През пролетта Открийте красотата на цинията

През пролетта Открийте красотата на цинията
През пролетта Открийте красотата на цинията
Anonim

Тъй като пролетта наближава, трябва да подготвим градината. Казваме ви как да се грижите за цъфтящи растения като циния и други съвети за градинарство.

Цинията или хартиеното цвете

Многогодишно растение, произхождащо от Мексико, с голямо разнообразие от цветове и форми. Стъблата му са здрави и издръжливи. Има две семейства: микрофилия, която достига до 45 см, и макрофилия, която може да достигне до метър и половина. Цветовете му се отварят през лятото и

продължават и през зимата.

Цветът и миризмата му привличат различни насекоми. Бъдете особено внимателни с мравки, които могат да гнездят в стъблата му, гъсеници и бръмбари, които ще погълнат цветята му.

Кофа за цветя: Циния
ЦИНИЯТА ИЛИ ХАРТИЕНОТО ЦВЕТЕ. Единични или двойни, с цветове, вариращи от червено до жълто, преминаващи през оранжево, розово и бяло .

Плантиране. Ако ще го правите през март, за да имате скоро цветя, по-добре е да го направите в саксии и след няколко седмици да ги трансплантирате в градина. Ако искате да го направите в чужбина, изчакайте до май. Изберете пластмасова тенджера, която е дълбока и поставете парче плат на дъното, за да попие излишната вода. Създайте слоеве от компост, пясък и почва в този ред, така че корените да се възползват от всички субстрати.Изберете издънки, които имат малко листа и избягвайте тези с отворени цветя. И вода!

Грижи. Поставете ги на място, където получават слънчева светлина, поне 5 часа на ден. След 6 седмици можете да ги засадите навън. Направете го сутрин, на разстояние 8 см.

Подгответе градината за пристигането на пролетта

Градинарство: Маса със саксии

Ние сме на прага на пролетта и е време да извършим някои дейности в

градината.

Растение сезонните растения; прилагайте органичниторове в лехи, цветни лехи и саксии. Ако не вали, започнете да поливате. Обърнете специално внимание

до розови храсти, премахва плевелите и премества горната част на субстрата.Възползвайте се и обновете цветята на терасата с пролетни растения като тагетес, бегония или петуния. И не забравяйте да започнете с торенето в средни дози с торове, които са балансирани.

Насладете се на цветята

Пролетните луковици са много издръжливи и се размножават всяка година. На всеки 3-4 години ги изкопавайте от земята и ги разделяйте. Ако искате да цъфтят през юни, засадете ги между февруари и март. Време е за кали, далии, гладиоли или лилии.

Градинарство: Лехи за семена

Курс по флорален дизайн

Вече онлайн! Savia Bruta, пионери в Училището по флорален дизайн в Мадрид, сега откриват своя онлайн курс. Насочен към всички любители на цветя, които искат да се обучават като флористи. Можете да се запишете за пълния курс или по модули.

висяща цветна аранжировка

Булчински букети, корони, центрове и декорация на пространства, са някои от творенията, които ще можете да научите в курса.

Повече информация тук

Наем на цветни аранжировки

Нейната страст към провинцията, животните и цветята накара Мария Хаймес да създаде Be Water.

Нова концепция за цветарството, с новаторска и безпрецедентна идея: "отдаване под наем на центрове за цветя".

цветя под наем
Букети от едно цвете, към което се добавят други с различни размери и цветове. Какво изкуство!

Можете да ги купите за украса на сватби или събития от всякакъв вид и навсякъде в Испания. И преди всичко на достъпна цена. Уникален и неповторим¡

цветен център

Аранжировки, направени върху кутии или кошници от естествени влакна, базирани на бодили и листа, събрани от полето и изсушени от нея (bewaterflowers.com).

Популярна тема