Къща от вчера и днес

Къща от вчера и днес
Къща от вчера и днес
Anonim

„Осът на украсата на тази къща беше кухнята“, обяснява Мара Пардо от студиото, което реформира и декорира тази къща, разположена в град Сантандер, пред центъра Botín. „Собственикът обича да приема много хора и искаше да има голямо и уютно пространство, което да споделя със семейството и приятелите си.“Първото нещо, което беше решено беше цветът на кухненските мебели, синкаво сиво, и от него беше избрана останалата част от декорацията на цялата къща.Когато Mara Pardo Estudio пое проекта, тя намери грандиозен дом със стенописи по тавана и великолепни витражи.

1

УВАЖЕНИЕ КЪМ МИНАЛОТО

реновирана къща

Къщата криеше автентични съкровища, като фреските, които украсяват тавана на хола, които бяха почистени. Или ефектният полилей в дневната, който благодарение на щателната работа на електротехниците дори не се наложи да бъде демонтиран при подновяването на електрическата инсталация в апартамента. Други елементи обаче изискваха специална работа от Mara Pardo Estudio. Витражите и матираното стъкло на вратите бяха възстановени и монтирани в нови листове, които възпроизвеждат стила на оригиналните на къщата, много влошени.

2

ДА ОТИДЕМ В СТАЯТА

реновирана къща

Тези врати са единствените оригинални в къщата, които са използвани. Въпреки че и те бяха плъзгащи се, сега водачите минават по горната част на листата. Причината? Тъй като нивото на земята беше повдигнато по време на ремонта, се наложи изрязването им на около 15 см надолу, което би ги унищожило.

3

Тапицирана маса-пуф

реновирана къща

Топъл на окото и на допир, той прави всекидневната уютна: изглежда по-топъл и ви кани да се отпуснете, като го използвате като табуретка за крака. Единственото условие е, ако пиете нещо, да използвате поднос, за да не оставяте чаши, чаши или кутии наоколо.

Диван, от Roche-Bobois. Възглавници и одеяло, от Gancedo. Пуф-холна маса, от Mara Pardo Estudio. Центрове, от Флорес Лукресия. Килимът е от Хавиер Веларде.

4

ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ

реновирана къща

Предимството им е, че когато се оставят отворени, визуално комуникират две среди и като имат по-голяма дълбочина, оставащото пространство е по-голямо. Ако листата са декоративни, те ще обогатят околната среда.

5

КРЪГЛ ДИЗАЙН

реновирана къща

Тъй като трапезарията е разположена между всекидневната и кухнята, е избрана кръгла маса, за да се улесни преминаването между трите среди. На стената се откроява оригиналният фриз на къщата, който е лакиран в сиво тук и в кухнята.

Таблица, от Ethnicraft. Чаени столове, от Sancal. Лампа за таван Skan, от Vibia. Център, от Флорес Лукресия.

6

ВИТРАЖИ И КРИСТАЛИ

реновирана къща

Витражите и матираното стъкло на вратите бяха възстановени и поставени в нови листове, които възпроизвеждат стила на оригиналните на къщата, много влошени.

7

ДОВИЖДАНИЕ НА СТЕНАТА

реновирана къща

Екипът на Mara Pardo Estudio направи само две промени в оформлението: те преместиха кухнята в стара спалня и събориха стена, за да обединят офиса и трапезарията. Споделянето на някои декоративни елементи помага да се създаде визуална приемственост между средите: белите корнизи на тавана, сивият лакиран стенен фриз - на това изображение може да се види на заден план, до прозореца - и дъбовите дъски, те са същото в офиса и трапезарията.Платформа, от Grato Parquet.

8

БАР ЗА ЗАКУСКА

реновирана къща

Може да се направи чрез удължаване на плота или, както в този офис, с припокриващо се парче, което също стърчи. И в двата случая измерете внимателно височината от земята, за да изберете табуретки, които ви позволяват да ядете, без да се налага да се разтягате.

9

КАКВО ИСКАТЕ ДА ПИЕТЕ?

реновирана къща

Собственикът обича да организира обяди и вечери у дома. Островът ви позволява да довършите ястията, докато приятелите си чатят и хапват неофициална закуска в бара. На стената отзад беше поръчана мебел за съхранение на кухненските съдове. Изработена от дърво, има сив лакиран интериор - в съответствие с фриза и кухненските мебели - и черен екстериор.Шкаф, произведен в Гуадарте. Кухненски прибори, от Doméstica Santander.

10

ДИЗАЙН МЕБЕЛИ

реновирана къща

Мебели, проектирани от Mara Pardo Estudio и произведени от Basar Cocinas. Отпред, от Dekton от Cosentino. Почва от Fioranese.

11

МНОГО ПРАКТИЧЕН ОФИС

реновирана къща

Съставен е от остров с шкафове както от страната към кухнята, така и в зоната с табуретките. Забелязали ли сте плота като бар за закуска? Изработена от масивна дъбова дървесина, има дървен ръб, който зачита естествената форма на масата с нейните неравности.

Остров, направен с покритие Aura 15, от Dekton от Cosentino. Прицелна лампа, от Flos. Табуретки модел Tea, от Sancal, същите като столовете в трапезарията, но с повече височина.

12

ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЗОНИ

реновирана къща

Кухнята има две стаи: островната стая и стаята за готвене и миене, на тези линии. Последният беше обзаведен със сиви лакирани шкафове и беше настилан с порцелан, който имитира хидравличен под.

13

ПРЕДНА ЗА ГОТВЕНЕ

реновирана къща

Когато е избран непрекъснат материал, който се монтира без фуги, почистването е по-лесно. Тук е използван същият като плота, модел Dekton от Cosentino. Плат, от Zara Home.

14

БРОЙ И ОЩЕ…

реновирана къща

Зад таблата, дизайн на тапет от Mara Pardo Estudio, има съблекалня и достъп до банята. От тази гледна точка можете да видите библиотеката в стаята, също проектирана от студиото и направена със същите подови дъски.

Хартия, от Wall & Decò. Кандидатствайте, от Vibia. Таблица, от Kartell. Спално бельо и квадранти, от Zara Home

15

НИЕ СМЕ СВЪРЗАНИ

реновирана къща

Спалните са свързани чрез всекидневна, обзаведена с уютен диван. Вратата е актуален модел, който пресъздава оригинала на къщата. В зоната на бюрото се откроява картината на художника Omer Ilksen Akcil. Диван, от Roche-Bobois.

Сивият цвят, който е обща нишка в цялата къща, присъства и по стените на хола и спалнята. Когато свързващата врата е оставена отворена, двете пространства са визуално интегрирани.

Оригиналната спалня имаше матирано стъкло над преградата на вратата, но в Mara Pardo Estudio решиха да го сменят с витража на изображението, който преди това се намираше в друга част на къщата. Като има по-тъмни цветове, той филтрира светлината, така че да не нахлува в стаята призори, когато будилникът все още не е звъннал.

16

ОФИСЪТ

реновирана къща

Ако работите от вкъщи, идеалното е да го организирате в пространство с врата, за да избегнете разсейването. Стол без подлакътници ще ви позволи да го поставите под масата; така че няма да ви пречи, когато не го използвате.

17

ВЪТРЕШНИ ТРИКОВЕ

реновирана къща

В тази баня виждаме две: летящите мебели, които са по-леки от тези, които се простират до земята; и нишата, направена в стената, където е изградено казанчето. Мебели от Porcelanosa.

18

ДЕКОРАТИВНИ ФРОЦИ

реновирана къща

В детската спалня преобладават хоризонталните ивици в хартията, която покрива основната стена. Но ние ги виждаме и вертикални, върху предната част на дъбовите летви на походното легло и таблата на раклата.

Мебели, проектирани от Mara Pardo Estudio и направени от Basar Cocinas и Carpintería Muñoz. Спалното бельо е от Zara Home.

19

ЕВОКАТИВЕН ВИД

реновирана къща

Банята е реновирана с актуални мебели и аксесоари, но материалите са избрани в ретро стил, като плочките на метрото на стената или хидравличните плочки на пода с бели и сиви геометрични шарки.

Шкаф за мивка и бяло стенно покритие от Porcelanosa. Хидравлична плочка, фирма Bisazza. Хавлиени кърпи, от Zara Home. Букет от Лукресия Флорес. Картината на плота е от Omer Ilksen Akcil.

20

План на къщата

реновирана къща

Сградата има история: кантабрийският писател Хосе Мария де Переда е живял в нея дълги периоди от време и именно тук той създава своя роман Sotileza. Но рехабилитацията на къщата имаше своята сложност. Предишните собственици са извършили реформа през 70-те години, скривайки елементи с голяма красота под външния вид на дървото, като например фризовете по стените или някои гипсови корнизи. Освен това работите са свързани с определени трудности. Конструкцията на сградата е дървена и всяка промяна в разпределението на пода може да бъде опасна.Поради тази причина María Pardo Estudio направи много малко промени: само премести кухнята в спалня и премахна една преграда.

Друга трудност беше, че стените бяха направени от плътни тухли, вместо от кухи, и в тях не можеха да се отварят канали. „Наредбите изискват нова електрическа инсталация, но не можеше да се направи през стените. Така че трябваше да избираме дали да ги прекараме през тавана или през пода“, обяснява Мария Пардо. Таваните, с великолепната фреска в охра в дневната зона и гипсовите корнизи в цялата къща, бяха впечатляващи, така че беше решено новите инсталации да се направят от земята. Но това предполагаше нов проблем. Чрез повдигането на нивото на земята, оригиналните врати на къщата бяха твърде дълги.

Истината е, че повечето врати бяха повредени, но мебелистите, които работят с ателието, направиха великолепни реплики на оригиналите, от които се възползваха от витражи и кристали.Остана само тази в хола, с две плъзгащи се крила, на които бяха закрепени нови водачи, за да не се срязват. Прозорците и еркерите са обновени със същата естетика като старите, но с двоен стъклопакет за топлоизолация на пода и звук. Резултатът е уютен дом с характер, със сивия цвят като водеща нишка на декорацията и много смях сред приятели на масата…

Популярна тема