7 Проучванията на интериорния дизайн ни дават ключовете за реформа у дома

7 Проучванията на интериорния дизайн ни дават ключовете за реформа у дома
7 Проучванията на интериорния дизайн ни дават ключовете за реформа у дома
Anonim

Време е за ремонти… Когато дойде пролетта и наближи лятото, идват още ремонти в домовете. Хубавото време ви позволява да отваряте прозорци, за да проветрявате стаите (необходимо е, особено ако ще боядисвате) и искаме да го завършим преди да излезем на почивка. На нашите страници сме били много внимателни към тази тема и винаги сме ви давали съвети и идеи за извършване на реформи у дома, но в тази статия отиваме малко по-далеч. Консултирахме се със 7 специалисти, декоратори и интериорни дизайнери, които знаят за какво говорят…

Но преди да навлезем в темата, искаме да ви дадем супер полезен инструмент: Wolly, онлайн платформа, за да можете да планирате, да поискате оферта и да договорите ремонта искате да направите.

онлайн платформа за реформи
С Wolly можете да договорите услугата директно през платформата с нейните повече от 350 услуги на фиксирана цена. Или ако желаете, получете до максимум 3 бюджета, за да можете да сравните и изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Чрез Wolly имате достъп до повече от 20 000 професионалисти в Испания,и най-хубавото е, че 100% от професионалистите са одобрени. В тази връзка имате достъп до формуляр, за да поискате онлайн оферта за реформата, от която се нуждаете. Ще видите, че процесът е прост и най-хубавото е, че като наемете професионалиста, вие продължавате да имате достъп до наблюдение и оценка на работата до края на процеса.

Продължете да четете, за да разберете насоките, които някои от най-добрите студиа за интериорен дизайн ни дадоха, за да разберете от първа ръка какви реформи са най-често срещаните и каква е тайната на техния успех.йени

Мария Л.М. Krahe: Евтино и шикозно студио

Приспособяването на къщите към нуждите на собствениците им на разумна цена и опитите им да не излязат от мода са основите на Мария.

мери лм крахе
Мария Л.М. Krahe: Евтино и шикозно студио
 • Какви ремонти обикновено изискват вашите клиенти? Получаването на функционална кухня и обновяването на баните е най-честото нещо.
 • Къде са тенденциите в разпределението, материалите и цветовете? Обединяването на кухнята с хола е все по-популярно решение. Кухнята е сърцето на дома и вече не е скрита. Присъединявайки кухнята към други стаи, постигаме многофункционално пространство, където всичко е визуално свързано и семейството може да бъде заедно, въпреки че всеки член извършва различна дейност: готвене, гледане на телевизия, работа, писане на домашни… Това е начин за споделяне на качествено време заедно.Що се отнася до материалите, тенденциите или цветовете, не е възможно да се обобщава, защото всяка къща е свят.
 • Какъв би бил идеалният ремонт за вас? Такъв, който отговаря на нуждите на клиента по отношение на функционалност и естетика, на разумна цена. Накратко, в който има място за идеи, които струват повече, отколкото наистина струват.
 • Кое парче може напълно да промени една стая? Мисля, че няма нито едно парче. Визията ми винаги е глобална. Харесвам тези със специална стойност за собствениците, давайки им мястото, което заслужават, независимо от естетическата им стойност.
всекидневна с тераса декорирана в цветове

Тук можете да видите работата му: КЪЩА С ХАРИЗМА, ЕКЛЕКТИК И ЛИЧЕН

Daniel Povedano и Lara de la Mata: Deleite Design

Daniel Povedano и Lara de la Mata съставляват това студио за интериорен дизайн с онлайн магазин, чиято философия е да се грижи максимално за всеки детайл. Осъществяването на различни, елегантни, вечни и функционални проекти е лайтмотивът на студио за интериорен дизайн Deleite Design. Те ни казаха своя начин за разбиране на декорацията.

daniel povedano и lara de la mata delight design
Daniel Povedano и Lara de la Mata: Deleite Design
 • Какви видове ремонти изискват най-много вашите клиенти? Обикновено правим цялостни ремонти. Променихме разпределението, за да го адаптираме към нуждите на собствениците. Опитваме се да се възползваме от всеки cm2, да спечелим място за съхранение и да избегнем загубата на пространство. Мислим за практичен начин за създаване на стаи, комуникирането им и най-оптималните маршрути.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпространението, материалите и цветовете? Ние използваме вечни материали, тенденциите са ефимерни. Сега слагаме много камини, електрически или етанол. Обичаме да работим с огледала и щори, за да отделяме среди и да си играем със светлините.
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Работа в историческа сграда в центъра на Мадрид, с корнизи, високи тавани и класически, оригинални архитектурни елементи.
 • Кое парче може напълно да промени една стая? Материалите трябва да са еднакви в цялата къща, някои стаи ще напомнят на други, дори ако имат различни щрихи. Смесицата от текстури, стилове и материали в мебелите и декор, който прави тази къща уникална.
спалня с жълта табла

„Голямото предимство на обновяването на дом - казва ни Даниел - е, че вие ​​сте този, който го адаптира към вашия начин на живот и вкусове. Клиентите, които наемат студио за интериорен дизайн, търсят специални покрития с оригинални разбивки на плочки, врати от пода до тавана, внимание към детайла, като подбор на механизми, дръжки на вратите, добър дизайн на осветлението, мебели по поръчка, като това, което ние проектиран…”.

Тук можете да видите работата му: АПАРТАМЕНТ, ДЕКОРИРАН С ВИСОКО КАЧЕСТВО

Ана Мартин, Нахиа Макон и Лара Муньос: Emmme Studio

Ana Martín, Nahia Macon и Lara Muñoz са тримата архитекти на Emmme Studio, специализирано в бавен интериорен дизайн. Те се събраха през 2014 г., убедени, че конвенционалният процес на проектиране е остарял и решени да променят начина, по който се правят и виждат нещата в този завладяващ свят. Неговите проекти са пространства, създадени така, че техните собственици да се чувстват комфортно.

ана мартин, нахия макон и лара муньос emmme studio
Ана Мартин, Нахиа Макон и Лара Муньос: Emmme Studio.
 • Какви са предимствата от обновяването на къща? Ние вярваме, че най-доброто предимство е възможността да я адаптираме към нуждите, които имаме, и в допълнение да оптимизираме интервал.
 • Какви ремонти най-много ви искат клиентите? Особено цялостни ремонти. В крайна сметка това е единственият начин да оцените цялото пространство като цяло и винаги да извличате максимума от него.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпространението, материалите и цветовете? Днес ни се струва, че тенденцията е прозрачни, функционални и лесни за почистване пространства. йени
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Истината? Работа с клиенти, които ни се доверяват на сто процента… И ние имахме достатъчно късмет да направим много от тях!
 • Какво парче може напълно да промени една стая? Семейни спомени. Въпреки че декорираме пространството до най-малкия детайл, винаги оставяме малко място за онези видове предмети, които правят дома специален и личен.
текуща всекидневна

Неговата философия на работа, базирана на съвместен процес на проектиране с неговите клиенти, може да се види в неговите проекти, където всеки детайл е съвестно обмислен. Разликата между една къща и друга - както посочва Нахия - е в личната декорация, в онези специфични предмети, които я правят уникална, "като семейни снимки, сувенир от пътуване или онзи каприз, който винаги сме искали да имаме."

Ето неговата работа: АПАРТАМЕНТ В ГРАДА ЗА ЖИВЕЕНЕ БАВНО ДЕКО

Кристина Чавес Галан и Адриана Аранц Собрини: Галан Собрини

Кристина Чавес Галан и Адриана Аранц Собрини са алма матер на студиото за архитектура, интериорен дизайн и декорация Galán Sobrini, специализирано в жилищни проекти. В продължение на 10 години това студио предлага на своите потенциални клиенти продукта Home your house, основен архитектурен и интериорен проект, без ангажимент да следи процеса на строителство с тях. Ето как те замислят своите реформи.

кристина чавес галантен и адриана аранж племенник галантен племенник
 • Какъв вид работи извършвате? Цялостни реформи, интериорен дизайн и декорация на стари апартаменти, разположени в центъра на Мадрид. Ние сме специализирани в домове, където е необходимо да се актуализира „вътрешността“, да се разбият пространствата и да се подновят материалите и облицовките.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпространението, материалите и цветовете? Ние сме ангажирани с чисти, отворени и гъвкави пространства, които подобряват светлината. Ние избираме благородни материали, които са най-вечните, и се опитваме да избегнем ефимерните тенденции.
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Ние се изправяме пред всеки проект със страст и ентусиазъм и всеки става перфектен.
 • Кое парче може напълно да промени една стая? В пространствата осветлението е ключово; в декорацията най-добрият детайл е „неочакваното“, а в мебелите френско бюро върху под от микроцимент или диван с архитектурни линии на континент, пълен с корнизи.
елегантна всекидневна

„Инвестирането в дом втора употреба и обновяването му, в допълнение към адаптирането му към вкуса на собствениците, ви позволява да извлечете най-доброто от имота -казват ни те-. Можете дори да коригирате евентуалните им слаби места”. Чрез думите им се отбелязва, че те са страстно ангажирани във всеки свой проект "дотолкова, че накрая говорим за всеки имот от първо лице - казват те-".

Ето неговата работа: СЕМЕЙНА ВИЛА С ГОЛЕМИ ПРОСТРАНСТВА И МНОГО СВЕТЛИНА

Архитектът Мария Хосе Наваро: Nasezen Studio

Архитектът Мария Хосе Наваро отговаря за студиото Nasezen, чиято цел е да намери баланса между пространство, цвят и светлина. След като работи в няколко архитектурни студиа, Мария Хосе Наваро основава свое собствено през 2004 г.: Nasezen, специализирано в обновяване на домове и бизнес, развитие на недвижими имоти и продажба и отдаване под наем на недвижими имоти в Мадрид и околностите му.

студиото на архитект Мария Хосе Наваро Насезен
Мария Хосе Наваро: Nasezen Studio
 • Какви видове реформи изискват вашите клиенти от вас? Все повече и повече хора мислят за цялостни реформи, които позволяват започване от нулата и извършване на нови разпределения на пространства, които се адаптират на клиента, с неутрална среда, която позволява съжителството на различни декоративни елементи и мебели от различни стилове.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпределението, материалите и цветовете? Търси се единството на помещенията, в които има повече живот, като хол, кухня и офис, за създаване на прозрачни и свързани пространства, в които светлината и визуалната комуникация са от съществено значение. Говоренето за тенденции е говорене за смеси от цветове, текстури, дизайни, които се разминават с предишното.
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Тази, в която резултатът предава пространствена плавност, визуална комуникация и светлина. Търся спокойни пространства.
 • Какво парче може напълно да промени една стая? Кадифен диван в ярък цвят, голям етнически бюфет и добър проект за осветление.
кухня с барплот

Какъв е ключът към успеха на един архитектурен или интериорен проект? „Тази, в която естетическите, функционалните и структурните фактори достигат точка на пълен баланс – казва Мария Хосе – без да забравя основната съставка: добро разбирателство с клиента“.Тя уверява, че еклектичният стил е големият победител в този момент, въпреки че признава, че се чувства по-отъждествявана със скандинавския стил.

Ето неговата работа: LA CASA DE BALAMODA, КРАСИВА ВИЛА ОТ 50-те години

Игнасио Лоренте и Сара Торихос: Lotoarchilab

Ignacio Lorente и Sara Torrijos отговарят за Lotoarchilab, международна архитектурна лаборатория, специализирана в устойчиви проекти, интериорен дизайн и 3D визуализация. Страстта към архитектурата на тези двама професионалисти направи възможно създаването през 2012 г. на Lotoarchilab, специализирано студио, чието мото е "Къщата трябва да се адаптира към вас."

Игнасио Лоренте и Сара Торихос Лотоархилаб
Игнасио Лоренте и Сара Торихос: Lotoarchilab
 • Какъв тип реформи ви искат най-много вашите клиенти? Изчерпателни, в цялостна интервенция всички нужди могат да бъдат коригирани до последния детайл.Също така съвети за интериорен дизайн в онези домове с определена архитектурна стойност, които изискват запазване на историческа същност.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпространението, материалите и цветовете? Склонни сме към отворени, прозрачни, светли пространства, които ни карат да се чувстваме добре вътре. Все по-често те са облечени в живи цветове и чисти форми, придружени от благородни и приветливи материали, като дърво. И разбира се златните нотки са абсолютно модерни днес.
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Тази, при която караме собствениците наистина да открият от какво имат нужда и да го изпълнят. Това е деликатна изследователска задача.
 • Какво парче може напълно да промени една стая? Лампите са в състояние да придадат на пространството пълна индивидуалност. Също така някои антични предмети.
женствена и елегантна баня

„В Lotoarchilab експериментираме с цвят – казва ни Сара – като в този проект за кухня в розово. Залагаме на забавни и изискани облицовки, като спални, покрити с тропически тапети или плочки в зоната на мивките, подредени по оригинален начин. И ние обичаме прозрачни пространства, като тази стая (по-долу) с две стаи, една с двойна височина, за живеене, и друга за четене, до камината.“

Ето неговата работа: КЪЩА ОТ ЦВЕТНИ КУБЧЕТА В LAVAPIÉS

Паула Дуарте: Интериорен дизайн на Паула Дуарте

Интериорен архитект, Паула Дуарте работи като интериорен дизайнер от 1996 г., а през 2007 г. основава собствено студио, Паула Дуарте Интериорисмо. През тези 11 години Paula е реализирала проекти за интериорен дизайн на домове и търговски площи.„Ремонтирането на къща има много предимства – казва ни той –: имаме достъп до повече централни зони, по-евтино е от нова и пространството се преразпределя според нуждите на собствениците.“

Паула Дуарте интериорен дизайн
Интериорен дизайн на Паула Дуарте.
 • Какви реформи най-много Ви искат клиентите? Извършвам цялостни реформи с или без довършителни работи и обзавеждане тип „до ключ“.
 • Накъде отиват тенденциите по отношение на разпределение, материали и цветове? Преразпределението на пространствата с по-отворена концепция се изпълнява. Семейният живот се промени много през последните десетилетия и сега целта е семейството да се интегрира повече с отворени жилищни зони до кухнята и общо пространство за отдих за възрастни и деца, като стаи за занаяти или игри, които са интегрирани във всекидневната с плъзгащи се врати или панели.
 • Каква би била вашата перфектна реформа? Тази, в която клиентът е съгласен с моя начин на виждане на интериорния дизайн и ми позволява да направя…
 • Кое парче може напълно да промени една стая? Изборът на обща подова настилка за цялата къща. Това е като обувките в облеклото, те могат да променят всичко!
черно-бяла кухня

В декоративните проекти на Paula Duarte изобилства хроматичният контраст на черно и бяло, което придава индивидуалност и елегантност на околната среда. Топлината идва с дърво и естествени влакна. И както тя ни обясни, тя е много внимателна при избора на подовата настилка, която се превръща в безспорен герой на стаята, както се вижда от тези примери за хидравлика с геометрични мотиви, които украсяват подове и стени в кухни и бани.

Ето неговата работа: РЕМОНТИРАН АПАРТАМЕНТ ЗА 9 ДНИ С МНОГО ВДЪХНОВЯВАЩИ ИДЕИ

Популярна тема