Как да обезвъздушите радиаторите и да поддържате къщата си топла

Как да обезвъздушите радиаторите и да поддържате къщата си топла
Как да обезвъздушите радиаторите и да поддържате къщата си топла
Anonim

С настъпването на зимата и минусовите температури, използването на отоплението става въпрос на живот или смърт (е, може би отиваме твърде далеч, но трябва да признаем, че има къщи, които са с плат…). Във всеки случай винаги е интересно да знаете как да повишите температурата на къщата си с тези отоплителни системи.

За да сте сигурни, че радиаторите работят правилно, най-добре е да ги обезвъздушите точно преди студения сезон. Но ако току-що сте станали независими и нямате представа за какво говорим или никога не сте знаели как да го направите, ние ви показваме стъпка по стъпка как да обезвъздушите радиаторите.

Във всеки случай, за да сте сигурни, че радиаторите работят правилно, най-добре е да ги обезвъздушите точно преди студения сезон, тъй като те са склонни да натрупват въздух вътре и това кара консумира два пъти повече енергия, за да получи същата производителност

Миньоните

Защо трябва да обезвъздушаваме радиаторите?

Ще намерите отговора, като пуснете парното и докоснете радиатора Ако горната част е по-студена от долната, ще трябва да ги продухнете, по този начин ще накара котела да работи на пълен капацитет, с повече мощност, отколкото е необходима за поддържане на температурата на термостата. Винаги обаче има решения за борба със студа у дома.

Добрата поддръжка на радиаторите има ясна награда: спестяване на сметката за газ, благодарение на намаляването на консумацията на енергия и запазване на топлината между стените на вашия дом. Освен това, ако има останал въздух в радиаторите, може да чуете шумове като капене или тракане, поради което ежегодното обезвъздушаване на радиаторите е от ключово значение.

Как да обезвъздушаваме радиаторите

Ще имате нужда само от два инструмента, за да поддържате радиаторите в перфектно състояние: отвертка и съд за събиране на водата. Като начало е удобно да следвате естествения воден поток, който винаги започва от най-близкия до котела радиатор.

На всеки радиатор, използвайте отвертката, за да развиете крана, след което поставете контейнера под него. Първоначално малкото течение ще излиза неравномерно. Тази струйка вода е нормална, тъй като изхвърля остатъчния въздух.

Когато водата тече естествено, е време да затворите крана и да преминете към следващия радиатор. След като приключите с проверката на всички, погледнете налягането на котела и се уверете, че е между 1 и 1,5 бара.

Беше лесно, нали? Е, вече сте подготвили отоплението си за зимата. Не забравяйте да повтаряте тази операция всяка година, за предпочитане между месеците септември и октомври, преди да настъпят най-ниските температури. Засега ето как да намалите сметката си за отопление, без да ви е студено.

Популярна тема