена Коледа

За да представите подаръците си по устойчив начин,не се колебайте да използвате вестници или естествени елементи, като клони или шишарки; също и красив платен шал за практикуване на японската техника furoshiki.Винаги има много оригинални идеи за опаковане на коледни подаръци.

Можете да се насладите на Коледа, като уважавате природата. Въпреки че може да ви се стори красива, не използвайте зелен цвят, той е на ръба на изчезване. Нито мъх във Витлеем, защото той е необходим елемент за формирането и защитата на почвата и покълват семена.

Когато избирате коледно осветление, потърсете по-ефективни решения и се опитайте да не губите несъзнателно енергия. Заменете гирляндите с нажежаема жичка с LED светлини и ще постигнете спестяване на 80% от разходите за енергия. Заложете на вертепи и статични фигури и ограничете часовете на осветление. Дори поставете златни и сребърни декорации, защото те позволяват отразяването на светлината и по този начин намаляват електрическата енергия.

Накратко, имате възможност да спестите на Коледа и цената на януари не е толкова висока. По същия начин можем да се забавляваме на тези партита, стига да прилагаме разумни разходи.Целта е да не пилеем пари, за да имаме най-доброто, а да се наслаждаваме на онези неща, които имаме под ръка и които ни помагат да създадем красива, спокойна и коледна атмосфера.

Популярна тема