Съвети за цялостно почистване на съдомиялната машина и премахване на лошите миризми

Съдържание:

Съвети за цялостно почистване на съдомиялната машина и премахване на лошите миризми
Съвети за цялостно почистване на съдомиялната машина и премахване на лошите миризми
Anonim

Ужасните микроби присъстват във всеки ъгъл на домовете ни, включително в съдомиялната машина, където бактериите попадат във филтри и канали. Имаме най-добрите съвети за почистване на вашата съдомиялна машина и избягване на лоши миризми, дори ако това е един от тези удобни малки свободностоящи модели съдомиялни машини с плот.

Добрата съдомиялна машина спестява енергия и време за почистване, така че е важно да следвате нашите съвети за избор на съдомиялна машина и как да я използвате ефективно.

Подновете вашата съдомиялна

Съдомиялна машина Amazon Bosch

Купете

Съдомиялна машина Amazon Klarstein

Купете

Съдомиялна машина Amazon Indesit

Купете

Мини съдомиялна машина Amazon Candy

Купете

Съдомиялна машина Amazon Bosch Series 4

Купете

Съдомиялна машина Amazon Electrolux

Купете

Съдомиялна машина Amazon Klarstein

Купете

Съдомиялна Amazon Siemens

Купете

Как да почистите мръсна съдомиялна

Трябва да правите дълбоко почистване веднъж месечно. Този процес трябва да включва алкално измиване и настройка или ревизия на сифона. Освен това веднъж седмично трябва да избършете тапицерията на вратата и контролите.

Когато обаче забележите, че съдомиялната ви е мухлясала, миришеща или не почиства толкова добре, колкото обикновено, сложете гумените си ръкавици и влезте в нея.

Как да почистите съдомиялната с оцет и сода за хляб

Първо ще трябва да подготвите двете съставки, които ще ви спестят проблеми: чаша бял оцет и сода за хляб, която е алкално вещество, което помага за премахване на упоритите остатъци, оставени от остатъците от храна. йени

След като сте готови, изсипете съдържанието на чашата в контейнер, който може да се мие в съдомиялна машина, и го поставете на горната поставка. След това стартирайте програма с гореща вода, за да изплакнете уредите. По този начин ще елиминирате както мръсотията, така и лошите миризми от влажността.

как да почистите съдомиялната машина и да избегнете неприятните миризми

Накрая, можете да поръсите сода за хляб на дъното на съдомиялната преди по-краткия цикъл на гореща вода от преди; въпреки че, ако предпочитате, можете да поставите праховете в контейнер.

Как да почистите съдомиялната машина с белина

Този метод трябва да бъде по-внимателен. Въпреки че белината е много добра в убиването на микроби, мухъл и плесен, тя може да повреди вашата съдомиялна машина, ако вътрешността е направена от неръждаема стомана или има части от неръждаема стомана.

Ако съдомиялната е с пластмасова облицовка и пластмасови части (това често се случва при по-евтините модели), тогава тази техника ще избели уреда и ще го направи да изглежда като нов. Следвайте същия метод като с оцета: напълнете съд с около половин чаша белина и пуснете машината празна, но с цикъл на пране с най-горещата вода.

Как да почистите съдомиялната с оцет

Ще се изненадате от всички проблеми, които можете да решите с ябълковия оцет. Но за тази задача белият оцет работи най-добре. Напълнете подходяща за съдомиялна машина чаша или купа с бял оцет и я поставете върху горната поставка на вашата машина.

Пуснете съдомиялната празна на най-горещата настройка, което ще позволи на оцета да абсорбира миризмите и да разяде натрупаната мръсотия по стените на уреда. Оцетът е стипчиво кисел, което го прави чудесен агент за разбиване на мръсотия на повечето уреди. Дръжте бутилка оцет под ръка и пръскайте вътрешността на вашата машина често между измиванията, за да удължите блясъка.

Как да премахнете мръсотията от сифона

Защо не изплакнете съдовете преди да ги поставите в съдомиялната? При повечето съвременни съдомиялни машини това не е необходимо, защото може да направи машината по-малко ефективна. Вътрешният сензор ще мисли, че съдовете са чисти и дезинфекцирани, преди наистина да са, което прави цикъла по-кратък. Отстранете обаче големи парчета храна, тъй като те могат да запушат сифона в съдомиялната.

Проверявайте често сифона, за да се уверите, че не натрупва остатъци от храна. Ако ги откриете, трябва да го разглобите и да го почистите със сапун за съдове и гъба или четка за зъби, за да премахнете мухъла или остатъците от храна, полепнали по него.

Популярна тема