Влюбете се в този малък, но очарователен апартамент с модерен и освежаващ стил

Влюбете се в този малък, но очарователен апартамент с модерен и освежаващ стил
Влюбете се в този малък, но очарователен апартамент с модерен и освежаващ стил
Anonim

Разположен в един от модерните квартали в Барселона, Poble Nou, е този 55 m2 външен апартамент, който вече е бил обусловен в деня си по отношение на ВиК и електричество. Единственото нещо, което липсваше, беше неговото излизане, тоест обзавеждането и декорирането му, за да стане интериорът му по-голям, по-светъл и по-добре поддържан. Собственикът му даде картбланш на Nice Home Barcelona студио за интериорен дизайн за разработване на проекта при условие "да се възползват максимално от няколкото налични метра".Дара Диас, отговорна за изследването, се зае с работа. Първите трудности възникнаха от трудното разпределение на апартамента, във формата на L, което допълнително усложни присъствието на всяка стая. Беше решено апартаментът да бъде разделен на две зони: една обществена, на входа, и друга частна, отзад.

В първия беше решено кухнята, трапезарията и всекидневната да се обединят в едно и също пространство; да, спазвайки границите на всеки един. Покритията изиграха основна роля тук и това е, че различните материали в таваните и подовете разделят средата. Така кухнята и офисът имат оригинален дървен таван и хидравличен под, докато всекидневната е с бетонен таван и дървен под.

Единствената спалня и банята с душ бяха разположени в частната зона. Тези две пространства са изолирани или свързани със социалната зона благодарение на плъзгаща се врата, която ще остане отворена или затворена, в зависимост от нуждите.След като стаите бяха разпределени, дойде ред и на избора на мебели, което беше ясно от самото начало. Дара заложи на опростено и функционално оборудване, само това, което беше абсолютно необходимо, и предмети, които осигуряваха лекота, бяха мъдро търсени за постигане на комфортен дом. Може би единствената отстъпка в дизайна се вижда в трапезарията, с кръгла маса и столове тип Eames, които й придават северно излъчване.

Тоновете бяха избрани неутрални и в двете зони, така че текстилът и аксесоарите да добавят основната нотка на цвят и да не изпадат в монохромност. За целта са заложили на зелено и синьо, които се съчетават перфектно и предават свежест и спокойствие. В края на декоративния процес желанията на собственика бяха успешно постигнати. Сега къщата изглежда по-голяма и по-светла, въпреки че има същите квадратни метри като в началото. Това е магията на интериорната декорация! Понякога невъзможното се постига…

Разгледайте всички среди

Малко добре дошли

апартамент в барселона

Малка зала дава директен достъп до социалната част на къщата, която се вижда. На заден план и скрити са спалнята и банята. За да се даде повече пространство на фоайето, пред входната врата е поставено огледало, което визуално увеличава метри. Това е правоъгълен модел от Estudio Nice Home Barcelona.

Светли пространства

апартамент в барселона

Дългата всекидневна се отваря към кухнята с офис. Пространството между двата балкона отзад беше използвано за поставяне на оригинален рафт, като стълба, чиито размери пасват идеално на тази стена. Неговият лек и отворен дизайн избягва претоварването на зоната. Рафт Malabon от дърво и метал, от Maisons du Monde.

Кръгла трапезария

Малките квадратни метри на кухнята не позволиха голяма трапезария. Решено е с кръгла маса с диаметър 100 см, която не пречи на прохода и на която могат да се хранят спокойно 4 човека. Сивите столове хармонират с геометричния дизайн на пода. Бяла маса за смучене и подобни на Eames столове от Vackart.

Добре скрит

В общото пространство са монтирани таблени колонни шкафове, които да скрият основните електроуреди (бойлер, пералня, микровълнова и хладилник). Белият тон ви позволява да уловите естествената светлина и да интегрирате кухненските мебели в хола.

Дизайн, който обединява

апартамент в барселона

Въпреки че всекидневната и кухнята споделят едно и също пространство, те си поиграха с материали, които свързват или не двете стаи.От едната страна черната масичка за кафе намига към пода в кухнята. Докато, от друга страна, именно тази хидравлична настилка прави разликата с дървото в хола. Метална маса, от Nice Home Barcelona Studio. Тъкан килим Bastide от Maisons du Monde.

Общо бяло

Кухнята, разпределена в Г-образна форма, разполага с горни шкафове в зоната за готвене и вода, които освен място за съхранение, крият аспиратора. Белите фронтове без дръжки се сливат със стената и контрастират с дървения под и тавана.

Мобилност

апартамент в барселона

Местоположението на шкафа за телевизора беше проблем, тъй като трябваше да бъде поставен на стената до плъзгаща се врата и екранът не гледаше точно към дивана. Решението? Изберете мебел със скрити колела, която може да се мести лесно, в зависимост от нуждите.ТВ шкаф Pilea, от Estudio Nice Home Barcelona. Дървена кутия с позитивно послание, от Ikea

Допълнително легло

апартамент в барселона

До масата в хола беше поставен разтегателен диван, в случай че дойдат гости. На стената XL огледало, подобно на прозорец, визуално разширява пространството и отразява светлината, която влиза през балконите. Две стенни лампи, които също улесняват директното осветяване на тази зона за четене, обграждат огледалото и създават топла атмосфера. Бежов диван Ikea Holmsund. Патинирано дървено огледало Camargue от Maisons du Monde.

Плъзгаща се врата

апартамент в барселона

Възползвайте се от метрите на стаята беше един от основните лозунги. За тази цел конвенционалната врата, която свързва обществената зона с частната зона, беше заменена с плъзгаща се конструкция.Освен това беше боядисана в бяло, така че след като се затвори, да създаде усещане за непрекъснатост и да изглежда като продължение на стената.

Две височини

Една от атракциите на кухнята е нейният оригинален летвен дървен таван, който е на по-ниска височина от останалите; Изпълнява практична функция, тъй като скрива въздуховодите на климатика, и декоративна, тъй като между лентата и лентата са монтирани LED светлини.

Бетонни тавани

апартамент в барселона

В тази къща материалите, използвани за тавана, са поразителни. Ако в кухнята преобладава дървото, в хола и коридора, който води към спалнята, преобладава бетонът, което придава на тази зона индустриален щрих. Топлината на един материал - също отразена в дървения под - и студенината на другия гарантират, че в къщата цари перфектен баланс.

Панелирани фронтове

апартамент в барселона

До мивката беше поставена съдомиялната, а под керамичния плот, фурната, единственият уред, който се виждаше. Между горните шкафове и тавана свободна ивица от стена освобождава зоната.

Хидравличен под

Обичаме геометричния дизайн в бяло, черно и сиво, избран за хидравличната плочка, която като килим минава през кухнята и офиса. Подовата настилка от светъл дъб е избрана за останалата част от къщата.

Почти голи стени

апартамент в барселона

Цялата къща беше боядисана в бяло, за да стане по-просторна и светла. Основната спалня, без врата, е оборудвана с двойно легло и странични маси.В него почти няма декоративни елементи, само огледало, опряно на стената. Това е моделът Nissedal, от Ikea.

Текстури

Лен, кадифе и памук са различните материали, избрани в текстила за спални. Върху неутрална основа - бели чаршафи - са смесени зелени и сини тонове, постигайки свежа и спокойна атмосфера. Възглавници и каре от Calma House. Спално бельо, от Ikea.

Гардероб XL

апартамент в барселона

Коридорите са транзитни зони, които се използват рядко. Тук е използвана стена за създаване на щедър вграден гардероб. С двоен корпус, има багажник и поставка за обувки в горната част. Кръгъл килим от юта от Leroy Merlin.

Огледала и картини

апартамент в барселона

Близостта на банята и липсата на врата в спалнята превръщат коридора в импровизирана съблекалня. В него изпъква трезвата декорация, за да не се претоварва. Само картина, метално огледало и стенна лампа обличат стените му, което подчертава неговия индустриален стил. На пода няколко фенера от Maisons du Monde.

Без стрес

апартамент в барселона

В малки бани като тази е препоръчително да изберете леки мебели, за да избегнете претоварване на околната среда. Тук дупката под плота беше използвана за поставяне на пейка, където да поставите кърпите и няколко кошници. Подът беше покрит със същия модел хидравлични плочки като кухнята. Пейка Molger от Ikea. Кошници от влакна, от Maisons du Monde. Килим от Leroy Merlin.

Мивка за вграждане

апартамент в барселона

Мраморен плот минава от едната страна на банята. В него е интегрирана бяла мивка, която пасва на аксесоарите за сапун и четки за зъби. На повърхността е подредено огледало без рамка, което достига до тавана. Светлината от LED прожекторите се отразява в него, което увеличава осветеността на пространства като това, слабо осветени и без вентилация. Комплект за баня и бели кърпи, от Ikea.

Стъклена преграда

Стъклена кабина с плъзгаща се врата рамкира душа, с термостатични кранове и двойна система за отвеждане на водата: душ слушалка и ръчен душ. Стените са облицовани с гранитогрес в бежов тон, който заедно с бялото на тавана и мебелите осигурява точната топлина. Между душа и плота на мивката беше монтирана тоалетната, с казанче също в бяло и металната закачалка за кърпи.

Добра атмосфера

Поставянето на стъклена ваза в ъгъла на плота е страхотна идея. В допълнение към декоративната си функция, той действа като естествен освежител за въздух, ако изберете, както в случая, някои евкалиптови клони, които издават повече от приятна миризма.

Идеи, които можете да копирате:

Апартамент в Барселона: хол

Заредете с енергия неутрална среда

Използването на бели и бежови тонове като декоративна основа е добре, ако искате да създадете спокойна атмосфера, но можете да изпаднете в цветова монотонност.

Избягвайте го, като използвате текстил и декоративни аксесоари с цвят, който освежава околната среда, като тези тюркоазени възглавници, които бяха избрани за дивана.

Създаване на нови пространства

Апартамент в Барселона: кухня с офис

Ако вашата кухня е малка и не можете да организирате офис толкова голям, колкото бихте искали, винаги има втора възможност: бар, анкериран към стената, сгъваема дъска под прозореца, проекция върху плот или кръгла маса, както в този случай, което оползотворява по-добре пространството и насърчава разговорите след вечеря.

Украсете без презареждане

Апартамент в Барселона: хол с балкон

Приложете на практика декоративната максима „по-малкото е повече“; особено ако къщата ви е малка. Облечете стените внимателно, с добре подбрани елементи, като тези в този апартамент, където са избрани минималистични картини в неутрални цветове и индустриални огледала, чиято основна мисия е визуално да уголеми това, което по принцип не е.Няма нищо по-съкрушително от богато украсена къща, било поради излишък от цвят, мебели или аксесоари.

Не пропускайте: МИНИМАЛИСТИЧЕН ПЕНТХАУС В ЯРКО БЯЛО

Намерете баланс

Апартамент в Барселона: лавица в хола

Ако сте еклектик и обичате да смесвате стилове, когато декорирате дома си, направете го, но с главата си. Той използва топли материали, като дърво или естествени влакна, толкова успешни в скандинавския декор, в същата пропорция като студените, като метал, от съществено значение за постигане на фабрична среда.

И ако имате предмет, на който искате да придадете специално внимание, използвайте директно и топло осветление, като това, постигнато на рафта във всекидневната с металната стенна лампа Redne от Vackart.

Заложете на простото

апартамент в барселона спалня

Понякога елементарното изпъква именно поради своята дискретност. Такъв е случаят с таблата, изработена от дърво и ракита, разтегателните метални аплици или леките и драпирани ленени завеси, които украсяват тази спалня със стил. Семпли детайли, които успяват да придадат на пространството оригинален щрих. Аплици в индустриален стил Annik от Vackart. Татави табла:

Купете го тук €315 от Maisons du Monde.

Възползвайте се от всеки ъгъл

Апартамент в Барселона: спалня

Придава полезност на пространства, които по принцип липсват: антрето или коридор, например, ще изглеждат различни, ако първо ги подобрите с огледало или конзола или с няколко фенера на пода или килера, второто.На този етаж коридорът, който общува със спалнята, е използван за направата на голям гардероб с включен багажник и рафт за обувки.

Популярна тема