Красотата на бергинията

Красотата на бергинията
Красотата на бергинията
Anonim

Бергинията е многогодишно растение, произхождащо от Азия, което принадлежи към семейство Saxifragaceae. Привлича вниманието със своя зимен цъфтеж, наричан "зимна хортензия". Достига височина от 30 до 45 cm, с големи, заоблени листа със зелен или червеникав вълнообразен ръб. Цветовете му са групирани в гроздове и са бели, червени или розови.

Бергиния основна грижа

Идеалното е да ги поставите в сенчести или полусенчести места, достигащи температури до -7º C, въпреки че могат да загубят листата си.Трябва да ги пазите от градушка. Те изискват почви, които са богати на хранителни вещества, плодородни и влажни. Поливането трябва да е умерено, поливане 2-3 пъти седмично през топлите месеци.

Репродукция на Бергиния

Развива се от коренища и може да се възпроизвежда чрез резници или семена. Сеитбата е от октомври до ноември, а цъфтежът е в края на зимата, началото на пролетта.

Растения: Бергиния в саксии

Ако ще ги засадите в саксия, използвайте универсална хранителна среда, смесена с перлит, в равни части. Избягвайте мокрене и поливане, когато температурите са твърде ниски.

Как да подрязвате Бергиния: Отрежете избледнелите цветни стъбла и тези, които са цъфнали по-ниско върху растението.

Популярна тема