Този дуплекс е мечтата на своите собственици

Този дуплекс е мечтата на своите собственици
Този дуплекс е мечтата на своите собственици
Anonim

"Живеехме в Мексико известно време и светлината там е впечатляваща. Когато се върнахме, казахме, че Мадрид е сив! Затова потърсихмеапартамент с много светлина и с тераса. Посетихме три къщи и тази, която беше четвъртата, ме накара да се влюбя, когато я видях. Открийте покривите с гледка към църквата La Concepción, която е била моя през целия ми живот, тя имаше чар, който дойде при нас," обяснява Ноня Диас де ла Крус, собственик на този апартамент със съпруга си.

Разположен в сграда от началото на 20 век, в Мадридския квартал Саламанка, той се нуждаеше от ремонтстарателно.Първоначално складовите помещения бяха разположени в това пространство, но по-късно работата ги превърна в дом, който нямаше нищо общо с вкусовете на тази млада двойка. „Първият път, когато ни показаха апартамента, мъжът ми не беше много убеден, но вече виждах какво ще направи“, разказва Ноня. И то е, че тя има собствено студио, ND Interior Design and Decoration. Те го закупиха и заедно със студио Espacio GO Arquitectos започнаха работата.

URBAN SKYLINE

реновирана къща

Да усетиш слънчевата ласка върху кожата си и да съзерцаваш стъпаловидните покриви на центъра на Мадрид е сбъдната мечта благодарение на терасата. Дървената пейка беше ориентирана на запад, за да се насладите на залезите.

Пейка, направена от Carintería Luis Campos Tello. Възглавници по поръчка, от Mipuf. Маса, от Икеа. Кумкуат и саксия, от Verdecora. Сервизите са от Steelite International.

ОАЗИС В ГРАДА

Дуплекс с тераса в Мадрид

Терасата беше в окаяно състояние, но беше изцепена, хидроизолирана и нивелирана. Благодарение на това беше възможно да се монтира дървена платформа, подходяща за екстериора, която допълнително подобрява въздуха в жилищната зона. Под, от Savia Wood Design. Бял стол, от Maisons du Monde.

НАКЛОНЕНА РАВНИНА

реновирана къща

Искате да прекарате часове и часове във всекидневната със скосени тавани. И без да правите без нищо, защото ND Interiorismo y Decor проектира всичките си шкафове по мярка, за да се възползва максимално от пространството. Забелязахте ли най-високото? Горната част беше адаптирана към формата на покрива, наклонена.

Диван, от фирма Natuzzi. Възглавници, от Kenza & Co. Маса, изработена по мярка в Bazar 47. Огледало, каре и ваза, от Zara Home. Цветя, от Los Penotes. Подовата лампа е от Naluz.

СЛЪНЧЕВИ БАНИ

реновирана къща

Колко е хубаво да разговаряте в салона, докато гледате към града, рамкиран от прозорци с подпис Velux, които минават по наклонената палуба от пода до тавана. Най-високите бяха избрани да бъдат автоматични и с моторизирани щори, за да не се налага да се изкачвате до тях. На изображението вдясно можете да видите отвора, който свързва всекидневната и трапезарията.

Първоначално беше малък прозорец, но беше разширен с работата. Сега е точно пред прозореца, който разделя трапезарията от кухнята - на другата страница -, така че светлината тече и прави цялата къща щастлива.

ПОРЪЧНИ ШКАФОВЕ

реновирана къща

Цената им обикновено е по-висока от тази на освободените, но тъй като оползотворяват максимално пространството, си заслужават в къщи с неравности. В тази цялата дърводелска работа е от Луис Кампос Тело.

БЕЗПОГРЕШНА КОМБИНАЦИЯ

реновирана къща

Това е тази, която редува открита тухлена стена, маса с дървен плот и бели мебели. Сервизи от Steelite International. Маси от Zara Home. Флорална аранжировка, от Los Peñotes.

НА ДОБРА КРАКА

реновирана къща

Нония и нейният съпруг могат да ходят боси из цялата къща благодарение на лъчистото отопление, а също и без страх от подхлъзване, когато се качат на терасата.Тя проектира стълбището в сива стомана, с конзолни дървени стъпала, обработени с грубо покритие, „защото стоманата се плъзга, когато сте по чорапи“, обяснява тя. Идеално решение и за домове с деца. Бюфет, от Hanbel.

ХУБАВА ИЗНЕНАДА

реновирана къща

При разбиване на старата зидана стълба е открита открита тухлена стена. Съкровище, което стана главният герой и което накара проекта за реформа да преосмисли и да реши, например, че трапезарията ще бъде разположена в това пространство.

Таблица, от Hanbel. Столове, закупени от El Rastro в Мадрид. Лампа, от Naluz. Флорална аранжировка, от Los Peñotes.

Бюфет

реновирана къща

Защо се интегрира толкова добре с декорацията? Защото покритието му е тъмно, в тон с черния прозорец. Добра идея е долният му рафт, тъй като можете да поставите книги, списания или бутилки върху него, сякаш е бар шкаф.

УНИКАЛЕН ДИЗАЙН

реновирана къща

Двойката харесала черно-бяла кухня, но не искали под, който да изпъква твърде много. Ето защо те избраха сив модел с щамповани и обикновени части, а Нония ги редуваше без шарки, за да създаде толкова личен дизайн, че никой няма подобен!

Кухня, проектирана от ND Interior Design and Decoration, с мебели Coeco. Плот, от неолита. Сини дрехи, от Zara Home. Кръгла дървена дъска, от Los Peñotes.

В КОМПАНИЯ

реновирана къща

От мивката можете да видите дори всеки, който седи на дивана. Важна подробност, когато обичаш, приятелите идват. Това беше едно от предизвикателствата на реформата, да има три пространства в една линия - всекидневна, трапезария и кухня - и да ги комуникира.

Дъска за рязане, от Zara Home.

Коридор и кухня

реновирана къща

Вътрешният прозорец на кухнята беше направен от черна стомана и стъкло, съответстващ на фиксираното заграждение, което ограничава залата.

В антрето бюфет по мярка от Базар 47. Огледало от Борджия Конти. Килим, от Zara Home.

СПИТЕ ДОБРЕ

реновирана къща

Спалнята отговаря на трите условия необходими за почивка. Релаксираща среда, благодарение на сините нюанси; усещането за незатрупано пространство, със светъл таван и стени; и уютна атмосфера, постигната от текстурираната възглавница и каре.

Спалня, от Zara Home. Синя възглавница с диагонални райета от Kenza & Co. Цветя на рафта от Los Peñotes.

ХУБАВ ПРОФИЛ

реновирана къща

В задната част на спалнята, където мансардата е по-изразена поради срещата на двускатния покрив, е организирана зона за баня с тоалетна и вграден душ. За да се предотврати изтичането на вода, е направен фиксиран стъклен панел с черни стоманени профили, които подобряват особената форма на зоната. На преден план плъзгащата се врата с дизайн, идентичен с този на шкафовете в къщата.

ПРОСТРАНСТВО С ЧАР

реновирана къща

Как можаха да се откажат от такъв красив прозорец? Той е реставриран, боядисан в бяло и актуализиран с нов ретро естетичен хардуер. И същото се случи с оградата, която беше изсечена и превърната в парапет.Заедно с естествената светлина е монтирана конзолна мивка, за да се насладите на тоалетка в спалнята.

Лавабо, от Лаго. Дървено стълбище, изработено от дърводелство Luis Campos Tello. Свещите и хавлиите са от Zara Home.

МНОГОЦЕЛЕВО ПРОСТРАНСТВО

реновирана къща

Разположен на последния етаж, е приятно за сън или почивка, когато прохладата идва от терасата. Парапетът е направен със същия дизайн и материал като стълбата.

ПАРТЕРЕН ЕТАЖ

План на къща: Мезонет с тераса в Мадрид

Подът беше на два етажа. Оригиналът за складовите помещения беше плочка и върху нея беше излят слой хоросан, последван от грубо дърво.Те трябваше да бъдат премахнати, нивелирани и положени с дървен ламинат. В допълнение, те се възползваха от възможността да инсталират лъчисто отопление, „по този начин успяхме да спестим място за радиаторите“, обяснява Нония. И това е, че един от големите чарове на къщата, нейният скатен покрив, беше предизвикателство поради липсата на измервателни уреди. За да го решат, те заменят вратите с отвори без крила, с изключение на банята и спалнята, където са избрали плъзгащи се врати. Други решения бяха да се проектират персонализирани шкафове и стълбище с конзолни стъпала, така че от хола през тях да се вижда спалнята, разположена в другия край на къщата.

За да се постигне простор, стените и таваните бяха покрити в бяло. „Докато боядисвахме една от гредите в бяло, съпругът ми премина през кърпа и запази тона, който имат сега, сивкав. Аз обичах! Така че това завършване беше въпрос на случайност…”, казва през смях Ноня. На горния етаж има тераса и многофункционална стая.Що се отнася до декорацията, те заложиха на модерен стил със скандинавски нотки. „Бях толкова развълнувана, че започнах да купувам мебелите, преди да завърша“, казва Нония. Резултатът показва, че не е сгрешил.

Популярна тема