12 Идеи да поставите остров или бар в кухнята си

12 Идеи да поставите остров или бар в кухнята си
12 Идеи да поставите остров или бар в кухнята си
Anonim

Ако имате предвид да разширите хоризонтите на вашата кухня и да включите остров, полуостров или бар за закуска, ние ви казваме как да го постигнете успешно. В момента все по-често навлизат модерните и функционални кухни, постигащи добро адаптиране към пространството и осигуряващи ефективност за постигане на максимален комфорт. Искате ли да знаете повече? Открийте в тази статия най-добрите идеи, за да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Защо да имате кухня с остров или бар?

За да имате добре оборудвана кухня, островът е най-доброто решение. Той се превръща в епицентър на пространството и осигурява функционалност. Може да се категоризира като алтернативен ресурс за работа по нашите рецепти; Той дори се превръща в голяма работна повърхност, където могат да бъдат поставени мивката, керамичният плот и други мебели за съхранение.

От друга страна, трябва да споменем специално бара. Счита се за спомагателна повърхност, която допълва плота. В него можем да закусваме, обядваме и освен това можем да го превърнем в работно пространство, тоест все едно имаме кухня с офис. Да, вярно е, че моделите са много разнообразни: тесни, широки, удължени или къси. Всичко опира до правилния размер, особено за малки кухни с барплот.

Всеки от двата варианта несъмнено е решаващ ресурс за ежедневието.В края на краищата, това е оригинален дизайн за кухнята, по същия начин, по който ни позволява да разграничим по-добре пространствата и да декорираме кухнята, за да извлечем максимума от нея, като бъдем едно от стаите, в които прекарваме много време.

Как да оборудваме кухнята?

В случай, че разполагаме с остров или бар е удобно да го оборудваме с аксесоари за модерна кухня. Разбира се, няма как да пропуснете изпражненията. Има много формати: основни, прости, с подлакътници и облегалка, с подплатена или дървена седалка и др. С тях можем да използваме кухнята на практика на закуска или обяд.

Имайте предвид, че оформлението на кухнята трябва да се базира на функционалността. Никога не трябва да изпадаме в разстройство; Поради тази причина е удобно да имаме достатъчно мебели за съхранение на кухненските съдове и чист плот, за да можем да работим върху него.

Островните кухни често имат рафтове или органайзери, за да поставим чинии, купи, прибори и други предмети от ежедневието. Към всичко това трябва да говорим и за дизайн. Както барът, така и островът не трябва да ни пречат да се движим правилно из пространството, поради което обръщаме голямо внимание на това каква ще бъде вътрешната организация.

Накратко, ако искате да разсеете съмненията си и изберете кухня с остров или бар, ние ви показваме по-долу различни примери, за да получите вдъхновение.

1

Кухня с барплот

кухня с барплот

Може да е само за закуска, да има мивка или дори за котлон. Асоциацията на кухненските мебели препоръчва да ги разделите на 50 см една от друга.

В идеалния случай работният плот трябва да е широк 90 см -това е Corian- и аспираторът да е на 50-70 см от котлона. В областта на табуретките оставете място за поставяне на краката.

2

Персонализиран дизайн

Кухня с малък барплот

В малките кухни е възможно монтирането на барплот. Например, с летящ плот с малка дълбочина, като този на изображението.

Фирмата Cancio разполага с мобилен снек бар, който се поставя на плота, но се движи наляво и надясно, за да създаде зона за закуска за 2 или 3 души.

Що се отнася до височината, Schmidt препоръчва около 110 см височина, за да седите удобно.

3

На полуостров

кухня със стена и полуостров

Обикновено се поставя по такъв начин, че да начертае L- или U-образно разпределение, за да направи пространството изгодно. Това има мивка, зона за готвене и съхранение.

Малка стена го отделя от трапезарията и е повдигната на няколко сантиметра, за да не пръска водата по масата. Модулна кухня Metod Askersund, от Ikea (1855, €94).

4

За високи и ниски

Кухня с острови с двойна височина

Какво се случва, ако в една къща един човек е висок 1,90 м, а другият е 1,55 м? Че работното пространство трябва да бъде адаптирано и за двете, благодарение на острови с двойна височина Този ергономичен модел има шкафове за съхранение, мивка и изтеглящ се кран в централния модул, както и площ повече ниско. Cooking Center Island, изработен по мярка, с компактен работен плот Nano Black. От фирма Schmidt.

5

При добра светлина

модерна кухня с полуостров

В допълнение към общо осветление със светодиоди, барът се нуждае от собствено. Осветителната фирма Krealo предлага окачени лампи с височина 75-90 cm.

Колко? Техният брой може да варира от 2 до 5, в зависимост от размерите на бара или дали там е разположен аспираторът, който вече има вградена светлина. Ретро столовете в индустриален стил са много функционални.

Фирмите Santos и Schmidt препоръчват поставянето на неутрална и мощна светлина, около 4000 K, в работната зона и по-мека - около 3000 K- в хранителната зона, благодарение на светлинните регулатори.

6

Къде да поставим радиатора?

кухня с полуостров

В кухнята вече живеем толкова много, колкото и в хола. Какви опции има за отопление на това пространство и къде е най-добре да ги инсталирате?

Под прозорците, под бара - виждате го на двете изображения вляво - или през лъчиста подова система, както се препоръчва от продуктовия отдел на фирма Santos.

Фактът, че фурната или котлоните са близо до радиатора, не влияе на инсталацията, стига електрическите връзки да са правилни. Фирмата Hudson Reed препоръчва да не инсталирате отоплението до хладилника или фризера, тъй като те ще бъдат принудени да използват повече енергия.

7

Отворено за салон

Кухня, отворена към всекидневната с полуостров

В интегрираните кухни полуостровът изпълнява две функции: да увеличи работната повърхност и да ограничи средата. Ето какво се случва с този, който откъм хола има дизайн, подобен на този на бюфетДо него има по-висока зона, която ви позволява да работите изправени.

Имайте предвид, че основните модули с височина 91 см са по-удобни и ергономични при приготвяне на ястия. Модел кухня Arcos, в цвят Avena, от Schmidt.

8

Фокусната точка

Кухня: Меден плот и черен кран

Изолиран в центъра на пространството, остров в кухнята осигурява допълнителна работна повърхност и по-голям капацитет за съхранение.

Искате ли да привлече и всички погледи? В пространството Ден и нощ в синя кухня, проектирано от Cocinas Río в последното издание на Casa Decor, интериорният дизайнер Rosa Urbano измисли грандиозен остров от месинг с медно покритие. Той го оборудва с мивка Kubus KBG-110-50, в кварц и черни смоли, и със съответстващите смесители Active Neo; и двете, съответно от фирмата Franke (€349) и (€249).

9

Централен остров

кухня с централен остров

Допълнителен бонус от наличието му е, че вашата кухня ще се превърне в ново социално пространство. Ако искате да инсталирате уреди, ще трябва да извършите електрически и водопроводни работи.

10

Две нива

Кухня с остров и трапезария

Ако вашата кухня е много голяма, като тази на изображението, можете да получите допълнителна работна повърхност с полуостров.

Намираме хубава кухня с трапезария, с плик, подобен на работния плот, но на по-ниско ниво. Оборудвайте мивката с кран с въртящ се чучур, което улеснява задачата за изплакване, и то ефективно, с аератор, който ограничава потока на водата и предотвратява пръски, като например черен смесител Mencia от Roca (197 €, 23 €).

11

Оптимални мерки

Бяла кухня с остров и тухлен таван

Ако монтирате мивката на острова, имайте предвид, че идеалната работна височина е тази, която е 10 см под лакътя и ширината е 60 см. Тези, направени от същия материал като плота, като този от Silestone, се почистват лесно. Възползвайте се от неговата инсталация, за да поставите съдомиялната, макар и с независими водоприемници и дренажи.

Ако планирате да поставите котлона и фурната на острова, фирмата Santos препоръчва да осигурите независим електрически контакт на земята, 25-амперова биполярна основа със заземяване и автоматичен превключвател в електрическото табло.

12

С интегрирана зона за хранене

Кухня с вградена трапезария

Вижте оформлението на този полуостров: мивката е монтирана на плота и дървена пейка е построена на гърба й, за да я превърне в мини трапезария с маса.

Работният плот, който също покрива част от стената в зоната за готвене, е синтерован камък Pierre Bleue Silk от фирмата Neolith, вдъхновен от естествения камък, известен като Le Petit Granit и наличен в 6 и 12 mm. Материал, който, благодарение на своята устойчивост и минимална дебелина, също можеше да бъде удължен, за да се направи пейката с него.

Популярна тема