Преглеждаме най-вкусните сортове сирена DíadelosAmantesdelQueso

Преглеждаме най-вкусните сортове сирена DíadelosAmantesdelQueso
Преглеждаме най-вкусните сортове сирена DíadelosAmantesdelQueso
Anonim

Европейските сирена станаха популярни в кухните по целия свят. Тук правим преглед на най-известните и международни разновидности и видове сирена, а в края на доклада ще намерите една невероятно вкусна рецепта от известни готвач Джейми Оливър.

Видове сирена
Сирена President, Societé, El Ventero и Galbani.

УНИВЕРСАЛНИ СИРЕНА

- Пармезан. Текстурата на това отлично италианско сирене е твърда и песъчинлива. Може да се яде нарязан като аперитив или настърган върху паста, супа, ризото…

- Моцарела. Прави се с биволско мляко. Много е мазно, яде се прясно или крехко. Основен за пици и салата капрезе.

- Чедър. От английски произход, колкото по-зряло, толкова повече вкус. Много богато на сандвичи, хамбургери и да придружава начос.

- Ементал. Швейцарско сирене с големи дупки, твърда текстура и мек плодов вкус. За вкус на филийки или за обогатяване на пюрета и пайове с месо.

- Рокфор. Силна миризма и вкус характеризират това френско синьо сирене. Идеален за ядене самостоятелно, намазване или приготвяне на сосове.

- Бри. Много меко, кремообразно и гладко. Мухлясалата му кора е годна за консумация. Докосване на трюфел я подобрява и обогатява.

- Френски Coulommiers. Неговата хомогенна паста, мека, фина и нетечна, има особен вкус на сладък бадем. Приготвя се като бри в крокети, канапета, кростини…

- Разядка à la française. Супер тънка кора и мека, нежна паста. Може да се насладите на дъска със сирене, като аперитив, в салата или леко разтопено върху препечен хляб с шунка Serrano.

- Специално за скара. Може да се пече и на фурна, без да е необходимо масло. Идеален е за здравословни, прости и бързи вечери: кръгли и кръгли.

ИСПАНСКИ СИРЕНА

- Tetilla. Бледожълт на цвят и гладка и кремообразна текстура с киселинни нотки. Това галисийско сирене се съчетава чудесно с албариньо или рибейро и е луксозен десерт с дюля и орехи.

- Manchego. Произвежда се с мляко от овце Manchego. В зависимост от периода на стареене бива полувялена, вялена и стара. Леко кисел вкус, силен и вкусен. Вкусно на дъски за колбаси или като десерт.

Колкото по-втвърдено е сиренето, толкова по-малко лактоза съдържа, за разлика от мазнината.

ШВЕЙЦАРСКИ СИРЕНА

ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ

Около 750 разновидности се произвеждат в тази европейска страна. Това е продукт с отлично качество, богат вкус и грижа за околната среда. От швейцарските сирена най-известните са Appenzeller, Sbrinz AOP и Emmentaler AOP.

Популярна тема