Тенденциите в декорациите за 2022 г

Съдържание:

Тенденциите в декорациите за 2022 г
Тенденциите в декорациите за 2022 г
Anonim

Декорацията, както и модата, също има своите тенденции Въпреки че всеки интериорен дизайнер има свой собствен стил, много съвпадат в използването на подобни архитектурни решения, концепции, материали, цветове и части. Случайно ли е? Съвсем не, затова следваме насоките в индустрията и препоръките на някои експерти, за да открием и хитовете на годината, които ще продължим да виждаме през 2022 г.

Отворено разпространение

Отворената концепция или диафаналното разпределение е едно от тях. „Нека не забравяме, че спечелването на метри в домовете ни е лукс, за който всички мечтаем“, казва интериорният дизайнер Наталия Субизарета.„Днешните апартаменти, все по-малки и по-малки, се преоценяват с това решение. То инвестира в многофункционални стаи.“Концепция, която освен в хола, се прилага и в други стаи в дома. „Сливането на спалнята и банята е безопасен залог за придобиване на усещане за простор. Но тоалетната и душ зоните трябва да бъдат изолирани, за да се избегнат миризми и влажност“, пояснява той.

Отворените кухни, които споделят зоната за хранене и готвене, почти винаги на остров, печелят точки. Говорим за социални кухни, които се превръщат в епицентъра на къщата, мястото, където прекарвате най-много време, но с многофункционални кътове, за да можете да работите или учите, да съхранявате, да се срещате със семейството и приятелите и, разбира се, да готвите. Огражденията са друга тенденция, която остава. "Те ни помагат да създаваме среда с минимална загуба на пространство и много висок естетически принос. Тъй като са направени по мярка, всеки дизайн може да бъде персонализиран", обяснява Виктор Зорита от студиото Backsteen.Ние предлагаме 30 фантастични идеи за отваряне на кухнята към всекидневната.

Минималистична декорация

Неутралните тонове, дървените мебели и рафията, които определят северния стил, все още са на мода. Те са организирана среда и са проектирани да живеят. Елегантността се крие в простотата, така че тази година залагаме на интериорен дизайн, при който по-малкото е повече, с мебели с прости линии, светли тонове и липса на декоративни елементи. Търсите много светла, практична и много подредена къща. Разбира се, отворените концептуални пространства в трапезарията, храната и салона са нашите най-добри съюзници. Ние знаем как да декорираме минималистична, модерна и изискана всекидневна.

Рециклирани и естествени материали

„Комбинираните материали ще бъдат много популярни през 2022 г.“,според Géraldine Florin, артистичен директор на Maisons du Monde. За специалиста по декорация: „Тайната е да комбинирате сурови и обработени материали, матови и лъскави, естествени и цветни, за да изпълните интериора с живот“.Важно е да имате предвид, че "рециклираните материали присъстват все повече всеки ден. Майсторството придобива все по-голяма популярност, а конопът и коприната се превръщат в перфектните допълнения към бельото в домашния текстил." Това са еко тенденциите за декориране на вашия дом: преработване, рециклиране и персонализиране.

В този смисъл екологичният дух и устойчивостта продължават да ръководят декорацията през 2022 г. Естествените влакна продължават да са в тенденция, защото осигуряват свеж и светъл въздух в околната среда, особено в таванните лампи с паравани от ратан или естествени материали, също и в макраме гоблени или в столове със седалки от плетено въже. Предмети, които идват от повторно използване, като завеси, направени с бутилки, от Ikea, имат почетно място.

Индустриален стил

Средата, вдъхновена от фабриката, носи точки. Индустриалният стил в декорацията има мъжествен вид и се фокусира върху излагането на архитектурните форми на пространството, както стени, така и структурни елементи, като напр. греди или тръби.Характеризира се също с използването на сурови, метални, дървени и кожени материали, с отворени концептуални оформления и мебели в тъмни покрития. В индустриална среда доминират големите прозорци и цветовата палитра е черна и огромната гама от сиви нюанси, със светлинни проблясъци, осигурени от металните части.

Растения, много растения

Най-добрият начин да пренесете природата в дома си е да го напълните с растения,грижите за някои видове са много лесни, но можете да изберете и изкуствени растения. Създайте свой собствен оазис с 30-те най-устойчиви стайни растения за вашия дом. Това докосване на зеленото подобрява физическото и психическото благосъстояние и много подправки са способни да абсорбират най-вредните летливи съединения от въздуха. Този списък ще ви бъде много полезен, за да откриете 10-те растения, които пречистват въздуха във вашия дом.

Най-добрите цветове за декорация

Шоколадови, кафяви, камилски или карамелени тонове ще бъдат фаворитите тази година, особено пастелните.Това е завръщане към 70-те години, но и към изтънчеността на арт деко средите. Не можем да забравим яркия цвят на годината: pantone Very Peri, весел тон, който е идеален за създаване на топла атмосфера.

1

Стени с индивидуалност

апартамент в киев с ретро спалня и платнена стена

Добрият стенопис променя облика на спалня, коридор или всекидневна. Тапетите създават уникална среда, която също се постига с винил, фототапети или текстурирани стени, с покрития, интересни като гранита, защото е устойчив на удари и драскотини. Тази вдъхновена от изтока обстановка е дело на украинската дизайнерка Александрина Лукач.

ОЩЕ ИДЕИ: 30 ОРИГИНАЛНИ ИДЕИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ НА СТЕНИТЕ НА ВАШАТА КЪЩА

2

Бляскава баня

бляскава баня, в зелени тонове, деко тенденция през 2022 г. според houzz

Изтънчеността е инсталирана в най-интимната стая на вашия дом. Баните излъчват изтънченост благодарение на избраните материали за облицовките им, които винаги са приятни на допир. Зеленият тон е надстройка в тази среда, предложена от Houzz. Суровите, порести и несъвършени покрития се използват в спомагателни мебели, като пейки, рафтове или табуретки.

3

Как да осветяваме открити пространства

бяла кухня, отворена към трапезария

При отворено оформление не е нужно просто да премахвате стени.Интериорният дизайнер Наталия Зубизарета обяснява, че "ще трябва да промените осветлението на таваните и електрическите контакти. И е възможно през преградата да минават нагревателни тръби и тръби, които трябва да бъдат премахнати." Както в тази реформа, от Лорена дел Позо.

ОЩЕ ИДЕИ: КЛЮЧОВЕ ЗА ИЗБОР НА ЛАМПА ЗА ВСЯКА СТАЯ

4

Какво е отворено концептуално пространство?

кухня с отворена концепция, отворена към всекидневна

"Състои се от обединени зони, които априори са замислени като независими. По този начин се създава едно по-голямо и по-удобно общо пространство", обяснява интериорният дизайнер Наталия Зубизарета. Областите, които най-много се присъединяват? "Кухня, хол и трапезария. Вече не искаме да приготвяме храна наказани, а залагаме на кухня, която да споделяме със семейството и приятелите", уточнява Наталия.Интериорният дизайн е подписан от BIanca Bosman.

5

Изолират ли загражденията?

хол със стъклена преграда в кухнята

"Стандартният корпус не осигурява висока топло- или звукоизолация, въпреки че ако системите за отопление и охлаждане са правилно инсталирани, не трябва да има загуба на топлина или студ. Но това е добро решение, когато става дума за избягване миризми“, обяснява Виктор Зорита от Backsteen. Така е и в тази кухня, декорирана от María Santos. В замяна на това стъклените заграждения позволяват на светлината да тече и да удължава пространствата. Това е малка реформа, без усложнения, но "важно е да се вземат точните мерки, за да не се правят грешки."

ОЩЕ ИДЕИ: ВСИЧКО ЗА СТЪКЛЕНИТЕ КОРПАЦИИ

6

Разрушаване на стени или не

спалня в хола

"Технически е възможно да се обединят пространства, стига да няма носещи стени -продължава Наталия Зубизарета-. Препоръчвам да се консултирате с техник относно възможното разрушаване на преградите. Не можете да изтриете и колони или греди. Ако сградата е с дървена конструкция, архитект трябва да направи проучване, в случай че в даден момент е необходимо да се подсили конструкцията". Тази реформа е от Idearch Studio.

7

Естествени материали

тенденциите в декорацията винаги търсят естествени материали

Независимо дали е естествен - дъбовият под е задължителен -, ламиниран или керамичен, "това, което успява е, че е подобно на дърво, с чепове, вени… и че всяко парче е различно от предишното който да предлага нередовност и съответно автентичност, защото природата не винаги е една и съща“, уточняват от фирма Quick-Step.На снимката ламинат от колекция Eligna.

ОЩЕ ИДЕИ: МЕБЕЛИ ОТ ВЛАКНА, КОИТО ЩЕ ВИ ПОКОРЕТ

8

Видове структури

индустриална декорация със стъклена ограда и големи прозорци

"Фиксираните заместват стените. Рамките имат фиксирана обърната U-образна форма и място за преминаване в центъра. В плъзгачите едно или няколко листа се плъзгат по релсова система. Половинната височина се поставя върху зидана стена. Акордеонните имат три или повече крила, които се сгъват. А сгъваемите могат да функционират като врати", казва Зорита, като това двукрило заграждение, направено от Backsteen.

9

Геометрични шарки

индустриалният стил винаги показва архитектурни елементи

Хидравличните настилки показват геометрии в своите плочки с уникални геометрични рисунки. Виниловите килими симулират този ефект, както може да се види в този проект на архитекта Сара Аройо, която го използва, за да дефинира кухненския остров.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: ОТВОРЕНА КУХНЯ В ИНДУСТРИАЛЕН СТИЛ В АПАРТАМЕНТ НА ​​СТОЛЕТНИЦАТА

10

Гранит и мрамор

мраморните стенни и подови покрития са успешни в банята

Мраморните покрития са перфектните покрития за стени и подове. Нурия Изкиердо от фирмата Levantina ни казва, че „мраморът е достигнал максимални нива на имитация.Простите и респектиращи мрамори с околната среда, архитектурата и спокойствието се открояват". На изображението, проект на студио Backsteen.

11

Бавна деко за релаксация

тенденцията в бавната деко декорация търси спокойствие във всяка среда

„Той се основава главно на философията на бавното движение, приложено към дизайна“, обяснява Нахиа Мейкон от Emmme Studio, специализирано в този тип декорация. „За да направим това, ние изучаваме и разбираме хората, които ще живеят в пространството. Ние проучваме техните навици, техните нужди, техните вкусове и хобита… Клиентът е част от целия процес. Резултатът е гостоприемен, функционален среди, с които се чувствате идентифицирани“, добавя Нахия Макон. На изображението един от проектите на Emmme Studio.

ОЩЕ ИДЕИ: БАВНО ДЕКО, ДЕКОРАЦИЯ, КОЯТО ПРИКАНЯ СПОКОЙСТВИЕ

12

Метални покрития

металните тонове внасят светлина в декорацията

"Ние връщаме метала обратно в къщата. Не е само месинг или мед, златото също е на мода, защото е приятелски цвят, който контрастира много добре с тъмните цветове", обяснява Раул Мартинс. На изображението поднос от El Globo Muebles и свещник от Ikea. Това е проект на студио за интериорен дизайн Backsteen.

Популярна тема