Този апартамент имаше реформата на века

Този апартамент имаше реформата на века
Този апартамент имаше реформата на века
Anonim

В централния квартал на La Latina, в Мадрид, ще намерите този апартамент от малко над 120 m2, в чиято сграда, В края на 19 век са направени подобрения в енергийната ефективност, с поставяне на топлоизолация под покрива, достъпност - два асансьора - и щателна структурна консолидация. Състоянието на къщата беше много лошо; Поради тази причина, когато се обмисляше реформата, не беше възможно да се запазят почти никакви оригинални материали.

Запазени са само вратата за достъп, монасите или външните капаци за книги и вътрешните капаци на главната фасада. Останалата част от къщата беше реновирана от горе до долу - както по отношение на разпределението, така и по отношение на избора на материали - от студио Luisjaguilar Arquitecturaи от Паула Балбоа и Беатрис Пинто, от студио за интериорен дизайн Pipa Interior Design Благодарение на тях носещите стени бяха възстановени като дървени колони, които са част от къщата. Стратегията на проекта за реформа беше адаптиране на домашните употреби от края на 19 век към настоящите, където кухнята и социалните пространства са се превърнали в център на домовете.

Оригиналният апартамент имаше зала, която го разделяше на две крила: вдясно бяха всекидневната, трапезарията и две спални, а вляво две други спални, две бани и кухнята отзад, изолирани и скрит, нещо немислимо в съвременните къщи, където е основна част от всяка реформа.Беше решено да се зачитат двете крила, но сега едното щеше да бъде посветено на социалната зона, с две различни зони за сядане, едната за чат, а другата за гледане на телевизия или четене, и на мястото на двете спални беше поставена обширна отворена трапезария, както към дневните, така и към кухнята. В другото крило на къщата бяха запазени двете бани, които се нуждаеха от ремонт, и две спални бяха оставени, давайки повече пространство на основен, отколкото сега има съблекалня благодарение на пространството на старата кухня.

С вече конфигурираното ново разпределение, те избраха да боядисат къщата в бяло, така че да отразява огромната светлина, която влиза през трите балкона, които гледат към външната фасада; и паркет с дъбово покритие, дори в баните, за да играе на контраста. Що се отнася до мебелите, бяха избрани модели в скандинавски стил в бяло и сиво и някои дизайнерски елементи. Текстилът на Atanara добавя нотка на цвят, дървото - топлината, а растенията, разпръснати из цялата къща, - същественото екологично зелено докосване.

Ако харесвате този етаж, можете да копирате неговия стил тук.

Luisjaguilar Архитектура. Интериорен дизайн: Паула Балбоа и Беатрис Пинто

Ключов фактор

реновирана къща

Подобряването на светлината беше изключително важно в този проект; преди всичко в зоната за отдих, където трите балкона се събират. Благодарение на тях естественото осветление е повече от гарантирано. Отличават се външните и вътрешните щори, които предпазват от студа.

Топлината на дома. Щедрата всекидневна е разделена на две различни жилищни зони. В този първи се откроява мраморната камина, реставрирана и оградена от XL огледала, които визуално разширяват помещението. Над камината, огледало в позлатен метал, от Kave Home. Растение, от Euroflor.

Плюс занаятчия. Камъкът присъства много в интериорната декорация на тази къща и не само в облицовката, но и в горната част на ниската масичка във всекидневната. Здрав и устойчив, той е тук, за да остане за дълго време. Ръчно изработен килим от Икеа.

Добро място. От двете страни на масата, един срещу друг, имаше два подобни дивана в цвят екрю, които приканват към дълги разговори след вечеря. До тях няколко странични маси. Триместни дивани от Икеа. Помощна маса, от Habitat. Пердетата и възглавниците са закупени от Атанара.

Релакс

реновирана къща

Втората всекидневна е обзаведена с диван и четири фотьойла един срещу друг, с подобен дизайн, но с различни материали. Тапицерия, дърво, влакна и метал съжителстват тук в хармония. Фотьойли, от Kave Home. Бамбукови странични маси, от Habitat.

Отворени отвори. Старите врати на стаите са премахнати и сега чрез широките отвори стаите комуникират визуално. Конструктивната консолидация на сградата беше използвана за възстановяване на старите носещи стени с помощта на дървени греди, които в момента са част от къщата.Дърводелство, от Intro Services. Радиатори от Baxi Classic.

Зеленият залог

реновирана къща

Поставянето на растения, малки или големи, в цялата къща е нарастваща тенденция в интериорния дизайн. Виждали сме ги в предишната жилищна зона и те също са тук, в това пространство, посветено повече на гледане на телевизия като семейство или на обогатяване на сесии за четене. Изкуствено растение от Еврофлор. ТВ шкаф и столове с подлакътници, от Kave Home. Подова лампа с мраморна основа, от Living Estudio.

Дизайн трапезария

реновирана къща

Една от старите спални е превърната в голяма трапезария, където можете да поканите приятели. Състои се от овална маса, така че гостите да се виждат безпроблемно, и шест стола.Над масата таванна лампа осветява вечерите. Бяла маса и столове в скандинавски стил, от Thai Natura. Реплика на лампата PH50, от дизайнера Louis Poulsen, от MuebleStudio.

Нагоре и надолу

реновирана къща

Докато някои греди блестят в естествения си цвят, други на тавана са боядисани в бяло, украсявайки го с стъпаловидни корнизи, които му придават обем и дълбочина. Подът на къщата, дори и в баните, беше покрит с дърво, което осигурява топлина и ласкателна естетическа приемственост. Ламиниран паркет в тъмно покритие от Кронотекс. Електрически механизми, от Jung LS990.

Еднообразие. На заден план се вижда предната част на лакирани шкафове, без дръжки, в светло сиво и с мраморен плот, подобен на този на острова. В тази зона бяха монтирани мивката и електрическите уреди, някои видими, като фурните, а други скрити, облицовани, като хладилник, пералня и съдомиялна.Кухня, от Aquairis. Смесители, от Tres Faucets. Плот от полиран мрамор Argos, от фирмата Levantina.

Красив остров

реновирана къща

Успоредно с кухнята е монтиран островът, който интегрира индукционния плот. Някои високи табуретки от Thai Natura го правят най-доброто място за закуска. На тавана: чифт конусовидни лампи от SuperStudio и абсорбатор от Urban.

Отворена кухня. Съобщена чрез подсилени с дърво отвори, кухнята, отворена към трапезарията, може да се види от жилищните помещения. В средата на това пространство, което първоначално е било заето от две отделни спални, е монтиран остров, който играе ролята на разделителен елемент между работната зона и трапезарията. Техника, от Siemens, Urban и Frecan. Плот от полиран мрамор Argos, от Levantina.

Кръгли идеи

реновирана къща

Глобусните лампи са тенденция и в тази къща те са избрани да осветяват спалните, окачени или като стенни лампи, с месингова основа и бял абажур от двете страни на таблата. Ретро модели от Molona Lamps.

В нежни тонове. В частната част на къщата има първа спалня за гости и пълна баня отдолу. Семпло обзаведен, с двойно легло, меките тонове на тапетите и тапицираната табла се открояват, оживени от спалното бельо. Текстил, от Атанара. Табла, от студио Pipa Interior Design.

Баня с душ

реновирана къща

Беше облицована в бяло и снабдена с надвиснали мебели, свободностояща мивка и вградени кранове. Плочки от антична керамика. Душ корито от Tribeca. Санитарен фаянс от Porcelanosa. Кранове, от Tres Faucets.

Кръгли парчета

реновирана къща

Мивка, огледало и аплици, от Ikea.

Скандинавски стил

реновирана къща

От двете страни на леглото бяха подредени прости дървени нощни шкафчета. Върху тях стоят вази и малки зелени букети. Маси, от Kave Home. Вази, от Хабитат.

Специално докосване

реновирана къща

И в двете спални искахме да подчертаем стената на таблата и за това те бяха тапетирани с много внушителен тип ръчно рисувани тапети, които придават на помещението елегантен и изискан вид. Японски тапет от Gancedo.

Същият сценарий. В задната част на къщата, главната спалня, просторна и удобна, повтаря същия стил като предишната: сиви и кафяви тонове в тапетите на стената и тапицираната табла в контраст с пейката, в подножието на леглото, в цвят горчица, който енергизира околната среда. Килим, от фирма KP. Табла, от Pipa Interior Design. Снимки от Desenio.es. Пердета и спално бельо от Atanara.

Със съблекалня

реновирана къща

Пред леглото, фланкирано от две нощни шкафчета, вграден гардероб минава по цялата стена. Между двамата беше запазено достатъчно място за съблекалня и място за четене с удобно, добре осветено кресло. Помощни маси, от Thai Natura. Глобусни лампи от Molona Lamps. Кожено кресло от Maisons du Monde. Черна подова лампа, от SuperStudio.

Собствена баня

реновирана къща

За разлика от предишната баня, тази е разположена вътре в стаята, за да улесни достъпа на своите собственици. Облицована с плочки в сивкаво син тон, в тон с развети мебели, има вана. Kent Tiles, от Ceramica Antiga. Кръгло огледало Stockholm, мивка за плот и стенни топки от Ikea. Вана, от Leroy Merlin. Кран за вграждане, от Tres Faucets

План на къщата

Популярна тема