Апартамент, реновиран с голям успех и декориран в модерен и женствен стил

Апартамент, реновиран с голям успех и декориран в модерен и женствен стил
Апартамент, реновиран с голям успех и декориран в модерен и женствен стил
Anonim

Соня, собственикът на тази къща, търсеше апартаменти в района Chamberí в Мадрид от известно време и когато най-накрая намери този, тя знаеше, че той крие много възможности. „Минал през няколко къщи под наем, той беше доста наясно какво иска и какво не иска в собствената си. Той беше развил способността да си представя крайния резултат”, разказват Лара де ла Мата и Даниел Поведано, интериорните архитекти на студио Deleite Design, автори на реформата и декорацията.

Нищо като да сте живели в няколко стари апартамента под наем, за да сте много наясно какво е добро и лошо в тях. Собственичката на този апартамент в Мадрид, Соня, се случи точно така. Веднага щом го видя, той знаеше, че не трябва да го оставя да се измъкне, знаеше как да види огромния му потенциал. Но беше и много реалистично, след покупката щеше да е време да се направи реформа на 180 градуса. Прецизен проект, който ще разкрие най-доброто от своите пространства, замисляйки ги с функционална визия.

Беше стар апартамент и беше, както много други, много разделен. Но той добави две страхотни точки в своя полза: правоъгълен етажен план и много прозорци, които се отварят, някои към фасадата, а други към вътрешен двор. „Първото впечатление беше ужасно - казва Лара. Къщата беше много разрушена и разпределението беше много лошо. Имаше три много малки стаи, кухнята беше от едната страна на къщата, а всекидневната от другата; баните бяха малки и неудобни… Освен това имаше безкраен коридор с много нисък таван поради мецанините на стаите”.Решението на архитектите? Първо премахнете преградите, за да локализирате дневната зона с всекидневна, трапезария и кухня в частта на къщата, която гледа към главната фасада, и около вътрешния двор създайте единична спалня с вградена гардеробна и баня.

Второ, проектирайте универсално пространство, което може да се използва като спалня в определени часове. В допълнение, стените, които бяха ванилия gotelé, бяха изгладени и боядисани в бяло; оригиналният балатум е подменен с ламинат, имитиращ избелен дъб; окачените тавани са оставени на минималната височина и е проектирано новото осветление. След ремонта, който продължи малко повече от три месеца, дойде ред и на украсата. „Собственикът е много практичен човек. Исках функционална къща, но с весела и забавна декорация”, обясняват Лара и Дани. Соня се отърва от старите мебели, за да върне хармонията и свежестта.

1

УНИВЕРСАЛНИ ЧАСТИ

ремонт на пода

Интериорните дизайнери на Deleite Design се сблъскаха с недостига на метри с функционални мебели и гъвкаво разпределение. Така за всекидневната са избрали диван с шезлонг, който пропуска светлина, а вместо централен модел са поставили три масички на различна височина, които улесняват преминаването през стаята.

Маси, от Muuto и Zara Home.

2

Декорирането с букви е модерно

ремонт на пода

Присъединете се към тази тенденция и придайте много личен вид на всяко кътче в дома си. Това да: не ги поставяйте на случаен принцип, а образувайки дума, която има определено значение за вас. Текстове от Maisons du Monde.

3

КАКЪВ ДЕТАЙЛ!

ремонт на пода

В декорацията на тази къща в Мадрид бяха добавени малки предмети, както и текстури и мебели, които придават индивидуалност на пространствата.

Кръгла мраморна маса, вази и керамични цветя, от Zara Home. На дивана, възглавници, от Rue Vintage 74.

4

ЦВЕТОВА КОНТРАПУНКТА

ремонт на пода

„Собственикът на къщата е весел и жизнерадостен човек“-казва ни Лара от Deleite Design, на изображението-. Поради тази причина при декорирането на къщата бялото на облицовката беше съчетано с контрастиращи щрихи в много ярки тонове: синьо, розово и жълто.

Диван, от Tremafel. Килим от Leroy Merlin. Пуфове, от Rue Vintage 74.

5

В ТЪРСЕНЕ НА ПРИЕМСТВЕНОСТ

ремонт на пода

От дневната през остъклена преграда се излиза на тясна и продълговата тераса. Благодарение на много внимателна декорация, с мебели и текстил в една и съща цветова гама, се постига хармоничен поглед, както отвътре, така и отвън.

6

ЗАЕДНО, НО НЕ СМЕСЕНИ

ремонт на пода

Дневната, трапезарията и кухнята споделят едни и същи кодове в мебелите, стените и текстила, което дава визуално единство, въпреки че всяка среда запазва своята независимост: килимът очертава стаята; чифт пуфове маркира пътя към трапезарията, а полуостров частично отделя кухнята.

7

ДИНАМИЧНА СРЕДА

ремонт на пода

Разпределението с полуостров помага за визуалното дефиниране на кухнята, пространство, отворено към всекидневната. В декорацията му са добавени зелени щрихи и две табуретки от тъмно дърво, които освен че разчупват монотонността на белите шкафове, карат цялото да придобива максимален визуален интерес.

Таванни лампи, от Muuto.

8

ДОБЪР ЕКИП

ремонт на пода

Лара и Дани създават Deleite Design, студио за интериорен дизайн, което се стреми да постигне елегантни, функционални и вечни пространства, с декорация, пълна с внимателни детайли.Дървените табуретки, които придружават бара за закуска, окачените лампи в пастелно зелено, квадратите в тонирани цветове… създават много специален кът.

Табуретки, от SuperStudio.

9

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ПРОСТРАНСТВО

ремонт на пода

Заграждение разделя всекидневната от трапезарията. Причината: когато е необходимо, тази стая се превръща в спалня за гости, тъй като белият гардероб крие сгъваемо легло.

Трапезна маса, от Muebles Toro. Столове от Maisons du Monde. Гардероб по мярка на Adatto. Аксесоари от Zara Home.

10

ШИКОЗНОТО ДОКРИВАНЕ

ремонт на пода

Ако търсите женствена декорация с изискан щрих, добавете розови щрихи и златни детайли. Свещник, фигура във формата на чапла, фенер и ваза, от Zara Home.

11

ТАПЕТ

ремонт на пода

Плотовете в кухните имат огромен декоративен потенциал: отделете му вниманието, което заслужава! В този случай той беше покрит с тапети и прозрачно стъкло, което го предпазва от петна и пръски. Тапет, от Coordonné.

12

Смеете ли?

ремонт на пода

Спечелете малко кътче, където можете да изпиете кафе или дори бърза храна, с бар, придружен от две табуретки. В кухни, отворени към всекидневната, това ще ви помогне да разграничите тези две среди.

13

ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ

ремонт на пода

Кактусите и сукулентите са много декоративни декоративни растения, идеални за създаване на сладки зелени кътчета у дома. Освен това изискват много малко поддръжка и се побират във всяка кошница или саксия.

14

ИНДИРЕКТНО ОСВЕТЛЕНИЕ

ремонт на пода

В тавана на спалнята е направено заливче, което приютява топлото индиректно осветление

15

Една възглавница тук, друга там…

ремонт на пода

Смесвайте текстури, комбинирайте допълващи се цветове, щампи с различни размери и използвайте различни форми и размери. Възглавници и карета, от Rue Vintage 74.

16

СТЕНА С ОБЕМ

ремонт на пода

За да украси стената на таблата, екипът на Deleite Design проектира геометрично оформление с дървени корнизи, боядисани в същия тон като стената, пастелно розово.

Таблици, от Mobenia. Пуф, от Meraki Studio.

17

ИЗПЪЛНЕНО ЖЕЛАНИЕ

ремонт на пода

Младата собственичка мечтаеше да се наслади на свободностояща вана в собствената си баня. Речено-сторено! Беше избран съвременен дизайн с криволичещи форми и поставен на привилегировано място: под прозореца.

Кърпи, златни кашпи и аксесоари за баня от Zara Home.

18

EN SUITE

ремонт на пода

Тази къща премина от три стаи към една главна спалня с интегрирана съблекалня и баня. Тази последна среда беше покрита в розово и бяло и за разлика от нея шкафът на мивката беше избран в тъмен тон, почти черен.

Шкаф за мивка Codis.

19

ПЛАН НА КЪЩА

ремонт на пода

Къщата изглежда по-голяма, почти без прегради. Основното ядро ​​е с изглед към терасата и се състои от хол, отворен към кухнята и трапезария с баня за гости. До входа, нощната зона, съставена от модерна спалня със самостоятелна баня.

Популярна тема