Стъклени шкафове: 12 причини за монтажа им

Стъклени шкафове: 12 причини за монтажа им
Стъклени шкафове: 12 причини за монтажа им
Anonim

Стъклените шкафове са практично и функционално решение за получаване на повече жизнено пространство в дома. Чрез тях е възможно да се възползвате от по-голям брой стаи, разделяне на пространства и по-голяма видимост, по такъв начин, че да могат да осигурят множество предимства и много декоративни възможности.

За да научите повече за видовете стъклени шкафове и всички предимства, които имат, ние ви даваме ключовете, за да изберете правилните и да знаете всички предимства на инсталирането им у дома.

Защо да прибягваме до стъклени заграждения?

Основен принцип, предлаган от стъклените заграждения, е разделянето или обединяването на среди, в допълнение към структурите, които защитават и украсяват. Въпреки това, не винаги намираме правилните материали, така че е необходимо да знаем кои са най-добрите стъклени заграждения, да изберем материалите правилно, да подберем добре прозорците и качествата.

Причините, поради които трябва да ги изберем, зависят от нуждите: получаване на метри, получаване на по-естествена светлина, осигуряване на уединение, проектиране на нови стаи… Някои фактори трябва да бъдат взети под внимание важни: видове стъкла, профили или системи за отваряне. Във всеки случай винаги можете да се обърнете към съветите на професионалисти, които да ви напътстват, преди да направите покупка.

Основна причина, поради която решихме да отделим стаите със стъкло отвън, е за пестене на енергия. Като цяло през зимата прекаляваме с разходите за отопление; следователно имаме възможността да отопляваме къщата естествено и да пестим енергия и сметки за електричество. Стъклените разделители позволяват слънчевата светлина да навлиза в продължение на много часове от деня и следователно затоплят къщата, без да е необходимо само отопление.

Видове стъклени кутии

Преди да изберете конкретна типология и да знаете употребата на стъклени шкафове, е удобно да оцените материалите и техните качества. Повечето от профилите обикновено са алуминиеви с термично прекъсване и голямо разнообразие от покрития, особено за апартамент със затворена тераса.

За да знаете как да избирате прозорци, една възможност е PVC, материал с висока изолационна способност. Колкото по-дебели са профилите, толкова по-добре, особено за вътрешни прозорци.Що се отнася до стъклата, има нискоемисионни двойни стъкла (намалява консумацията на енергия), интелигентни (слънчев контрол), акустични (минимизира шума) или защитни (подсилени). Ако искате да намерите най-добрите прозорци, имайте предвид тези идеи за стъклени шкафове.

Прозорците са ключови за спестяване на сметката за ток, както и затварянето на терасата или затварянето на верандата Въпреки това е важно да знаете дебелината на стъклото. Препоръчително е те да са поне 6 мм. Системата за отваряне, сгъваема или плъзгаща се, ще зависи от размера на помещението и вкуса на всеки един. Според Grupo Almansa добрите прозорци на бъдещето ще бъдат с голям дизайн, енергийно ефективни и, разбира се, домашна автоматизация.

Разделение на стаите в къщата

Един от най-добрите съвети за стъклени заграждения е да не се съсредоточавате само върху затварянето на външните помещения, възможно е също да направите инсталации на закрито. Ако искате да знаете как да разделяте средата, един от триковете на стъклените заграждения е да разделите стаите със стъкло, така че да има разделение, без да е непрозрачно; тоест видимостта между стаите е разрешена.

Друга възможност е да прибегнете до плъзгащи се врати, за да спестите място. Те предлагат възможност за отваряне, затваряне и свързване на стаи Постига се по-добра изолация, въвежда се повече осветление и се постига видимост, независимо дали във всекидневна, спалня, за преграда на душ или отвън.

Накратко, за да имате по-широка визия за добри стъклени шкафове, ние представяме някои от ключовете и причините, поради които трябва да ги поставите в дома си. йени

1

Повече място

заграждение

Затварянето на терасата е една от най-провежданите реформи. Интегрирането му в дома със стъклен корпус има своите предимства: печелите уединение и сигурност, улеснявате почистването, намалявате нивото на шума и увеличавате полезното използване на тези квадратни метри, т.к. можете да видите в тази стая.

2

Внесете светлина там, където я няма

заграждение

Ако искате да изолирате кухнята, за да предотвратите проникването на миризми в хола, без да губите естествена светлина, монтирайте остъклена преграда салуминиеви или PVC профили; да, в черно покритие, което е най-новата тенденция.

3

Светла структура

заграждение

Ако къщата ви има веранда и се съмнявате дали да я държите отворена или затворена, за да й се наслаждавате през зимата, запишете тази идея.Инсталирайте лека алуминиева конструкция със система за термично прекъсване, двоен стъклопакет и щори с дистанционно управление за контролиране на слънчевите лъчи, като системата Extens'K на Kawneer. В този пример верандата е придобила функционалност.

4

Нов престой

заграждение

Ако живеете в тавански или партерен апартамент с градина, можете да създадете остъклено пространство, което да служи като кът за четене, оранжерия, работна зона или зона за сядане, за да забавлявате приятели и насладете се на гледките. Подсилете изолацията, за да спестите енергия и сигурност, за да спечелите спокойствие с SGG Climalit Plus и SGG Securit на Saint-Gobain.

5

Иновативен проект

заграждение

Фирмата Guardian Glass ни прави част от уникални преживявания от известно време, за да демонстрира отличната изолационна способност на своето стъкло. Първо беше Casa del Desierto, а сега Punta de Mar, прототип на плаващо, устойчиво и усъвършенствано туристическо настаняване, което е инсталирано в яхт клуба Дения. Архитектурното студио Mano de Santo и KMZero разчитат на фирмата за нейния дизайн с троен стъклопакет, който осигурява превъзходно спестяване на енергия, безопасност и звукоизолация. Освен това вътрешната/външната връзка е направена с плъзгач Artyal от Technal, който позволява на светлината да влиза по желание и да се наслаждавате на гледката към морето.

6

Стъклени врати

заграждение

Получете поверителност, без да заемате място. В малките стаи идеалното е да се монтират плъзгащи се стъклени врати, които, като пропускат светлина, разширяват стаята и предлагат непрекъснатост. Идеален ресурс за обновяване на душ зоната.

7

Пътеводител и кристал

заграждение

Изберете ги с включен водач и 8 или 10 mm закалено стъкло. Може да се премести в разделяне на пространството или за самия душ.

8

Перфектният прозорец

заграждение

Ако мислите да сменяте прозорците си, имайте предвид тяхната система на отваряне: шарнирните са идеални за вентилация, топло- и звукоизолация и за улесняване на почистването на стъклото, докато плъзгащите или плъзгащите се имат предимството, че не заемат място, но техните изолационни стойности намаляват. Профилните системи определят вида на стъклото и неговата дебелина, както и обкова. Те могат да бъдат най-ново поколение, много леки (70 мм дебелина) и с до 6 изолационни камери в техния полуизравнен лист, като модела EuroFutur Elegance (1) или иновативният профил, 78 мм с 6 камери и допълнителна четвърта връзка, като системата 76 MD Zero (2); и двете от фирмата Kömmerling®.

9

Въпрос на вкус

заграждение

При избора на профилите трябва да вземете предвид какво ще бъде разположението им. Ако ще бъдат част от външно заграждение, изберете ги дебели, за да гарантирате по-добра изолация В случай на вътрешно заграждение естетиката може да надделее, тъй като основната му функция ще бъде да позволи на преминаване на естествена светлина или направете пространствата независими.

10

Присъединете се или се разделете

заграждение

Тази спалня, интегрирана в таванско помещение, придобива независимост чрез заграждение с панели и бели метални профили, което пропуска естествена светлина, но изолира от шума и миризмите на останалата част престоят.С други думи, къща с открити пространства.

11

Нови цели

заграждение

Елена Ареги, главен изпълнителен директор на Velux, посреща 2019 г. с нови цели след успехите, постигнати миналата година. Новите му модели покривни прозорци са постигнали отлична енергийна ефективност, по-тънки рамки, по-голяма площ на остъкляване и звукоизолация, интелигентни сензори благодарение на Velux Active и безопасна вентилация,дори при затворен прозорец, така че от жизненоважно значение за нашето благополучие, както беше демонстрирано в глобалната кампания The Indoor Generation. Всичко това, заедно с брилянтните идеи, представени в нейната международна награда и последователите на нейния блог FanÁticos, превръщат 2019 г. в истинско предизвикателство за фирмата.

12

Директна връзка към външната страна

стъклена заграждение

Едно от предимствата на наличието на стъклени заграждения е, че по същество ви позволява да свържете дома си с външната среда. Изолационната система е добра и е постигнато перфектно затваряне, за да се предотврати навлизането на студ или топлина. Просто отворете плъзгащата се врата и свържете къщата с външната страна.

Популярна тема