Как можете да спестите от транспорт поради поскъпването на бензина и дизела

Съдържание:

Как можете да спестите от транспорт поради поскъпването на бензина и дизела
Как можете да спестите от транспорт поради поскъпването на бензина и дизела
Anonim

Изчислете разходите си

Знаете ли колко харчите на месец за бензин? Колко пътувания предприемате годишно? Ако възнамерявате да спестите, е необходимо да изчислите разходите за транспорт. Ще бъдете изненадани от резултатите, тъй като представлява 12, 6% от общите разходи на едно семейство Направете равносметка колко ви струва да отидете на работа с кола и след това как много бихте похарчили, ако отидете с обществения транспорт с билети с отстъпка. Със сигурност втората опция е по-изгодна Време е за промяна!

Обществен транспорт: ежедневни пътувания с абонамент

Пестя пари
МАДРИД

В големите градове има много възможности да получите отстъпки в градския транспорт. транспортна карта ви позволява да пътувате без ограничения при ежедневни пътувания и комбиниране на влак, метро и автобус. Ако не използвате транспорта всеки ден, ще бъдете компенсирани с 10 билет за пътуване, , а ако използвате само едно средство, ваучер за пътуване до работното мястоили metrobús ще бъде най-добрият.

Билети с най-добра цена

Научете за отстъпките, от които можете да се възползвате, като използвате влака за вашите бягства и ваканции.

Пестя пари
ВЛАК

На Renfe деца под 4 години пътуват безплатно и между 4 и 13 години с 40% отстъпка. Големите семейства, тези над 60 години, младите хора и тези, които споделят една маса в AVE, също ще намалят цената си.

Ако пътувате със самолет, купете предварително. Ако отивате във Франция, резервирайки със 7 седмици, ще спестите 19% или в Обединеното кралство, с 13 седмици, 16%.

Съвети за спестяване на личния автомобил

Пестя пари
КОЛА
  • Бензин или дизел. Намалете консумацията си, като избягвате ненужни пътувания, премахване на рафтовете за багаж, изпразване на багажника, носене на правилното количество багаж и шофиране ефективно.
  • Изтеглете приложения като Бензиностанции Испания, Бензин и дизел Испания или Спестете бензин, за да знаете къде да зареждате гориво по-евтино в зависимост от вашето местоположение.
  • Обърнете внимание на поддръжката на автомобила. 20% от консумацията се дължи на гумите, така че ако използвате по-ниско налягане, консумацията ще се увеличи.
  • Разбира се. Намалете цената, като поискате оферта от различни компании и променяте условията в зависимост от възрастта на автомобила. Никога не е напълно рисковано, ако колата ви е на повече от десет години.
  • Споделяне. Споделям разходите за гориво между приятели по време на пътувания и говоря със съседите да ходим на работа заедно, ако сте наблизо.

Популярна тема