Освежаващо сорбе от диня с кава за лятото

Освежаващо сорбе от диня с кава за лятото
Освежаващо сорбе от диня с кава за лятото
Anonim

Летните следобеди имат това, което знам, толкова специално… Слънцето започва да се скрие, бризът леко освежава атмосферата и у дома се подготвяте да си починете след ден на плажа. И всичко, от което се нуждаете, е вкусен и свеж коктейл в ръка, за да посрещнете нощта.

Това сорбе от диня с кава ще бъде любимото ви за тези моменти. Всъщност, тъй като е с малко алкохол, ще бъде и чудесно мезе за посрещане на гостите, ако ще приготвяте барбекю за хапване. Ние се възползваме от предимствата на динята и нейната голяма сила като овлажнител и освежител и я смесваме с национална кава, най-доброто от най-добрите.

Супер шик коктейл, подходящ и за веган и вегетарианска диета. А ако искате да му придадете празничен щрих, запазете кората от половин диня и поднесете шербета в черупката с няколко сламки и много листа от мента.

Ние ви учим как да приготвите това вкусно сорбе или коктейл от диня с искрица кава, много естествена рецепта, която е идеална дори за вегански диети. Обърнете внимание…

СЪСТАВКИ (4 човека):

- 700 гр. диня

- 2 dl портокалов сок

- 200 гр. захар

- 1 dl кава

- Листа мента

Приготвяне:

  1. Разрежете динята на две. Изгребете пулпата и отстранете семената. Сложете цялата каша в голяма купа и разбийте с миксер.
  2. Изцедете портокаловия сок и го добавете към пюрето от диня със захарта. Накъсайте отново и го прекарайте през китайката, за да премахнете конците на плодовете. Изсипете в съд или кана и съхранявайте във фризера за поне два часа.
  3. Извадете от фризера и начупете кристалите с вилица. Смесете с кава и го поставете във фризера за още два часа. Извадете го и разбийте кристалите отново. Изсипете в охладени чаши и украсете с листенца мента. Наздраве!
сорбе от диня с кава

Ще видите как вашите следобеди (или вашите аперитиви) се изравняват с чаша от този коктейл от диня и кава в ръка. сега просто трябва да се отпуснете и да се насладите на залеза.

Популярна тема