15 Добри идеи да поддържате кухнята и килера подредени

15 Добри идеи да поддържате кухнята и килера подредени
15 Добри идеи да поддържате кухнята и килера подредени
Anonim

Повече от един път сме се оказвали в ситуация да не намираме съставки и прибори за готвене, по същия начин, по който осъзнахме липсата на организация и възможната хаос, който се генерира, когато искаме да намерим нещо и не знаем къде е то.

За да избегнем големи проблеми и винаги да имаме под ръка това, от което се нуждаем, ще ви дадем 15 съвета за подреждане на кухнята и килера, така че в дома да цари хармония.

Значението на реда в дома

Нещо толкова основно като подредеността трябва да бъде приоритет у дома. В края на краищата това е начин бързо да получите удобство и функционалност; Освен това ви улеснява да намерите съставките, от които се нуждаете Поради тази причина решихме, че тези съвети могат да ви помогнат да имате функционални, практични и модерни кухни и организиран килер.

За да имате перфектна кухня, от съществено значение е да я проектирате с всякакви удобства и възможност всичко да бъде разположено Няма нищо по-хубаво от това да готвиш и да знаеш, че продуктите трябва да са правилно подредени на рафтове и разделени по групи. Вместо да изпадате в напрежението да не знаете къде са поставени нещата, препоръчително е да имате добра организация у дома.

Същото може да се каже, ако искаме практичен килер, имайки предвид, че това е място, което е свързано с кухнята. Всъщност можем да поставим съставките, които се използват по-малко отзад, докато най-обикновените могат да бъдат поставени отпред.Ниските ще бъдат поставени на първия ред и по този начин не скриват високите, които са поставени отзад. В този смисъл се улеснява и почистването на кухнята.

Поддържане на реда в кухнята

Ако търсим добри идеи за организиране на къщата, можем да поставим храната и да класифицираме останалите прибори и храна в различни части. За да направим това, можем да направим упражнение за сортиране, така че шкафът или рафтовете да показват всички ресурси по ясен и стегнат начин. Например, ако изсипете продукти като сол или брашно в непрозрачни контейнери, маркирайте ги и ги направете видими. Всъщност това са много прости трикове за удобни и познати кухни.

Има много начини да организирате кухня или килер. Можем да използваме торби, стъклени или пластмасови контейнери, стъклени буркани, дървени кутии, метални кошници и др. В същото време не можем да забравим напитки като вино и по този начин имаме малка винарска изба, където бутилките могат да бъдат подредени така, че да могат лесно да се извадят.Всички тези идеи са много практични, когато искаме да поддържаме ред в кухнята.

Накратко, за да изясним вашите съмнения, подготвихме серия от идеи за организиране на кухнята и оползотворяване на пространството. Всички те са полезни и функционални за постигане на степента на хармония и благополучие. Не пропускайте всички тези съвети, те са много полезни!

1

Магазин за хранителни стоки в килера

килер в ред

Ключът към тази килера е организацията. Храните са групирани на рафтове по категории, така че с прост поглед можете да видите запасите, които имате, и какво се предлага завършвайки. Хлъзгавите предмети като закуски се съхраняват в кошници с дръжки. Отдолу бутилките се свалят лесно, тъй като са поставени в кутии с колела. А на вратата консерви и буркани са изложени в кошници, закотвени за релса.

2

Перфектен шкаф

Ред на килера: Килер в кухнята

Боб, леща, нахут, ориз, ядки… те предлагат феерия от нюанси. Оправете се без техните индустриални опаковки и ги съхранявайте в херметически затворени буркани: те ще бъдат по-добре запазени и ще украсят вашата кухня с цветовата гама на природата. Модели Ikea 365+, с бамбуков плот, квадратни и правоъгълни. В Ikea.

Изберете същите контейнери. Нито този, който майка ви е донесла, нито тези, които сте взели в онази промоция в супермаркета… За да бъде килерът хармоничен, всички контейнери трябва да са от един и същи модел. Те могат да варират по размер в зависимост от продукта, който ще се съхранява - тук, дори бисквитките -, но никога по дизайн.

3

Украсете и подредете

ред в кухнята буркани за зърна и подправки

Използвайте атрактивен елемент, който помага да организирате добре килера. Може да бъде декоративен център със зеленчуци - в този случай, съставен от пресен артишок, чесън, сладък и лилав лук-, но също и шоколадова кутия с паста вътре или деликатен стъклен буркан редувайте лимони и лайм.

Погрижете се за имиджа. Колкото и добре организирана да е една килера, тя никога няма да бъде привлекателна, ако един буркан има отпечатъци от пръсти, друг оставя мазен пръстен или рафтовете са пълни със сол и червен пипер. Имайте предвид, че чистотата е в основата на всички очарователни кухни.

4

Девен килер

чанти за поръчка на храна в кухнята

Лукът и чесънът с техните белещи се люспи и картофите с техните пъпки, които падат веднага щом бъдат докоснати, са пресните храни, които генерират най-много мръсотия в килера. Ако сте почитатели на занаятите, правете чанти от дишаща материя, като чул.

Тези чанти имат вътрешна подплата с цип и щамповано името на това, което има вътре. Лук, за лук и картофи в Amazon, от Поръчай у дома.

5

Първо трябва да отворите…

етикети за храни

Една от основните цели на добрия килер е да предотврати изтичането на срока на годност на храната, без да го осъзнаваме и в крайна сметка да я изхвърлим. Веднага щом ги купите, напишете срока на годност на самозалепващ се етикет и го залепете върху буркана, консервата или опаковката.За да знаете кой пакет да отворите първо и можете да го поставите на първия ред.

6

Ваши собствени консерви

Буркани и буркани за съхранение на конфитюри и храни

За да издържите зеленчуците и плодовете една година, рециклирайте стъклени буркани и ги стерилизирайте във вряща вода за 15 минути. Изсипете конфитюра, плодовете или варения сос в тях, затворете ги, покрийте ги с вода и ги поставете във водна баня за 30 минути.

Изрежете етикет, напишете съдържанието и го завържете с цветна връв. Херметични буркани Коркен. От Икеа са.

7

Прозрачни контейнери

контейнери за съхранение на храна, пълни със зърнени култури в кухненския килер

Когато става въпрос за постигане на добра организация в кухненските шкафове, нищо по-добро от това да прибегнете до прозрачни буркани, така че продуктите да се виждат отвън. Така те са организирани по размери и имат лесно отваряне за използване, когато е необходимо.

8

Декоративно изображение

съвременна класическа реконструкция на кухня, включваща рафт за съхранение на килер и кленов шкаф

Поставянето на ред у дома не означава просто да поставите тенджери и буркани по рафтовете. Трябва да работите върху декорацията чрез поръчка, тоест да генерирате привлекателен и ефектен образ на кухнята чрез всички видове контейнери, които могат да предложат поразителен и ефектен външен вид.

9

Директно от градината

кутии за плодове ikea knagglig

Помните ли, когато кутиите се виждаха само в щандовете за плодове на пазара? Тяхната простота с борови дъски и дизайнът им с пространства за вентилация на интериора ги направиха успешни като модел за имитиране, когато става въпрос за съхранение на зеленчуци у дома. Да ги преместите по-добре, добавете колела. Чекмеджета Knagglig, в 46 x 31 x 25 см. От Икеа са.

10

Плодовете отгоре!

Кошници с плодове: Поръчайте в килера

Ако копнеете за апартамент в стил лофт, с бетонни колони и циментов под, вземете под внимание тази идея. Желязна щанга на стената и в нея метални кошници, които предлагат своето плодово съдържание. Те са много подходящи за домове в индустриален стил.

Когато ги слагате, сложете най-твърдите сортове отдолу, а деликатните отгоре, за да не се смачкат. Това е проект на MisterWils.

11

Вътре в хладилника

Поръчайте в хладилника

Стига манголд, който погребва студеното месо и аспержи, счупени от убийствени консерви. Пресни зеленчуци, които не се побират в конкретното чекмедже на хладилника, могат да се съхраняват в прозрачни херметически затворени контейнери, които ви позволяват да видите какво съдържат. Подредете ги по размер, от най-големия до най-малкия, за да направите пространството печелившо. Контейнери Ikea 365+, подходящи за фурна. В Ikea.

12

Какво казах, че трябва да купя?

Ред в кухнята: черна дъска за пазаруване

Това е дразнещ въпрос, който всички си задаваме. Това се случва, защото когато разберем, че даден продукт е завършен, няма къде да го запишем. Освен ако не поправим щипка с хартия и молив папка от вътрешната страна на вратата на килера или килера, окачена на магнити.

13

Толкова близо до мен

ред в кухнята

Дори да имате мечтана килера, важно е да имате копие в малък мащаб на продуктите, които използвате всеки ден, точно там, където показвате кулинарните си умения.

Експертите съветват, че трябва да се преместите само с една стъпка вляво или вдясно от зоната за готвене, за да увеличите максимално пространството, дори в малки кухни, които са много добре организирани.

14

Стълба към килера

килер

Ако разполагате с просторен килер, препоръчително е да поставите рафтове, на които да поставите всички продукти. Възможно е обаче да има ситуация, в която да не достигаме добре до горните рафтове. Най-доброто решение е стълба, която позволява бърз достъп до всяка част от килера.

15

mDesign

Не пропускайте виното

снимка

29, €60

Малка винарска изба, за да винаги имате бутилките под ръка. Трябва да се държи далеч от места, които отделят топлина. Този рафт ви позволява да съхранявате 12 бутилки и да имате достъп до желаната от вас, без да местите останалите. Размери 34,7 x 31,8 x 19,7 cm.

Популярна тема